Saturday , 28 March 2020
Home / ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ / Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας / Επιμελητηριακή κίνηση ΦΘΙΑ: ”Κάποιοι ενεργούν με καθαρά προσωπικές φιλοδοξίες” για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Επιμελητηριακή κίνηση ΦΘΙΑ: ”Κάποιοι ενεργούν με καθαρά προσωπικές φιλοδοξίες” για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

diamant1

Δελτίο τύπου

Λαμία, 30/10/2017

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να προεξοφλήσουν τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, με κριτήρια κοινωνικής και πολιτικής τυπολογίας, η οποία στηρίζεται κατά βάση στην αντιπροσώπευση των λίγων, αγνοώντας τις βαθύτερες αλλαγές, που επί σειρά ετών συντελούνται στα σπλάχνα του κοινωνικού σώματος.

Ο δικός μας ρόλος, ο ρόλος της Επιμελητηριακής κίνησης Φθία κινείται σε εντελώς διαφορετικό άξονα. Συνεχίζουμε πάνω στον ίδιο δρόμο, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια, παράγοντας τις αναγκαίες  συνθέσεις, επανατοποθετώντας στο επίκεντρο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Κάποιοι καταθέτουν στόχους για αποκατάσταση του κύρους του θεσμού, ριζικής αλλαγής λειτουργίας καθώς και επικοινωνίας με τα μέλη μας. Δεν μας απαντούν όμως ακόμα γιατί επέλεξαν το δρόμο της διάσπασης και όχι της ενότητας. Πότε διαχώρισαν τη θέση τους το προηγούμενο διάστημα, ποιές προτάσεις κατέθεσαν που δεν εισακούσθηκαν; Ποια ήταν τελικά η συμμετοχή τους στις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε τα τελευταία χρόνια;

Μετά από 6 χρόνια συμμετοχής των, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Διοικητική Επιτροπή δεν γνωρίζουν ότι ηγεσία του θεσμού δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά το θεσμικό όργανο του ΔΣ και η ΔΕ που συναποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες τις όποιες αποφάσεις και κατευθύνσεις;

Γιατί, στη συνείδηση των χιλιάδων μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι απλά κινήθηκαν από καθαρά προσωπικές φιλοδοξίες και κατευθυνόμενες επιλογές.

Ως Υποψήφιος Πρόεδρος, απευθύνω ανοικτή πρόσκληση. Μια πρόσκληση προς τον καθένα χωριστά. Να στηρίξει την παράταξή μας για να συνεχίσουμε όλοι μαζί  το έργο μας. Να ενταχθεί στο δικό μας συνδυασμό, έναν συνδυασμό που εκπροσωπεί τους πολλούς και όχι τους λίγους, που δουλεύει για τη μικρομεσαία επιχείρηση.

 

Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε τις πραγματικές ανάγκες των μελών μας και της κοινωνίας ευρύτερα.

Εμείς, δεν στήνουμε διαχωριστικές γραμμές. Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που θέλουν να προσφέρουν και να δουλέψουν για το καλό του επιμελητηριακού κόσμου.

Το στοίχημα για το Επιμελητήριο Φθιώτιδας μπορεί να κερδηθεί από τις δυνάμεις που πιστεύουν στην αξία αυτού του θεσμού και που έχουν αποδείξει με το μέχρι τώρα έργο τους ότι κατάφεραν πολλά. Από αυτούς που ενδιαφέρονται για την ουσία της αποστολής τους και που αφήνουν να «καθίσει» η σκόνη των εντυπώσεων. Εμείς  εστιάζουμε και θα συνεχίσουμε να  αναδεικνύουμε το έργο μας αναπτύσσοντας το δημιουργικό διάλογο, με θετική κατεύθυνση. Δεν ταιριάζει σε εμάς ο διχασμός που επιχειρείται, δεν ταιριάζει στο ήθος των υποψηφίων μας.

Η σύνθεση και η ενότητα είναι οι επιλογές μας. Αυτές είναι η δύναμή μας.  

 

Για την Επιμελητηριακή κίνηση «ΦΘΙΑ»,

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Υποψήφιος Πρόεδρος

About author

Check Also

Κορονοϊός: Μας προστατεύουν τελικά τα ελαστικά γάντια ή όχι;

  Ο γνωστός λαμιώτης γυναικολόγος Θανάσης Κοντοπάνος με άρθρο του αναλύει το θέμα παρέχοντας σχετικές συμβουλές: ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *