Friday , 6 December 2019
Home / ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΤΟΠΙΚΑ / Δήμος Λαμιέων / ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΣΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ”ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΣΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ”ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”

kotronias-small

Με εισήγηση  του κ. Γιώργου Κοτρωνιά, συζητήθηκε το πρόβλημα  με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και τις καθυστερήσεις που γίνονται και πάρθηκαν οι παρακάτω υπηρεσίες.

Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

της 12ης Νοεμβρίου 2014

Στην Αθήνα σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, συνήλθε σε  συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, κ. Γεώργιου Πατούλη – Δημάρχου Αμαρουσίου και υπό την προεδρία του.

Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Αγγελόπουλος Μιχαήλ Σάμου, Δαμουλάκης Γεράσιμος Μήλου, Δανιηλίδης Συμεών Νεάπολης-Συκεών, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Ξάνθης, Ζούτσος Αθανάσιος Παλλήνης, Ιωακειμίδης Γιώργος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καραγιάννης Ιωάννης Λαγκαδά, Καστρινός Αλέξης Πηνειού, Καφαντάρης Δημήτρης Πύλου-Νέστορος, Κοιμήσης Απόστολος Αμφιλοχίας, Μελετίου Νικόλαος Ασπροπύργου, Μπίρμπας Δημήτρης Αιγάλεω, Παπαστεργίου Δημήτρης Τρικκαίων, Πετρίδης Γεώργιος Κομοτηνής, Τζιαχρήστας Δημήτρης Δομοκού, Τζίτζιος Ιωάννης Σιθωνίας, Τσιαντής Δημήτριος Λίμνης Πλαστήρα, Χιονίδης Σάββας Κατερίνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αποστολόπουλος Γεώργιος Αθηναίων, Κανταράς Αναστάσιος Πολυγύρου, Κοτρωνιάς Γεώργιος Λαμιέων, Λουλουδάκης Αποστόλης, Χερσονήσου, Λυμπέρης Ιωάννης Ήλιδας, Μαλούτας Λάζαρος Κοζάνης, Μουράτογλου Ιωάννης Έδεσσας, Μπαρμπάκος Ευάγγελος Καλλιθέας, Σακελλαρίδης Γαβριήλ Αθηναίων, Τσιάμης Ιωάννης Ορχομενού, Χιωτάκης Νικόλαος Κηφισιάς.

Απών ο Δήμαρχος Αθηναίων, Καμίνης Γιώργος

Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία του Σώματος και γενομένης συζητήσεως, πάρθηκε η παρακάτω απόφαση:

………………………………………………………………………………………………………………………..

Απόφαση 180η

ΘΕΜΑ:    Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, άκουσε εισήγηση του κ. Γ. Κοτρωνιά, Προέδρου της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, σχετικά με την πορεία του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», διαπιστώνοντας ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με πολύ αργούς ρυθμούς, όπου κύριες αιτίες είναι οι σύνθετες και γραφειοκρατικές διαδικασίες προέγκρισης δημοπράτησης των υποέργων, η αδυναμία, αρχικά, πολλών Δήμων να διασφαλίσουν την απαιτούμενη ιδία συμμετοχή (δόθηκε λύση με το Ν. 4203/2013) και οι αδυναμίες που εμφάνισε ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ σε σχέση με τις τελικές εγκρίσεις τευχών που υπέβαλλαν οι Δήμοι,

-2-

 

ύστερα από διαλογική συζήτηση,

 

 

Αποφασίζει ομόφωνα

 

Προτείνει:

  1. Να ζητήσουμε άμεσα την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής με συμμετοχή ή τουλάχιστον τακτική ενημέρωση της ΚΕΔΕ από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης των (2) προγραμμάτων ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.
  2. Να δεσμευτούν ότι θα έχουν ολοκληρώσεις τις προεγκρίσεις δημοπράτησης το αργότερο ως το τέλος του 2014, ώστε να μένει ένας επαρκής χρόνος για την απρόσκοπτη υλοποίηση των δράσεων/υποέργων.
  3. Όπου εμφανίζονται γραφειοκρατικά εμπόδια ή εκκρεμότητες από την πλευρά των Δήμων που καθυστερούν τις προεγκρίσεις να υπάρχει μία κοινή ομάδα από την κάθε διαχειριστική αρχή, τη ΜΟΔ και τη ΚΕΔΕ η οποία θα δίνει άμεσες λύσεις.
  4. Όσα έργα δεν αξιολογήθηκαν (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ) και όσα θα απενταχθούν (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι και ΙΙ) λόγω του ότι δεν μπορούν χρονικά να ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, να περάσουν στη νέα προγραμματική περίοδο ως εμπροσθοβαρή έργα.
  5. Σε κάθε περίπτωση, τα έργα της πιο πάνω κατηγορίας θα πρέπει (πέραν των αναγκαίων προσαρμογών στο νέο θεσμικό πλαίσιο αξιοποίησης του νέου προγράμματος 2014-2020) να «διευκολυνθούν» με συνοπτικές διαδικασίες ένταξης χωρίς να μπουν σε διαδικασία ανταγωνιστικών προσκλήσεων ή επανυποβολής προμελετών, μελετών εφαρμογής κλπ., γεγονός που θα προκαλέσει νέα οικονομική επιβάρυνση στους Δήμους.
  6. Τέλος, στη νέα Προγραμματική Περίοδο τον πρόγραμμα να δοθεί εξολοκλήρου στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

..………………………………………………………………………………………….………

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

 

 

Ιωάννης Μουράτογλου

Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

 

 

Παναγιώτης Βασιλείου

About author

Check Also

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: Τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΟΦΗ

Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ για τον αγώνα της 13ης Αγωνιστικής της Super League 2019-2020, απέναντι στον ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *