Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στα Προκεχωρημένα Εργοστάσια Βάσης 303 και 304 (ΠΕΒ) στη Λάρισα και στο Βελεστίνο αντίστοιχα έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στα Προκεχωρημένα Εργοστάσια Βάσης 303 και 304 (ΠΕΒ) στη Λάρισα και στο Βελεστίνο αντίστοιχα έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Ειδικότερα, στην ερώτησή του σημειώνει ότι «Από τις πρόσφατες επισκέψεις κλιμακίων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στα Προκεχωρημένα Εργοστάσια Βάσης 303 και 304 (ΠΕΒ) στη Λάρισα και στο Βελεστίνο Μαγνησίας αντίστοιχα, διαπιστώθηκαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις, αλλά και συρρίκνωση του εξειδικευμένου προσωπικού στα τμήματα των εργοστασίων, αφού ήδη σταμάτησε η λειτουργία τμημάτων και άλλα θα κλείσουν άμεσα.
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), απαραίτητα λόγω της φύσης και της επικινδυνότητας της εργασίας. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι για το έτος 2022, η κυβέρνηση διέθεσε για την προμήθεια Μ.Α.Π. μόνο εξακόσια (600) ευρώ, όταν για την κάλυψη των αντίστοιχων ετήσιων αναγκών, απαιτείται το ποσό των σαράντα οχτώ χιλιάδων ευρώ (48.000).
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες για το σκοπό χρήσης τους και επικίνδυνες, λόγω ελλιπούς συντήρησης και προβλημάτων στο σκελετό τους. Ακόμη είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος, παρά το ότι έχει απαγορευτεί η εμπορία και η χρήση προϊόντων αμίαντου από 1η Γενάρη 2005».
Ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου.

Άμεση αγορά των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας για τη δωρεάν κάλυψη των αναγκών και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και τι μέτρα θα λάβει για την άμεση απομάκρυνση του άκρως επικινδύνου αμίαντου για την υγεία των εργαζομένων από τις στέγες του εργοστασίου, αλλά και τις αναβαθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η χαρισματική μορφή του Αγίου Αναστάσιου του Γόρδιου από τα Μεγάλα Βραγγιανά Ευρυτανίας

Από τον Α. Λιακατά Πολλοί από τους Αγίους της Εκκλησίας μας υπήρξαν στα μαύρα χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *