Tuesday , 26 May 2020
Home / ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ / Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας / Γ. Κοτρωνιάς: “Η ψυχική δύναμη του Έλληνα έχει συνέχεια…”

Γ. Κοτρωνιάς: “Η ψυχική δύναμη του Έλληνα έχει συνέχεια…”

Το μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας Γιώργου Κοτρωνιά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821:

25η Μαρτίου 1821 – 25η Μαρτίου 2020

Η ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σαν σήμερα το 1821 τη μέρα που ο Θεός ευαγγελιζόταν μέσα από την Παναγιά την σωτηρία του κόσμου, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ξεκινούσε τον αγώνα για την σωτηρία του Έθνους.
Το ξεκίνημα εκείνης της επανάστασης που μας απελευθέρωσε από τον τουρκικό ζυγό και δημιούργησε την σύγχρονη ελεύθερη Ελλάδα δεν είναι μόνο η απαρχή της Εθνικής Παλιγγενεσίας αλλά είναι μία ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΞΙΩΝ και ένας οδηγός και στήριγμα για τους σύγχρονους Έλληνες .
Σήμερα την 25η Μαρτίου του 2020 με δεδομένες τις απειλές και τις προκλήσεις του Τούρκου, με την δοκιμασία από τον άλλον ύπουλο εχθρό να ξεδιπλώνεται καθημερινά και να υπονομεύει την υγεία μας, τη ζωή μας, την κοινωνία και την δομή της, πρέπει να δούμε τι ήταν αυτό, ποιες ήταν οι δυνάμεις  που ώθησαν τον Έλληνα και δημιούργησαν  το θαύμα του 1821 και να αντλήσουμε δύναμη ως κοινωνία για να σταθούμε όρθιοι στην μαζική επίθεση του κορωνοϊού και στις συνεχείς προκλήσεις του Τούρκου.
«Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Ελλάδας την Ελευθερία» , η Ελληνική ψυχή παίρνοντας δύναμη από της προγονικές καταβολές ξεσηκώθηκε και με απίστευτο ηρωισμό απελευθέρωσε την Πατρίδα.
Η ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ Η ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , απλά χρειάζεται ένα έναυσμα για να γίνει ηρωική πράξη ενσυνείδητα πειθαρχημένη σε ένα σκοπό, σε μια ιδέα.   Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, αν αφήσουμε την πολύπλευρη κρίση που διερχόμαστε να χτυπήσει και τον ηρωισμό και τις αξίες της ελληνικής ψυχής, αν αρχίσουμε να θεωρούμε φυσικό ή αυτονόητο να πουλάμε τις αξίες μας , να σκύβουμε συνεχώς και να κατευνάζουμε τον οποιοδήποτε ισχυρό , τότε δεν θα χάσουμε μόνο τα δικαιώματά μας αλλά και την ίδια την ελευθερία μας, γιατί ένας λαός που πέφτει σε τέτοια κατάπτωση είναι βέβαιο ότι θα χαθεί.
Και το 1821 υπήρχαν εκείνοι που πίστευαν ότι ήταν ανώφελο οι υπόδουλοι Έλληνες να τα βάλουν με τον πανίσχυρο Σουλτάνο και όμως απέδειξαν σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι η παλικαριά δε μετριέται με το μέγεθος , αλλά με της καρδιάς το «πύρωμα».   Αυτό να αναζητήσουμε μέσα μας, να μας ζεστάνει

ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ. ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ και να μας οδηγήσει με σιγουριά σε ένα ασφαλές και δημιουργικό μέλλον της ένδοξης πατρίδας μας.

Ας Φωνάξουμε όλοι μαζί Ζήτω το Αθάνατο 21,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ συμπατριώτες.

 

 

About author

Check Also

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στο Μνημείο Πεσόντων στα Περιβολάκια Αταλάντης

Στο Μνημείο Πεσόντων, που βρίσκεται στην θέση Περιβολάκια Αταλάντης, ο Δήμος Λοκρών, λόγω των μετρών ...

One comment

  1. ΣΤΕΡΡΟΤΗΣ

    Αγαπητέ κ, Κοτρωνιά, ωραία τα λόγια σας. Όμως το κόμμα σας αρνήθηκε την επαναφορά του νόμου περί βλασφημίας των Θείων. Επίσης συνεχίζετε η αδιαφορία της Κυβέρνησης σχετικά με τις ελλείψεις σε εφόδια & υλικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάντε μια ερώτηση, πότε χορηγήθηκε ιματισμός & υπόδηση στους υπηρετούντες? Δέστε & το θέμα της αύξησης μηνιαίου «μισθού» των φαντάρων (9€), υπολογίστε τα βασικά για το μήνα (ειδή ατομικής καθαριότητας, κ.λ.π), οι γονείς έχουν ξεπαραδιαστεί….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *