Monday , 17 June 2019
Home / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Cinema / Διήμερο φεστιβάλ θεάτρου και κινηματογράφου
????????????????????????????????????

Διήμερο φεστιβάλ θεάτρου και κινηματογράφου

Διήμερο Φεστιβάλ με τίτλο «Μέρες θεάτρου και κινηματογράφου»  διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Το Φεστιβάλ, αφιερωμένο σο θέατρο, τον κινηματογράφο και την μουσική κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Κέντρου Αποκατάστασης ANIMUS (8ο χιλιόμετρο Λαρίσης Τρικάλων), και περιλαμβάνει, εκδηλώσεις ,συζητήσεις, αφιερώματα και παραστάσεις, που θα δώσουν την ευκαιρία, στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων που ξεκινούν ν Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 19.00 έχει ως ακολούθως :

1η μέρα : Ημέρες Κινηματογράφου:  

Βράβευση για την προσφορά του στον  κινηματογράφο , του μεγάλου μας ηθοποιού Λάκη Κομνηνού, ο οποίος και θα μιλήσει με θέμα<< Ελληνικός κινηματογράφος και  ντοκιμαντέρ>>. Ο Λάκης Κομνηνός ,πέρα από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε,  έχει μια πολύ σημαντική πορεία στο Ελληνικό ντοκιμαντέρ , καθώς έχει γυρίσει πάνω από πενήντα ντοκιμαντέρ για την Ελληνική περιφέρεια, φύση, ιστορία και λαογραφία.

Ακολουθεί αφιέρωμα, για τον μεγάλο Έλληνα, που έφυγε  πρόωρα , τον  Βασίλη Πολυδούρη, συνθέτη παγκόσμιας ακτινοβολίας, που έγραψε μουσική για πάνω από σαράντα ξένες ταινίες( Κόναν ο βάρβαρος, Γαλάζια λίμνη, Ρόμποκοπ κλπ). Θα μιλήσει γι αυτόν, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, Ιωάννης Νταβέλης, ιατρός γαστρεντερολόγος. Θα προβληθούν αποσπάσματα, από την  τελευταία συναυλία του Βασίλη Πολυδούρη στην Ισπανία, λίγους μήνες πριν το θάνατό του το 2007.

Αφιέρωμα στον … Λαρισαίο Τζων Κασσαβέτη,  διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό του Χόλυγουντ , ο οποίος έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Λάρισα. (Ομιλητής ο ηθοποιός Βαγγέλης Κολώνας).

Στην συνέχεια θα τιμηθεί ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Καρατόλιας.

Η αυλαία της πρώτης μέρας θα κλείσει, με την συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρισας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μηνά, με έργα μεγάλων συνθετών  του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Δεύτερη Ημέρα,  Πέμπτη 18 Απριλίου , ώρα 19.00. Στρογγυλό Τραπέζι – συζήτηση με θέμα «Μέρες Θεάτρου».  Θα μιλήσουν  η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κα Κυριακή Σπανού, ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Στάικος,, η ηθοποιός Κερασία Σαμαρά και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας.

Θα προλογίσει ο Λαρισαίος ηθοποιός Βαγγέλης Κολώνας.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με την Μουσικοθεατρική παράσταση «Άδεια Ποδηλάτου» , που παίχθηκε εδώ και είκοσι χρόνια με εξαιρετική επιτυχία, σε πάνω σαράντα πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένα ταξίδι αναμνήσεων, μέσα από κειμήλια, σπαράγματα οικογενειακών επιστολών, τραγούδια και σκόρπια θραύσματα της ζωής ανωνύμων συμπατριωτών μας, της πρώτης μεταπολεμικής εικοσαετίας. Η πείνα, ο εμφύλιος, η μετανάστευση, ο έρωτας, τα ξέφρενα γλέντια, ο αποχωρισμός, ζωντανεύουν μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις απλών ανθρώπων, που αν και δεν γράφτηκαν στην ιστορία, έγραψαν οι ίδιοι την ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας. Πρωταγωνιστεί η σπουδαία θεατρική ηθοποιός Κερασία Σαμαρά.

Θα βραβευθούν για την προσφορά τους στο θέατρο, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας και ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Στάικος.

Η είσοδος  είναι ελεύθερη και για τις δύο ημέρες, αλλά θα πρέπει να δηλωθούν  έγκαιρα θέσεις (μέχρι και την Τρίτη 16 Απριλίου), καθώς είναι περιορισμένες. Τηλέφωνα επικοινωνίας  6945265876 κα Τσαγαλά και 6977481778 κα Μπισίλκα.(ώρες 10-14 και18-21)

 

About Author

Check Also

Συγκλονιστικές στιγμές! Βίντεο – ντοκουμέντο με το άνθρωπο που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη βάρκα του!

Ο δυνατός αέρας παρέσυρε τη βάρκα και ο 31 ετών άνδρας έκανε ό,τι μπορούσε για ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *