Tuesday , 11 August 2020
Home / featured / Κορονοϊός: Ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού που είναι θετικό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας

Κορονοϊός: Ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού που είναι θετικό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας

Σε συναγερμό οι τοπικές Αρχές για  το ζευγάρι Σέρβων που βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό.

(Σχετικό άρθρο εδώ)

Το ζευγάρι έκανε διακοπές στην Αιδηψό και όταν ο άντρας ένιωσε αδιαθεσία και παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου βρέθηκε και ο άντρας και η γυναίκα θετικοί …

Άμεσα οι τοπικές πολιτικές και Υγειονομικές Αρχές ανέλαβαν δράση. Ήδη έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού από τον ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Καρακάντζα , θα γίνει πλήρης έλεγχος των επαφών τόσο των δύο Σέρβων όσο και των υπολοίπων ατόμων του γκρουπ που έκαναν μαζί διακοπές. Μάλιστα ο κ. Καρακάντζας μετέφερε ένα θετικό στοιχείο  ότι οι Σέρβοι δεν έχουν κάνει αρκετές  βόλτες  στην Αιδηψό, γεγονός που μάλλον θα είναι περιορισμένες οι επαφές τους. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καρακάντζα συνιστά ψυχραιμία αφού με υπευθυνότητα θα ακολουθηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάθε περίπτωση θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 π.μ., με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για την προστασία έναντι του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην Π.Ε. Εύβοιας, σε συνέχεια των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Σέρβων πολιτών στην περιοχή της Β. Εύβοιας.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ κ. Σταύρος Τσελάς, ο Συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος ΠΣτΕ κ. Αγάλος Φωτόπουλος και το στέλεχος του ΕΟΔΥ κ. Γεράσιμος Γερολυμάτος.

Από τη σύσκεψη έγινε σαφές ότι, έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού τόσο των κρουσμάτων όσο και των ατόμων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με αυτά, ενώ έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στους επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων στα οποία αυτά διαμένουν.

Στη συνέχεια συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:

  • Άμεση ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ στις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
  • Ενεργοποίηση των κλιμακίων ελέγχου του ΕΟΔΥ, της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ και της Πολιτικής Προστασίας για τη διενέργεια των απαραίτητων δειγματοληψιών στην περιοχή
  • Μετακίνηση κρουσμάτων στο επιλεγμένο κατάλυμα καραντίνας
  • Έλεγχος και συστάσεις στις εμπλεκόμενες τουριστικές μονάδες για την αυστηροποίηση  εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Να σημειωθεί ότι, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  έχει υλοποιηθεί η διαδικασία εκπαίδευσης για όλους τους επιχειρηματίες στον κλάδο των καταλυμάτων και της εστίασης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων. Καθοριστική για την αποτελεσματικότητα της συνολικής προσπάθειας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας θα είναι η εντατικοποίηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήση των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

About author

Check Also

Δήμος Λοκρών: Ενημέρωση για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Λοκρών για την ένταξη τους στις Επαγγελματικές ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *