Μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις

Δεν υπάρχει πραγματικά καμία άλλη πόλη σαν την Καμπέρα, που όλα θέλετε να δείτε να είναι τόσο κοντά και βολικά. Το πρωί μπορείτε να κάνετε μια βόλτα για να δείτε την πιό πρόσφατη έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας, ενώ το απόγευμα, να απολαύσετε μια πεζοπορία μέχρι το Mount Ainslie που θα σας ανταμείψει με την ασυναγώνιστη θέα της πόλης.

Έτσι αν η Καμπέρα είναι ένας μικρός σταθμός στο ταξίδι σας στην Αυστραλία ή σχεδιάζετε να περάσετε πάνω από μια εβδομάδα εκεί, εδώ είναι κάποιοι πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να πάει κανείς σε αυτή την πόλη.

Είναι πρωτεύουσα του πολιτισμού

Πολιτισμός; Μουσεία; Θέατρα; Είναι αυτά που ψάχνετε σε μια πόλη; H Καμπέρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Τα πολιτιστικά αξιοθέατα της Καμπέρα βρίσκονται γύρω από τη λίμνη Burley Griffin, τα περισσότερα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την άλλη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να τσεκάρετε αρκετά κάνοντας απλά μια βόλτα.

Επιπλέον, μπορείτε να εξερευνήσετε δωρεάν τις τέχνες και τον πολιτισμό της πόλης! Σχεδόν όλα τα μουσεία έχουν ελεύθερη είσοδο. Επιπλέον, πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Καμπέρα προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις σε καθορισμένες ώρες κάθε μέρα, οπότε βεβαιωθείτε ότι τις σημειώνετε όταν προγραμματίζετε το χρόνο σας στην πρωτεύουσα.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Η Καμπέρα δεν χρειάζεται σίγουρα μια δικαιολογία για να γιορτάσει. Γιορτάζει οτιδήποτε και όλα με συναρπαστικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Το Σεπτέμβριο η πόλη φιλοξενεί την Floriade και τη διοργάνωση του φεστιβάλ αναλαμβάνει το Commonwealth Park με δεκάδες χιλιάδες ανθισμένα λουλούδια. Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα από την ποικίλη και απέραντη πανίδα της Αυστραλίας, σκεφτείτε να κάνετε ένα ταξίδι και στους Εθνικούς Βοτανικούς Κήπους της Αυστραλίας.

Ο Μάρτιος είναι επίσης ένας πολυάσχολος μήνας στο ημερολόγιο εκδηλώσεων της Καμπέρα. Την εποχή αυτή, κάθε χρόνο, οι ουρανοί γύρω από την πόλη και τη γύρω περιοχή γεμίζουν με χρώμα για το ετήσιο Spectacular Balloon Canberra. Διαρκεί εννέα μέρες και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα αεροπορικά γεγονότα με αερόστατα στον κόσμο.

Τρόφιμα και κρασί

Η Καμπέρα είναι γεμάτη βραβευμένα εστιατόρια και καφετέριες, έχει μια ακμάζουσα σκηνή φαγητού και κρασιού.

Για όσους απολαμβάνουν το κρασί τους, υπάρχουν πάνω από 30 κελάρια που βρίσκονται σε απόσταση 35 λεπτών με το αυτοκίνητο από την Καμπέρα.

Διαθέτει επίσης ένα αποστακτήριο ουίσκι και πολλές μικρές ζυθοποιίες που παράγουν υπέροχες μπύρες και μηλίτες. Υπάρχει σίγουρα κάτι για κάθε γούστο στην πρωτεύουσα.