Friday , 7 August 2020
Home / featured / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: “Φτηνή” πολιτική απάντηση, που χρειάζεται επιπλέον διευκρινήσεις

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: “Φτηνή” πολιτική απάντηση, που χρειάζεται επιπλέον διευκρινήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ>>

 

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή στο Δελτίο Τύπου με προέλευση το γραφείο του Δημάρχου, προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση επί της ουσίας στα Δελτία Τύπου της Παράταξης μας, και κατέφυγε σε μια “φτηνή” πολιτική απάντηση(!)

 

“Φτηνή” πολιτική απάντηση, που χρειάζεται επιπλέον διευκρινήσεις:

    1ον Η στοιχειώδης πολιτική σκέψη, που αναφέρεται στο κείμενο του γραφείου του Δημάρχου, επιβάλει να εκμεταλλευτεί το φώς που προκαλείται από την έκρηξη των «βεγγαλικών» για να φωτίσει το σκοτάδι που επικρατεί στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος που υποστηρίζει ο προϋπολογισμός. Τίποτα καινούργιο. Αντιγραφή του προηγούμενου προγράμματος που καταρτίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αρχίζει να εκτελείται τώρα.

 2ον Δεν χρειάζεται να αποσαφηνίζεται η αυτοδυναμία και  η ισχυρή πολιτική ηγεσία του Δήμου. Είναι  προφανές γεγονός και είναι αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και της βούλησης της πλειοψηφίας των δημοτών. Δεν αμφισβητήθηκε από κανένα και ιδιαίτερα από την παράταξή μας, όπως άλλωστε σας το τονίσαμε όταν μας έγινε πρόταση για πέμπτο(5) Αντιδήμαρχο.

Η πρόταση συγκυβέρνησης έγινε προ μηνός περίπου από τον ίδιο τον Δήμαρχο με την πρόθεση παραχώρησης θέσης αντιδημάρχου δημόσια, με τρόπο που δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για επικοινωνιακό κόλπο, αφού η παραχωρούμενη αρμοδιότητα παρακολούθησης εκτέλεσης προϋπολογισμού είναι καθαρά θέμα της Οικονομικής Επιτροπής όπου έχει απόλυτη πλειοψηφία.

Επομένως μήπως είναι χρήσιμο, μετά από τόσους μήνες, η Δημοτική αρχή να αρχίσει πραγματικά να αισθάνεται αυτοδύναμη και ισχυρή ώστε να παράγει έργο για τον Δήμο ;

3ον  Με ποιό τρόπο υπολειτουργούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αφού κατάφερε « χωρίς στοιχειώδη διοικητική οργάνωση και με ανύπαρκτο οργανόγραμμα», σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, να συνενώσει τρείς πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και μία Τοπική Κοινότητα, , να αφήσει ένα σημαντικό έργο καθώς και ένα τεχνικό πρόγραμμα περίπου 5.300.000,00 ευρώ, (που με αυτό θα πορευθεί και προσπαθεί να οικειοποιηθεί η Δημοτική Αρχή) στις αρχές του 21 ου αιώνα ενώ είχε παραλάβει έλλειμμα στο τέλος του 20ου αιώνα;

Είναι προφανές ότι οι έως τώρα εξωθεσμικοί «ειδικοί» σύμβουλοι είναι απασχολημένοι με αλλαγές και καταρτίσεις οργανογραμμάτων και δεν κατάφεραν να κάνουν καμία άλλη πρόταση ή προσπάθεια για την βελτίωση και επέκταση τεχνικού προγράμματος επί τετράμηνο πλέον ανάληψης καθηκόντων της Δημοτικής αρχής.

4ον  Το κυριότερο ζήτημα για τη νέα δημοτική αρχή αναφέρεται ότι είναι η « παραγωγή» πολιτικής. Καταδεικνύει θεμελιώδη άγνοια του όρου καθώς και του σκοπού της αποστολής της. Το ζητούμενο για τους πολίτες δεν είναι η «παραγωγή» πολιτικής, αλλά η λήψη μέτρων και η εφαρμογή μεθόδων και διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, έτσι ώστε να λειτουργήσει προκειμένου να πετύχει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκει, προς όφελος πάντα των δημοτών. Αυτό λοιπόν είναι εφαρμογή πολιτικής και όχι «παραγωγή».

Με γνώμονα τα παραπάνω και στα πλαίσια εποικοδομητικής αντιπολίτευσης και προσφοράς στον Δήμο, κατατέθηκε από την παράταξή μας τροποποίηση σε μέρος του προϋπολογισμού και εκφράστηκαν απόψεις για την βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης προς όφελος των κατοίκων του Δήμου, που δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.

5ον  Όσον αφορά την δημιουργία «κακών» εντυπώσεων στα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, είναι γενική ομολογία, η προσπάθεια προπαγάνδας, σκόπιμης παραπληροφόρησης και πλήρους απαξίωσης του έργου που έγινε μέχρι τώρα στον Δήμο, από μέρος της παράταξης της δημοτικής αρχής ακόμα και μετά την σύσταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί λοιπόν το αυτονόητο γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί σε πρωτοποριακό και σημαντικό, αφήνοντας μόνιμα υπόνοιες για το πριν και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον (πισωγύρισμα σε 20ο αιώνα κλπ).

Δείγματα πισωγυρίσματος στον προηγούμενο αιώνα είναι η προπαγάνδα και ο γκαιμπελισμός, τακτικές που αναπτύχθηκαν στον αιώνα αυτό και δεν έχουν θέση σε σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες.

ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!!

About Author

Check Also

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου, ετεροθαλής αδελφός του Ανδρέα

Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος σε ηλικία 92 ετών. Υπήρξε ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *