Wednesday , 22 January 2020
Home / featured / Έρχεται η 4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στη Λάρισα (Πρόγραμμα)

Έρχεται η 4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στη Λάρισα (Πρόγραμμα)

Από τις 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου έρχεται στη Λάρισα η  «4η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Μ.Ε.Σ. ΑΒΕΡΩΦ ‘’Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ’’ – Μ.Σ. ΓΛΑΥΚΗΣ – Π.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ – Μ.Ε.Σ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ – Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ – Ε.Σ. ΧΑΛΚΗΣ

Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική παραδοσιακή συνάντηση μεταξύ των λαών. Πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών που τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και ΚΙΛΕΛΕΡ. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας τις χορευτικές ομάδες: Miroslav Jenco (ΣΛΟΒΑΚΙΑ)Nikola Tesla (ΣΕΡΒΙΑ) και Παραγουάη. Για επτά μέρες θα φιλοξενηθούν 80 χορευτές και μουσικοί από τις παραπάνω χώρες, οι οποίοι θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών των χωρών που προαναφέρθηκαν, οι οποίες θα αποτελέσουν φορείς της ελληνικής, σλοβάκικης, σέρβικης και παραγουανικής παράδοσης.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα δοθεί στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας σημείωσε ότι «Ελλάδα σημαίνει παράδοση. Είναι σημαντική η συνάντηση αυτή καθώς ενδυναμώνει τις σχέσης φιλίας των Λαών της Ελλάδας, της Σερβίας, της Παραγουάης και της Σλοβακίας»

Από την πλευρά του δήμου Λαρισαίων στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος. «Είναι πολύ σημαντική αυτή η συνάντηση καθώς τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν στην εξωστρέφεια της πόλης» υποστήριξε ο κ. Αδαμόπουλος.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος υποστήριξε ότι «η εκδήλωση αυτή τιμά την περιοχή και την παράδοση».

Ο χοροδιδάσκαλος των λαρισινών συλλόγων που συμμετέχουν σε αυτή την πολιτιστική γιορτή Σωτήρης Καραβασίλης ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν και στηρίζουν το εγχείρημα και αποκάλυψε ότι η συνάντηση θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα φεστιβάλ πολιτισμού.

Στόχος αυτής της συνάντησης, που παντρεύει το χορό και το τραγούδι των τεσσάρων αυτών χωρών, είναι να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ τους, προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ Ελλάδας, Σλοβακίας, Σερβίας και Παραγουαης. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου να υπάρχει πρόοδος των λαών και ευρύτερη εξέλιξη. Επιπλέον, σκοπός αυτού του Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, είναι η προβολή, η παρουσίαση και ταυτόχρονα η προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού της. Ειδικότερα, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα που προβάλλονται στο κοινό, αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά και ο τόπος μας. Παράλληλα, πετυχαίνεται η ανάπτυξη του αισθήματος της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού, του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διοργανωτές, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής αυτής αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επισκέπτες της περιοχής, στα μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σε όλους όσοι αγαπούν την παράδοση. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων (Ώρα έναρξης 9:00μ.μ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 – ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (Κεντρική Πλατεία Λάρισας)

ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 (Πλατεία Φιλιππούπολης Λάρισας)

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 (Πλατεία Χάλκης)

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 (Μύλοι Συκουρίου)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 (Δημοτικό Πάρκο Πυργετού)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 (Πλατεία Γλαύκης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ (Πλατεία Αβέρωφ)

About Author

Check Also

Το «κόκκινο» ποτάμι της Μαδαγασκάρης

Αυτή η εικόνα των εκβολών του ποταμού Μπετσιμπόκα στη βορειοδυτική Μαδαγασκάρη, αποτυπώνει τη διάβρωση που ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *