Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Τον κοινωνικό λειτουργό αποφάσισε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλουνα να στέλνει στο σπίτι ανήλικων κάτω των 15 ετών, που συλλαμβάνει χωρίς δίπλωμα

Τον κοινωνικό λειτουργό αποφάσισε να στέλνει στο σπίτι ανήλικων κάτω των 15 ετών, τους οποίους συλλαμβάνει η Αστυνομία για οδήγηση δικύκλων ή αυτοκινήτων χωρίς δίπλωμα, εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έντονο πρόβλημα που υπάρχει και να μειωθούν οι κίνδυνοι δυστυχημάτων, τόσο για τους ανήλικους που οδηγούν , όσο και άλλων οδηγών και πεζών.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, εισαγγελέας που παρέλαβε σωρεία δικογραφιών για οδήγηση οχημάτων από ανήλικους, χωρίς άδεια ικανότητας, κάτι που συμβαίνει κυρίως στα χωριά, έδωσε εντολή, όταν πρόκειται για παιδιά κάτω των 15 ετών, το σπίτι τους να επισκέπτεται κοινωνική λειτουργός του αντίστοιχου Δήμου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους γονείς και το παιδί .
Ήδη χθες, η αρμόδια εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση, έδωσε καταγγελία σε κοινωνικές υπηρεσίες να επισκεφθούν τα σπίτια τριών παιδιών κάτω των 15 ετών που οι αστυνομικοί συνέλαβαν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα.
Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχους τροχονομικούς ελέγχους, δεν είναι λίγοι οι ανήλικοι που διαπιστώνεται ότι κάθονται στο τιμόνι οχημάτων χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, αλλά οι παραβάσεις αφορούν κυρίως ανήλικους 16 και 17 ετών, που είναι κοντά στην ηλικία απόκτησης διπλώματος.

Ωστόσο, ένα ποσοστό αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών, που δεν έχουν την εκπαίδευση ούτε και ενημέρωση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να οδηγούν.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Θήβα: Ανακοίνωση για μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου λόγω διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης

Η ενημέρωση από τον Δήμο Θηβαίων “Ενημερώνουμε τους δημότες ότι για τις ανάγκες προετοιμασίας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *