Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Τον Παύλο Μπακογιάννη θα τιμήσει το Θέρμο

Ο αείμνηστος Ευρυτάνας πολιτικός, Παύλος Μπακογιάννης, έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο και με αφορμή το γεγονός αυτό θα τιμηθεί και θα τοποθετηθεί και η προτομή του
Το γεγονός ότι ο Παύλος Μπακογιάννης, που στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του, έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο είναι άγνωστο για πολλούς Αιτωλοακαρνάνες, ακόμη και Θέρμιους.

Την πληροφορία αυτή την γνώριζε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει το γεγονός και το Θέρμο να τιμήσει τον Ευρυτάνα πολιτικό, διοργανώνοντας εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί και η προτομή του, την οποία φιλοτεχνεί ο γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας.

Μάλιστα, την προτομή του Παύλου Μπακογιάννη θα δωρίσει ελληνοαμερικάνικος ομογενής.

Ο κ. Κωνσταντάρας αναφερόμενος στην εκδήλωση μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας
«Θα γίνει μια εκδήλωση προς τιμή του. Υπάρχει ένας ελληνοαμερικανικός ομογενής, ο οποίος θα κάνει δωρεά την προτομή του Παύλου Μπακογιάννη.

Απομένει να αποφασιστεί ο χώρος της τοποθέτησής της, καθώς ο ελληνοαμερικανικός έχει δώσει την προκαταβολή για την προτομή στον γλύπτη κ. Τύμπα, ο οποίος ήδη δουλεύει.

Έχω αιτηθεί στο σύλλογο καθηγητών να τοποθετηθεί η προτομή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, επειδή πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο και το σπίτι του ήταν ακριβώς δίπλα από το σχολείο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Παύλος Μπακογιάννης έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο και μάλιστα κηδεμόνας του ήταν ο αείμνηστος συμβολαιογράφος Ξενοφώντας Κωνσταντίνου Υφαντής, πατέρας του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Λεωνίδα Υφαντή.

Μάλιστα, υπάρχει αλληλογραφία του Κώστα Μπακογιάννη, του πατέρα του Παύλου με τον κηδεμόνα του γιού του, η οποία θα δημοσιευτεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης από τον γιό του κηδεμόνα, τον Λεωνίδα Υφαντή, ο οποίος θα είναι εκ των προσώπων που θα χαιρετήσουν την εκδήλωση στο Θέρμο.

Θα είναι μια πολύ συγκινητική εκδήλωση και θα είναι η αφορμή να μάθουν πολλοί συντοπίτες μας την ιστορία αυτή, ότι ο Παύλος Μπακογιάννης έζησε στο Θέρμο, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν γνωστές και περισσότερες πληροφορίες για την ζωή του Παύλου Μπακογιάννη στο Θέρμο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Θήβα: Ανακοίνωση για μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου λόγω διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης

Η ενημέρωση από τον Δήμο Θηβαίων “Ενημερώνουμε τους δημότες ότι για τις ανάγκες προετοιμασίας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *