Tuesday , 14 July 2020
Home / featured / Αναγνώστης σχολιάζει αρνητικά, τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Αναγνώστης σχολιάζει αρνητικά, τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Με αφορμή σχόλια αναγνώστη στην ιστοσελίδα του www.fonografos.net για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο  Σπερχειάδας  σας παραθέτουμε το δημοσίευμα του.

Όπως υποστηρίζει και αποδεικνύει, την παρατυπία στην Γενική Συνέλευση με την εκλογική διαδικασία.

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) του www.fonografos.net, απέστειλε προς δημοσίευση τα παρακάτω, ύστερα από σχολιασμούς, εκατέρωθεν μαζί μας.

Το μήνυμά του αναγνώστη (στοιχεία επικοινωνίας του, είναι επιβεβαιωμένα)

Συγκεκριμένα  αποτελεί απόκομμα από το καταστατικό του Συλλόγου και  αναφέρει ότι δεν υπήρχε απαρτία κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης στις 8/4/2019.

Τα σχετικά αρχεία που μας έστειλε ο αναγνώστης ηλεκτρονικά:

Με σχόλια του ο αναγνώστης ( μπορείτε να τα δείτε εδώ κάτω από το άρθρο) επισημαίνει ότι δεν υπήρχε η απαρτία του  50% (1/2) +1 αλλά, αυτό που διάβασε και στο fonografos.net ότι υπήρχε μόνο το ¼ των μελών και μας σχολίασε και ενημέρωσε σχετικά, στέλνοντας μέρος του καταστατικού.

Εμείς όμως δεν είμαστε δικαστές, του ζητήσαμε να κάνει, εφόσον το θέλει, καταγγελία για τα περαιτέρω. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι μετά και την συζήτηση που έγινε μέσω σχολίων στο άρθρο στην ιστοσελίδα μας που είναι δημόσια, να το δημοσιεύσουμε  μετά και  από απαίτηση του.

Εκείνο που πρέπει  να επισημάνουμε  είναι ότι  αναρτώνται με κάθε επιφύλαξη ως προς την σκοπιμότητα του αναγνώστη που μας ενημέρωσε και θα εξηγήσουμε γιατί.

Όπως επίσης ξεκαθαρίζεται η δική μας θέση λόγω της διπλής ιδιότητας (συντάκτης στο fonografos.net και μέλος του Συλλόγου) και με τα όσα έγιναν που δεν είναι και  λίγα…

Αν και η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με 23 άτομα ( δηλαδή το ¼ του συνόλου των μελών), μου είναι αδιάφορο καθώς  και όσα διαδραματίστηκαν ήταν πιο πολλά και πολύ χειρότερα από αυτή την παρατυπία, αφού κάποια μέλη, με έφθασαν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου  αλλά σε άλλο άρθρο θα ειπωθούν όπως έχουμε υποσχεθεί. Εφτασα έστι σε σημείο να παραβλέπω μία παρατυπία και αυτό για το καλό του Συλλόγου,  για να αφήσουμε την Διοίκηση να εργαστεί!

Γιατί το ζητούμενο πλέονείναι ο Σύλλογος  πρέπει επιτέλους να εργαστεί για τους σκοπούς που ιδρύθηκε. Δεν έχει νόημα να ακυρωθούν οι εκλογές και την επόμενη Κυριακή να επαναληφθούν πάλι, μία από τα ίδια…

Τα μέλη που προσήλθαν στην κάλπη μέχρι στις 21:00, έφτασαν στον αριθμό (60) εξήντα και έτσι  πιστεύω ότι δεν έχει νόημα η δεύτερη Κυριακή για επανεκλογή. Ούτε ή άλλως προσωπικά  δεν διαπίστωσα την μόνη παρατυπία. Και για αυτό το λόγο και απέσυρα την υποψηφιότητα μου.

Αυτό που προέχει και το δηλώνω κατηγορηματικά, είναι να δούμε την νέα διοίκηση να εργαστεί και να την κρίνουμε για το έργο που θα παράγει. Και όχι να μπούμε σε ρόλο εκδικητή τόσο εγώ ή όποιος άλλος. Πρέπει  να κοιτάμε την ουσία  και να συνδράμουμε όλοι μας, ακόμα και να βοηθήσουμε την νέα Διοίκηση όταν αυτό ζητηθεί για το καλύτερο του Συλλόγου. Προσωπικά,  έχουν την βοήθεια μου σε ότι εφικτό μου ζητηθεί.

Τώρα αν κάποιος θέλει , για προσωπικά οφέλη, να δημιουργήσει θέμα είναι δική του επιλογή και μόνο. Αλλά του λέω εκ πείρας, ότι το θεωρώ άσκοπο… Αυτό που μπορεί κάποιος να πράξει και έχει νόημα είναι να βοηθά και να  ενεργοποιεί την διοίκηση και να  πορευτεί στην θητεία της με τον ίδιο ζήλο, όπως πραγματικά μέλη της εργάστηκαν στον προεκλογικό αγώνα, έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν.

Υπογραμμίζω όμως μία δεύτερη παρατυπία που είναι μεγάλη και την εξέφρασα δεχόμενος επίθεση, «Ψηφίζω πριν από εσάς για εσάς» και αφορά την Τροποποίηση  του καταστατικό. Και αυτό διότι το Πρωτοδικείο  απαιτεί το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης. Παραλείπω ως  όχι τόσο σημαντικό την συνδρομή των μελών καθώς  είναι  εσωτερικό θέμα του Συλλόγου όπου και μένουν τα πρακτικά.

Καλό θα ήταν το προεδρείο να ρώταγε και να ανέφερε στην πρόσκληση τα θέματα που θα ήθελε να συζητηθούν, επίσης και πολλά άλλα, όπως στην αρχή της συνεδρίασης αν θέλει το σώμα κλειστή ή ανοικτή συνέλευση, πως ψηφίζουμε και πόσους κλπ.

Από την στιγμή που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα, αλλά έχουν και υπερασπιστές,  προσωπικά δεν έχω λόγο να διεκδικώ αξιώματα σε διοίκηση  στην Σπερχειάδα.

Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος, μας έλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν…. 

Μακριά από τους βλάκες. Μην τους λυπάστε. Καταρχήν είναι βλάκες κατ’ επιλογήν. Κανείς δεν γεννιέται βλάκας. Όλοι γίνονται στην πορεία από άρνηση να γίνουν οτιδήποτε άλλο. Κατά δεύτερον είναι κίνδυνος για τον εαυτό τους και κυρίως για τους άλλους!!! Τρίτον και τραγικότερον πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι (και αυτό είναι το χειρότερο είδος). Τρέξτε μακριά από την πρώτη στιγμή. Μην δίνετε ευκαιρίες, δεν θα πάρετε τίποτα πίσω. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βρεθείτε υπόλογοι στην απύθμενη βλακεία τους. Και φυσικά μην τυχόν και προσπαθήσετε να βρείτε το δίκιο σας, θα υποπέσετε, αυτομάτως κι εσείς, στην παγίδα της βλακείας κι εκεί… θα σας κερδίσουν, ούτως ή άλλως, λόγω πείρας….

Για περισσότερα περί βλακείας πατήστε τον σύνδεσμο.  Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό του βλάκα;» ρώτησαν κάποτε τον κ. Κόινερ «Αυτό που τον κάνει ακατανίκητο, ανυπέρβλητα κακό και πάντα νικητή;» http://www.womantoc.gr/men/article/bertolt-brext-i-anthropini-vlakeia-einai-akatanikiti-kyriolektika

Βέβαια ως μέλος θα είμαι ενεργός και θα λέω την άποψη μου, αλλά μόνο ως εκεί!!!.

 

 

 

 

About author

Check Also

Καρέ καρέ η δολοφονία σε καφετέρια στο Περιστέρι

Η υπόθεση που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, εξιχνιάστηκε λίγες μέρες πριν και σύμφωνα ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *