Δευτέρα , 26 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Β. Φαλούτσος: “Υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου Σοφάδων οι διαταγές πληρωμής” – Τι απάντησε ο Θ. Σκάρλος

Για υποθήκευση του μέλλοντος του Δήμου Σοφάδων μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (6/12) ο κ. Φαλούτσος, με αφορμή ερώτησή του για συσσωρευμένες διαταγές πληρωμής εναντίον του (Δήμου), από εργασίες, προμήθειες κ.λ.π.

Τα ποσά, τόνισε, είναι αρκετά σημαντικά και παρότι από τον κ. Κατσή έχει ζητηθεί με δύο επιστολές προς τον κ. Σκάρλο να δοθούν αντίγραφα των διαταγών, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Με νέο έγγραφο, συνέχισε, ζητήσαμε την ανακοπή διαταγών πληρωμών εντός 15νθημέρου, κάτι που είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου.

Αν βρεθούμε αύριο, κατέληξε, με 30 διαταγές πληρωμής το πρόβλημα θα είναι τεράστιο και δεν μπορεί να το φορτωθεί η νέα Δημοτική Αρχή. Τέλος ζήτησε να δοθεί μία ειλικρινή απάντηση συνεννόησης για το πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα χωρίς να χαθούν τα χρήματα για όσους πρέπει να πληρωθούν αλλά και χωρίς να υποθηκευθεί το μέλλον του Δήμου.

Απαντώντας ο κ. Σκάρλος είπε αρχικά ότι οι τελευταίες διαταγές πληρωμής δεν βγήκαν τώρα αλλά πολύ πιο πριν, απαντώντας προφανώς στο αίτημα περί ανακοπής. Συνέχισε λέγοντας ότι τα ποσά σχηματοποιήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις γιατί δεν γινόταν αλλιώς, ενώ υποστήριξε ότι έχει δοθεί εντολή στην οικονομική υπηρεσία, κλείνοντας κάποιες τελευταίες υποχρεώσεις, να δοθούν συνολικά όλα τα στοιχεία στη νέα Δημοτική Αρχή και θα ακολουθήσει μία συζήτηση με τον νεοκλεγέντα δήμαρχο.

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως ο Δήμος όλα τα χρόνια, δεν πλήρωσε ποτέ διαταγή πληρωμής με δικά του χρήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Υπάλληλο γραφείου αναζητά η εταιρεία “Master Frost”

Δείτε τι αναφέρεται στην αγγελία από την γνωστή εταιρία στη Λαμία Η εταιρεία Master Frost, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *