Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Τρέχει και δεν φτάνει» με την κοπή των χόρτων ο Δήμος Καρδίτσας – Χάθηκε στο χορτάρι η πρώην παιδική χαρά της Μέλισσας

Σε μεγάλη έξαρση βρίσκεται αυτό το διάστημα η ανάπτυξη της βλάστησης σε κοινόχρηστους χώρους και δημοτικές εκτάσεις σε όλη την έκταση του Δήμου Καρδίτσας, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά το έργο του Τμήματος Πρασίνου.

Ενδεικτική είναι η εικόνα της πρώην παιδικής χαράς της Κοινότητας Μέλισσας όπου από φωτογραφίες που λάβαμε από περίοικους εμφανίζεται να έχει καλυφθεί από τα χόρτα και να χρήζει άμεσης παρέμβασης.

.Σε επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Σπ. Κουρτεσιώτη, στον οποίο θέσαμε το ζήτημα αναγνώρισε ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχει αντικειμενική δυσκολία της υπηρεσίας να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Όπως μας ανέφερε οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο δίμηνο με τις συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της βλάστησης. Τα χόρτα μεγαλώνουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα τα συνεργεία να μην προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των εργασιών τους στους χώρους πρασίνου της πόλης και των κοινοτήτων που καλύπτουν εκατοντάδες στρέμματα και τα χόρτα να αναπτύσσονται ξανά σε μεγάλα ύψη.

.Εκτός όμως από τον καιρό, πρόσθετη δυσκολία για το Τμήμα Προσωρινού αποτελεί η έλλειψη προσωπικού, καθώς στην παρούσα χρονική περίοδο όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κουρτεσιώτης το 90% των απασχολούμενων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) έχει πλέον αποχωρήσει και δεν είναι εφικτή η συγκρότηση περισσότερων συνεργείων για ταχύτερη επανάληψη των καθαρισμών.

Σε κάθε περίπτωση ο Αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση στον συγκεκριμένο χώρο στην Κοινότητα της Μέλισσας αλλά και στις υπόλοιπες Κοινότητες σε συνεργασία και με τους Προέδρους ζητώντας την κατανόηση των δημοτών.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ρομά έκαναν… την ανάγκη τους σε κεντρικότατο δρόμο της Λαμίας….

  Μία άσχημη εικόνα και κατάσταση  που δυστυχώς την έχουμε ξαναδεί…. Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστρια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *