Sunday , 29 March 2020
Home / ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ / Δήμος Μακρακώμης / Στο επίκεντρο η Γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο το διήμερο  26 και 27/10/2019 (φώτο)

Στο επίκεντρο η Γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο το διήμερο  26 και 27/10/2019 (φώτο)

Το Μαυρίλο στον Δήμο Μακρακώμης αποτέλεσε το επίκεντρο το διήμερο  26 και 27 Οκτώβρη με την καθιερωμένη  και σημαντική Γιορτή Κάστανου.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός καιρός και πολύς κόσμος βρέθηκε στο όμορφο και ιστορικό χωριό.

Πρωταγωνιστής φυσικά ήταν το κάστανο!

Οι προσδοκίες όμως να δούμε μία πιο πλούσια και ολοκληρωμένη  εκδήλωση δεν  επαληθεύτηκαν…Ίσως φταίει τα οικονομικά και καλό  θα ήταν να την χρηματοδοτήσει ο Δήμος Μακρακώμης και να  είναι υπό την αιγίδα του ή σε συνεργασία ώστε να συνεχιστεί αυτή η αξιόλογη εκδήλωση.

O www.fonografos.net  στη Γιορτή Κάστανου είναι κοντά τους από την πρώτη κιόλας χρονιά, και το προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή παρατηρήσαμε ότι  «εξασθενεί» η εκδήλωση , κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου καλοπροαίρετα και το τονίζουμε,   ώστε να αποτραπεί αυτό και να γίνει καλύτερη  ακόμη η σημαντική αυτή εκδήλωση, καταθέτοντας πρόταση μας.

Πρέπει να πλαισιωθεί από ποικίλες δράσεις  και σε συνδυασμό  των αξιοθέατων (σημειώνουμε ότι ο Μπαρουτόμυλος ήταν  κλειστός!) και όχι μόνο ο επισκέπτης να κάθεται σε  μια καρέκλα στην πλατεία μόνο για φαγοπότι… Είναι κρίμα αυτή η γιορτή να μην εξελιχθεί και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον στους πολλούς επισκέπτες του!

Το παρών έδωσαν πολλοί επίσημοι, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί , ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας  και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Κανέλλος  ο οποίος  μαζί με την σύζυγο του και ξεναγήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόπουλο στον Άγιο Δημήτριο.

Αυτό θα έπρεπε να απολαμβάνουν όλοι οι επισκέπτες σε συνδυασμό με την ποιοτική ψυχαγωγία και διασκέδαση που προσφέρεται.

     

 

 

About author

Check Also

Σύλληψη στην Ανθήλη για κλοπή

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός, χθες (28-03-2020) νωρίς το πρωί σε ευρύτερη περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας, στο ...

2 comments

 1. Αικατερίνη Παπαγεωργίου

  Αγαπητέ Φωνογράφε,
  Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Μαυριλιωτών όλες οι καλοπροαίρετες κριτικές είναι ευπρόσδεκτες. Η δική σας ωστόσο αγγίζει τα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
  Πιο συγκεκριμένα: Ο μπαρουτόμυλος του Μαυρίλου όχι μόνο ήταν ανοικτός για επισκέπτες και τις δύο ημέρες της γιορτής, αλλά υπήρχε και ξεναγός που ενημέρωνε το κοινό. Το ίδιο ίσχυε και για την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, όπου υπήρχε δυνατότητα ξενάγησης για οποιονδήποτε το επιθυμούσε.
  Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της γιορτής: Εμείς σαν Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και φιλοδοξία μας είναι η εκδήλωση να εξελιχθεί σε πολιτισμικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή. Φέτος, με την ευκαιρία ότι η πρώτη ημέρα συνέπεσε με τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού μας Αγ. Δημητρίου, στην ημέρα αυτή δόθηκε πιο έντονος θρησκευτικός χαρακτήρας με ειδική δοξολογία, αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας του Αγίου με τη συνοδεία – για πρώτη φορά – ανθρώπων με παραδοσιακές φορεσιές που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης, στη φετινή εορτή επιχειρήσαμε και – κατά κοινή ομολογία – επιτύχαμε να δώσουμε μία οικολογική νότα στη Γιορτή Κάστανου, επιλέγοντας για όλες τις συκευασίες μίας χρήσης ανακυκλώσιμα υλικά. Πιστεύουμε ότι η στόχευση στην προστασία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα χωριό σαν το Μαυρίλο που έχει προικιστεί από τη φύση με ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.
  Για την Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών,
  Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Πρόεδρος

  • Θεωρούμε, με όσα μας γράψατε, ότι δεν διαβάσατε καλά το άρθρο μας…

   Καταρχήν πρέπει να σας ξεκαθαρίσουμε ότι ο http://www.fonografos.net από την πρώτη κιόλας γιορτή Κάστανου είναι εκεί και το προβάλλει και με βίντεο αφιλοκερδώς. Είναι μία αξιόλογη εκδήλωση και για αυτό και έγινε καλοπροαίρετη κριτική και παρουσιάστηκε και σχετική πρόταση μας! Επειδή θέλουμε να γίνει καλύτερη και να συνεχιστεί! Για αυτό και επισημάναμε ότι η συμμετοχή του Δήμου θα βοηθούσε. Ετσι πιστεύουμε, μία άποψη είναι από εκεί και πέρα ως διοργανωτές εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε.
   Οσο για τον Μπαρουτόμυλο, επειδή εκεί σταθήκατε πιο πολύ, εμείς όταν βρεθήκαμε στη Γιορτή, την Κυριακή 27/10/2019 και ώρα 12:30 ήταν κλειστός και μάλιστα δεν λειτουργούσε καν με το νερό! Οπότε δεν αγγίζουμε κανένα όριο για ψεύδη αλλά καταγράψαμε ότι είδαμε! Όσο για τον Άγιο Δημήτριο αναφέρεται ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόπουλος πραγματοποίησε ξενάγηση, οπότε ούτε αυτό το συμπεριλάβατε στην κριτική σας.
   Εμμένουμε στην καλοπροαίρετη κριτική μας και πάλι και ευελπιστούμε να την κατανοήσετε. Ακόμη και ως επισκέπτες, πέρα από το ρεπορτάζ, σεβαστείτε τα χιλιόμετρα που κάνουμε για να παρακολουθήσουμε την Γιορτή και όχι μόνο απλά να την αναφέρουμε από τον υπολογιστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *