Monday , 13 July 2020
Home / featured / “Άκαρπη” χωρίς απαρτία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας

“Άκαρπη” χωρίς απαρτία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Δεν κατάφερε να έχει απαρτία και μεταφέρεται για την Κυριακή 10/3/ 2019  και αν πάλι δεν έχει την απαρτία όπως γράφει σε άρθρο του καταστατικού μεταφέρεται για την επομένη Κυριακή 17/3/2019 με όσα Μέλη παραστούν.

Δεν επετεύχθη απαρτία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας την Κυριακή 3/3/2019. Ως εκ τούτου, μεταφέρεται για την Κυριακή 17/3/2019, όπου όλοι πρέπει να δώσουν το παρών στις 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα.

Τα θέματα που προφανώς θα συζητηθούν από την Γενική Συνέλευση είναι:

  1. Απολογισμός Πεπραγμένων έτους 2018, μετά τον έλεγχο της Εξελεγκτικής Επιτροπής
  2. Παραιτήσεις Προέδρου και Μελών του Δ.Σ.
  3. Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών για νέο Δ.Σ.
  4. Ερωτήσεις-Συζήτηση

Παρά το γεγονός της μη απαρτίας, το παρών έδωσαν μόλις 11 μέλη, αποφασίστηκε από την Διοίκηση , να  πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή πίτας  για το καλό του χρόνου, επειδή  είχαν αγοραστεί οι πίτες ( Η δεύτερη πίτα σημειωτέον δόθηκε στο Γηροκομείο Σπερχειάδας)

Το φλουρί  κέρδισε ο κ. Δημήτρης Βλαχογιάννης του Ιωάννη, ο οποίος όπως ενημέρωσε τα χρήματα από το φλουρί τα διέθεσε στο ταμείο του Συλλόγου.

Επίσης συζητήθηκε, άτυπα, η  χορηγία του Συλλόγου στις Καρναβαλικές  Εκδηλώσεις της Σπερχειάδας και ο λόγος γιατί δεν υπήρχε ως χορηγός στην αφίσα. Η χορηγία αυτή ήταν πρόταση του  παραιτούμενου  Δ.Σ. και θα αποφάσιζε ή  Γενική Συνέλευση ή η νέα Διοίκηση (που ήταν προγραμματισμένη για αρχές Ιανουαρίου και  δεν έγινε τελικά για διάφορους λόγους και φτάσανε στο παρά 1.)

Μέλος της διοίκησης του Συλλόγου ενώ προσπαθούσε να ενημερώσει για το τι έγινε ακριβώς για να μην μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την χορηγία, κάποια μέλη του Συλλόγου υποστήριζαν ότι δεν έχει παραιτηθεί το Δ.Σ.

(Όσο και να προσπαθεί κάποιος να εξηγήσει τα αυτονόητα, αν δεν τον αφήνουν, η υπομονή εξαντλείται και έτσι δημιουργείται  ένταση)

Επενέβη η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, πήρε τις όποιες ευθύνες επάνω της  και  έληξε η συνάντηση.

 

——- Καλό είναι λοιπόν  να προσέχουμε όλοι όσοι συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις!!!

Όταν κάποιοι ενώ δεν έχουν ενημερωθεί σωστά και δεν έχουν μάθει για ποιο λόγο παρίσταται κάπου και επεμβαίνουν λέγοντας εκ των πραγμάτων αοριστίες, τότε είναι ικανοί να βγάλουν τους άλλους  από τα ρούχα τους…!!!

Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας να μην το «παίζουμε ξερόλες», δεν ωφελεί πουθενά.

Πρώτα να ξέρουμε που πάμε και γιατί και μετά να συμμετέχουμε ενεργά, να ακούμε και μετά να γίνονται τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και να ζητάμε ενημερώσεις. Διαφορετικά, δημιουργούμε εντάσεις  χωρίς λόγο και αν μη τι άλλο υποκινούνται υποψίες για σκοπιμότητες…

Όλοι μας ως άνθρωποι μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, διαφορετικά πιστεύω,  αλλά σε ένα Σύλλογο ή Φορέα οι  όροι που μπαίνουν είναι αυτοί του καταστατικού. Πρέπει να τους τηρούμε, να τους σεβόμαστε  και όχι να τους καταπατούμε με βάση τα προσωπικά μας θέλω και να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για τα αυτονόητα.

Το έργο ενός Συλλόγου, ειδικά του τόσου σημαντικού όπως του  Εμπορικού, πρέπει να συνεχίζεται με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών  με μόνο στόχο την ανταπόκριση των θεμάτων του τοπικού επαγγελματικού κλάδου.

Ελπίζουμε  στην επόμενη Συνέλευση στις 17/3/2019 τα μέλη να έχουν διαβάσει την πρόσκληση και  να θέσουν ερωτήματα είτε για να απολογηθεί η Διοίκηση ως οφείλει ή να ενημερωθούν τα μέλη για τα όποια τρέχοντα θέματα και ζητήματα.

δείτε φώτο από την κοπή πίτας

 

Σας παρουσιάζουμε την πρόσκληση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 3/3/2019 και ώρα 11:οο στο Συνεδριακό Κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα στην Σπερχειάδα.

Τα θέματα

1. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

2. Απολογισμός Πεπραγμένων έτους 2018, μετά τον έλεγχο της Εξελεγκτικής Επιτροπής

3. Παραιτήσεις Προέδρου και Μελών του Δ.Σ.

4. Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών για νέο Δ.Σ.

5. Ερωτήσεις-Συζήτηση

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.                                      Ο  Γραμματέας   του Δ.Σ.

Μαρία Τσίρκα                                                            Ηλίας Καραγιάννης

 

 

About Author

Check Also

Το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια  (13 – 17  Ιουλίου 2020)

  Δείτε το πρόγραμμα  των ψεκασμών για τα κουνούπια την εβδομάδα  13 – 17  Ιουλίου ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *