Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τουρκία: Δικαστήριο ακυρώνει το μεγαλόπνοο έργο της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης

Το έργο της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον δεύτερο αιώνα της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Το 11ο Διοικητικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ακύρωσε οριστικά όλα τα σχέδια για το έργο της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης (εικόνα, επάνω), συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχετίζονταν με τη δημιουργία μιας νέας πόλης στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης με την ονομασία «Γενίσεχιρ».

Τα σχέδια δεν ήταν σύμφωνα με τις πολεοδομικές αρχές, τις τεχνικές προδιαγραφές και τον νόμο

Η απόφαση έρχεται μετά από μακροχρόνιο νομικό αγώνα που ξεκίνησε ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των σχεδίων. Το δικαστήριο έκρινε ότι τα σχέδια δεν ήταν σύμφωνα με τις πολεοδομικές αρχές, τις τεχνικές προδιαγραφές και τον νόμο.

Οπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντουβάρ», η ακύρωση του έργου της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης στηρίχθηκε στον εντοπισμό σειράς ελλείψεων και ατασθαλιών όπως ο ασαφής προσδιορισμός πληθυσμού της σχεδιαζόμενης νέας πόλης, η παραβίαση νομοθεσίας νεκροταφείων και ασαφείς αιτιολογίες.

Η ακύρωση αποτελεί πλήγμα για τον υποψήφιο δήμαρχο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Κωνσταντινούπολη, Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος είχε στηρίξει ένθερμα το έργο κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας.

Μεγαλόπνοο σχέδιο
Το έργο της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον δεύτερο αιώνα της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος στα χρόνια που υπήρξε Δήμαρχος της Πόλης δεν συμφωνούσε στο σχέδιο, στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΑΚΡ έγινε ένθερμος υποστηρικτής του. Ας σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας πρόκειται να εξετάσει ξεχωριστή αγωγή για το μεγαλόπνοο έργο.

Πηγή: ΚΥΠΕ/sigmalive.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέες επιτυχίες και μετάλλια για τον ΑΣ Ταεκβοντο Καμένων Βούρλων!!!

Ξανά στο βάθρο ο ΑΣ Ταεκβοντό Καμένων Βούρλων! Με 3 μετάλλια στις αποσκευές επιστρέφουν στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *