Friday , 28 February 2020
Home / featured / Αντιπροσωπεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Χαντζή

Αντιπροσωπεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Χαντζή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Σπερχειάδα την Παρασκευή 31-1-2020, αντιπροσωπεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ , συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Χαντζή και του έθεσε κάποια, κατά την γνώμη μας, βασικά προβλήματα του Δήμου Μακρακώμης και των κατοίκων της.

Συγκεκριμένα διατυπώσαμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας και ζητήσαμε την άποψη αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο Δήμος για τα παρακάτω σοβαρά και πολλά εξ αυτών επείγοντα ζητήματα:

1. Τον κίνδυνο να κλείσουν πλήρως τα Δημοτικά Σφαγεία. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για το χρέος  (ύψους 1.200.000 €)  τον διακανονισμό που είχε συζητηθεί για καταβολή 20.000 €/έτος και για 10 έτη με εγγυητή τον Δήμο, ο οποίος είναι στον αέρα λόγω της ανυπαρξίας σχετικού νομοθετικού πλαισίου (εκκρεμούν τα σχετικά ραντεβού με τα Υπουργεία), καθώς και για την ανυπαρξία διοίκησης και λειτουργίας των σφαγείων εν κενώ, αφού η θητεία της προηγούμενης διοίκησης έληξε 31-12-19 (συν την 20ήμερη παράταση) και δεν έχει ορισθεί νέα Διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι επείγει η εξεύρεση λύσης, αφού στις 26-2-2020 η Τράπεζα προχωρεί σε 3ο πλειστηριασμό.

2. Επαναλειτουργία Λουτρών Πλατυστόμου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να βρει λύση, καθώς για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα του αυθαίρετου τμήματος. Επίσης ο Δήμος για να βοηθήσει είναι σε επικοινωνία με αρμόδια Υπουργεία και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γιατί ήδη επενδυτές έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον.

3. Τα Γεφύρια: Για την γέφυρα του Παλιουρίου, ρωτήσαμε πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι είναι έργο της Περιφέρειας και ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει παραδοθεί. Για τη νέα γέφυρα της Βίστριζας, ενημερωθήκαμε ότι έχει γίνει γεωλογική μελέτη και αναμένει από την Περιφέρεια τις όποιες εξελίξεις. Όσον αφορά την γέφυρα του Ίναχου στο Περιβόλι, μας είπε ότι οι εργασίες προχωρούν, ωστόσο προέκυψαν επιπρόσθετες εργασίες για τις οποίες γίνονται μελέτες.

4. Ασφαλής αντιμετώπιση των καθιζήσεων του κεντρικού δρόμου του Γαρδικίου που απειλούν να κόψουν το χωριό στα δύο και να αποκλείσουν την διέλευση και πρόσβαση προς Πλάτανο, Κυριακοχώρι, Νικολίτσι αλλά και προς Οξυά, καταφύγιο Οξυάς. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει από τον Δήμο η απαιτούμενη γεωλογική μελέτη, προκειμένου να προγραμματισθεί το έργο.

5. Αντιμετώπιση σχεδίου εγκατάστασης του Βιομηχανικού Πάρκου των 74 συνολικά Ανεμογεννητριών, στην κορυφογραμμή της Οξυάς από την Σαράνταινα μέχρι τα Κοκκάλια και το Πικροβούνι. Εδώ ο Δήμαρχος εξέφρασε την θετική του άποψη υπέρ των Α/Γ καθώς όπως είπε, θα του εξασφαλίσουν ανταποδοτικά έσοδα για άλλα έργα στον Δήμο, χωρίς όμως να εξετάζει περιβαλλοντικά προβλήματα ή και ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης.

6. Ελλιπής έως και ανύπαρκτη λειτουργία της Ανακύκλωσης αλλά και προβλήματα με τα σκουπίδια σε χωριά, ρέματα κλπ.  Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι με το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος, μόνο τα σκουπίδια μπορεί να μαζεύει. Δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην Ανακύκλωση αφού πρώτα δώσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων.

7. Ανάδειξη και περιπατητική αξιοποίηση Πλατανοδάσους Σπερχειού. Προς το παρόν δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα, αν και με βάση το πρόγραμμά του είναι στις προτεραιότητές του.

8. Απειλή απώλειας δημοτικής έκτασης που θα προκύψει από τον αναδασμό Ανατολικής Βίστριζας, στο Καστρί και δεν έχει ακόμα αποδοθεί στον Δήμο. Ο Δήμαρχος έδειξε να αγνοεί το θέμα και θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

9. Προβλήματα καθημερινότητας, συνεργασία και στήριξη τοπικών – πολιτιστικών κλπ. φορέων και συλλόγων του Δήμου Μακρακώμης. Μας ενημέρωσε για την πρόθεσή του να οργανώσει συνάντηση με όλες τις κοινότητες και τοπικούς συλλόγους, εν όψει μάλιστα και της απογραφής, προέβαλε την επαναλειτουργία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, ενώ σχεδιάζει την αλλαγή της μορφής της ιστοσελίδας του Δήμου.

Τέλος μιλήσαμε για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου και εκφράσαμε την ανάγκη να γίνονται γνωστές σε όλη την επικράτεια του Δήμου μέχρι και το τελευταίο χωριό, με κοινό προγραμματισμό και ενημέρωση.

Η οργάνωση, αφού ολοκληρώσει ένα κύκλο συναντήσεων με τις δημ. παρατάξεις, φορείς και εμπλεκόμενους παράγοντες, θα συζητήσει αλλά και θα οργανώσει ανοικτές συζητήσεις, για την ενημέρωση, ενεργή συμμετοχή και κοινωνικοποίηση με αυτόν τον τρόπο όλων των μεγάλων προβλημάτων με στόχο την συμβολή στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Μακρακώμης. Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μακρακώμης

About Author

Check Also

Οι συγκλονιστική επικήδειοι για τον Κώστα Βουτσά…

– «Ο μπαμπάς μας έφυγε μετά από μία οικογενειακή γιορτή» Οι συγκινητικοί επικήδειοι λίγο πριν ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *