Ως αρχιπέλαγος, η Γουαδελούπη είναι πολλοί προορισμοί σε ένα

Η Γουαδελούπη είναι ένα αρχιπέλαγος με πάνω από δώδεκα νησιά που συνδυάζουν για να προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια πληθώρα από αξιοθέατα από ερημικές παραλίες μέχρι βουνά που εκτείνονται από άκρη σε άκρη.

Τα δυο κύρια νησιά της Γουαδελούπης μοιάζουν με τα φτερά μιας πεταλούδας και συνδέονται μεταξύ τους με μόλις δύο γέφυρες και ένα βάλτο.

Το Grande-Terre, το ανατολικό από τα δύο νησιά, έχει μια σειρά από παραλιακές πόλεις που προσφέρουν στους επισκέπτες θαυμάσιες εκτάσεις άμμου για να χαλαρώσουν και πολλές δραστηριότητες.

Το ορεινό Basse-Terre, το δυτικό νησί, φιλοξενεί το θαυμάσιο Parc National de la Guadeloupe, το οποίο στεγάζεται από το εντυπωσιακό ηφαίστειο La Soufrière.

Εκτός από την «ηπειρωτική χώρα» της Γουαδελούπης, υπάρχουν και πολλά μικρά παράκτια νησιά, όπως το Les Saintes, το Marie-Galante και το La Désirade, τα οποία δίνουν στους επισκέπτες τη γεύση του χρόνου της Γουαδελούπης. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο προκλητικούς και ανέγγιχτους προορισμούς στις Γαλλικές Αντίλλες και δεν πρέπει να χάσετε.