Sunday , 27 September 2020
Home / featured / Τι σας θυμίζει αυτό το Δ.Σ. Μακρακώμης;;;

Τι σας θυμίζει αυτό το Δ.Σ. Μακρακώμης;;;

Την Κυριακή  15/9/2019 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Μακρακώμης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο με τα όσα ειπώθηκαν στις  Ανακοινώσεις & Ερωτήσεις.

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Θύμιος Παπαευθυμίου  έκανε κάποιες παρατηρήσεις για τα πρόσφατα Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Γιώργου Χαντζή. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι ψέματα όσα γράφτηκαν και δεν είναι έτσι π.χ. για το νερό στη Μάκρη που ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Κοντογεώργος, την ασφαλτόστρωση του δρόμου για το Κέντρο Υγείας ότι είναι έργο του κ. Χαντζή αφού και ο ίδιος είχε ασχοληθεί όταν προέκυψε το ζήτημα, τα περί JCB και Γκρέιντερ. Κατέληξε δε ο κ. Παπαευθυμίου, ότι αυτή η στάση, μόνο καλό προηγούμενο και σύμπνοια δεν δημιουργεί… Παρακολουθείστε στο βίντεο την απάντηση του Δημάρχου Γ. Χαντζή.

Ο κ. Πάνος Ράμμος της Λαϊκής Συσπείρωσης σχολίασε για το νερό και τον δρόμο στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης,  αλλά δεν το δικαιολόγησε όπως θα έπρεπε, παρά  την ορθότητα της παρέμβασης του…

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νεοεκλεγείς κ. Κ. Μπήτος της Αντιπολίτευσης έκανε παρέμβαση για τα αδέσποτα και τον Εμπορικό Σύλλογο Σπερχειάδας και τις ενέργειες του για το ΑΤΜ…Η απάντηση του Προέδρου του Συλλόγου ήταν ότι αφορά τα πρακτικά του Συλλόγου, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει…. Το ΑΤΜ αφορά όλους τους δημότες και ότι ενέργειες κάνει ο Σύλλογος με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία πρέπει να ενημερώνει και δεν μπορεί ο Σύλλογος να κάνει απερίσκεπτες ενέργειες….

Ένα θέμα που θίχτηκε ήταν η περισυλλογή ενός αδέσποτου μετά από επίθεση …Δεν ακολουθήθηκε η απόλυτη τυπική διαδικασία από τους αρμόδιους όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, αλλά όπως ειπώθηκε ορθώς, περισυλλέγει άμεσα το ζώο, προκειμένου να διασφαλιστεί  η ασφάλεια των δημοτών.

Ερώτηση δέχθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Κοντογεώργος, σχετικά με τον αριθμό των απασχολούμενων στα απορριμματοφόρα του Δήμου (οδηγοί και εργάτες) και δήλωσε λιτά  ότι θα απαντήσει εγγράφως! Όταν  ρώτησε ο www.fonografos.net τον κ. Κοντογεώργο ότι “γίνεσαι όπως οι προηγούμενοι”, χαμογελώντας δήλωσε ότι είχε “καλό δάσκαλο” , υπονοώντας τον κ. Παπαευθυμίου….

Ως γενικότερη εικόνα από την  συνεδρίαση αποκομίσαμε ότι έχουν αλλάξει οι ρόλοι τους στην Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση…Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, μερικοί δείχνουν να το έχουν καταλάβει, ότι  πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα και ζητήματα του τόπου και να μην  εγκλωβίζονται σε μικροπολιτικές στάσεις… Η συμπολίτευση που έχει τον πρώτο ρόλο και δείχνει ότι μπήκε “ενεργά” και υλοποιεί δεσμεύσεις,   θα πρέπει να δώσει το υγιές παράδειγμα παράγοντας έργο. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια ποιο θα είναι το έργο τους, μια και έκανε αντιπολίτευση πολλά χρόνια και ξέρει την κατάσταση…

Ευελπιστούμε, και για αυτό το σχολιάζουμε έτσι για να παρατηρηθεί από όλους όπως διαφαίνεται και στο βίντεο, θέλουμε  το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί  στο ύψος των περιστάσεων και να επιδιώκεται πάντα το καλό του Δήμου και των δημοτών και να λύνονται ορθολογικά τα προβλήματα. Στο επόμενο ελπίζω να μην δούμε τα ίδια πράγματα….

 

About author

Check Also

Κ17: ΠΑΣ Λαμία – Άρης 1-2

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα υποδομών Κ17 της Super League στο γήπεδο ...

One comment

  1. Μπράβο ρε Ράμμο!!!
    Τα αμάξια έχουν γίνει φυσαρμόνικες στον κωλόδρομο για εργατικές!!!
    20 χρόνια κωλόδρομος!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *