Tuesday , 31 March 2020
Home / featured / Αναζητούν έκφραση στο θέατρο 50 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αναζητούν έκφραση στο θέατρο 50 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε πάνω από 50 υπολογίζονται οι φοιτητές που συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φοιτητές από διάφορα έτη σπουδών και Τμήματα συναντιούνται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με ένα κοινό στοιχείο, την αγάπη τους για την τέχνη και το θέατρο.
Υπό την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού και υπεύθυνης σκηνοθέτριας κ. Μαρίας Καραζάνου ανεβάζουν παραστάσεις, όπως η πρόσφατη με τον τίτλο η «Αγέλαστη πολιτεία» που παρουσιάστηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
«Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν 50 και πλέον φοιτητές που έχουν μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνουν προερχόμενοι από διάφορα Τμήματα. Δουλεύουμε συλλογικά για κάθε πτυχή της παράστασης, όπως τα σκηνικά, τις χορογραφίες, τη δραματουργία, το μακιγιάζ, τη μουσική, τον καλλωπισμό. Ο καθένας εκεί που θεωρεί ότι είναι καλύτερος, βοηθά για να βγει η παράσταση» επισήμανε η κ. Καραζάνου.

Το δυναμικό των συμμετεχόντων ανανεώνεται συνεχώς, καθώς φοιτητές λαμβάνουν το πτυχίο τους και αποφοιτούν, οπότε νέο «αίμα» ανανεώνει την ομάδα.
«Η θεατρική ομάδα λειτουργεί παραδοσιακά πολλά χρόνια. Προσωπικά εγώ έχω αναλάβει από το 2017 την καθοδήγηση. Κάθε χρόνο ανεβάζουμε δύο παραστάσεις. Η πρώτη είναι η χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση και η άλλη τον Ιούνιο που αναφέρεται σε πιο μεγάλους. Μάλιστα για τη δεύτερη παράσταση κάνουμε περιοδείες και σε άλλες περιοχές για να την απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι» ανέφερε η θεατροπαιδαγωγός.

Μια φορά την εβδομάδα οι φοιτητές συναντιούνται στον τέταρτο όροφο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου για να κάνουν τις πρόβες τους οι οποίες γίνονται εντατικές, με διεξαγωγή σε καθημερινό επίπεδο, καθώς πλησιάζουν οι επίσημες παραστάσεις.

Στη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Πανεπιστήμιο παρουσιάστηκε η «Αγέλαστη πολιτεία» των αδελφών Κατσιμίχα στην οποία βέβαια υπήρξε διασκευή από τη συγγραφική ομάδα.
«Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας. Ξεκινήσαμε την παράσταση αυτή να τη δουλεύουμε εδώ και δύο μήνες» κατέληξε η κ. Καραζάνου.
Ο 24χρονος φοιτητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, από τον Βόλο Δημήτρης Ευαγγελινός, απόφοιτος παράλληλα του Τμήματος Χημείας, μας είπε πως «ασχολείται με το θέατρο τα τελευταία τρία χρόνια. Το θέατρο σου δίνει τη δυνατότητα να αδειάσεις ως άνθρωπος, να απελευθερωθείς, να είσαι ένας καμβάς που θα χτίσεις κάτι δικό σου. Να γνωρίσεις κόσμο και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα που υπάρχει. Γι’ αυτό το έργο προετοιμαζόμασταν εντατικά με κέφι, με μεράκι και πολλή χαρά εδώ και 1,5 μήνα».
Από την πλευρά της η Σοφία Κούρτη από το 3ο έτος του Τμήματος Ειδικής Αγωγής, με καταγωγή από τη Νάξο, μας είπε πως «αυτό που με έχει κερδίσει στο θέατρο είναι ότι μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα με ένα πολύ δημιουργικό τρόπο και να περνάω όμορφα τον χρόνο μου. Συμμετέχω στη θεατρική ομάδα ενεργά εδώ και τρία χρόνια. Το θέατρο είναι ένα μέσο για να επικοινωνήσεις όμορφα τα συναισθήματά σου».

About Author

Check Also

5 ακόμη αρνητικά δείγματα για κορονοϊό στη Φθιώτιδα

Παραμένει η Φθιώτιδα χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Πέντε ακόμη συμπολίτες μας από την Φθιώτιδα που ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *