Saturday , 8 August 2020
Home / featured / Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

«Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!». Με αυτό το σύνθημα καλούν οι μαθητικές ΟΒ της Εύβοιας τους στυμμαθητές τους στο Φεστιβάλ που θα γίνει στη Χαλκίδα το Σάββατο 13 Απρίλη από τις 17:00 στο 2ο ΕΠΑΛ.

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας
Τα μέλη της ΚΝΕ και άλλοι μαθητές που συμμετέχουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
Θεατρικό σκετς με τίτλο: «Η ΕΕ μέσα από τα σχολικά βιβλία» από μαθητές του ΓΕΛ Βασιλικου.
Προβολή βίντεο που έφτιαξαν μαθητές των σχολείων των Ψαχνών
Διαδραστικό πείραμα για τον ηλεκτρισμό: «Από τον Θαλή στη…. ΔΕΗ».
Συζήτηση με θέμα: «Η μόρφωση και η ζωή μας στο στόχαστρο κυβερνήσεων και ΕΕ. Ποια η πρόταση της ΚΝΕ;»
Συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα
Στο χώρο του Φεστιβάλ οι μαθητές θα μπορούν να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια και escape room με θέμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Τον ιδιαίτερο χώρο της θα έχει η ομάδα του κόκκινου αερόστατου, των μικρότερων φίλων της ΚΝΕ, με δραστηριότητες και παιχνίδια.
Τέλος, στο Φεστιβάλ θα γίνει ο τελικός και η βράβευση της νικήτριας ομάδας του τουρνουά μπάσκετ που έγινε την Κυριακή 7 Απρίλη στη Νέα Αρτάκη.
Αναλυτικά, στο κάλεσμά της η ΚΝΕ, με το οποίο απευθύνεται στους μαθητές, σημειώνει:
«Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών κάθε άνοιξη!
Τα Μαθητικά μας Φεστιβάλ, φέτος, είναι αφιερωμένα στους μαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το μέλλον τους και δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους. Προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύματα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες «γιατί»…
…Το σενάριο της ζωής μας, του κόσμου γύρω μας δεν μας αρέσει. Δεν γράφτηκε μόνο του. Το έγραψαν άλλοι…
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση και τα κόμματα που την υπηρετούν φταίνε που:
Το σχολείο μας γίνεται όλο και χειρότερο, ψυχοφθόρο, ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που «αδειάζει» τις τσέπες των γονιών μας και «γεμίζει» εμάς άγχος, ανασφάλεια, αγωνία. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό, με περισσότερες εξετάσεις και λιγότερες γνώσεις.
Η ζωή η δική μας και των γονιών μας είναι σε μνημόνιο διαρκείας. Γι’ αυτό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα έως το 2060.
Είναι σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Για τα κέρδη των λίγων, η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς. Οι θάλασσές μας γεμίζουν νεκρούς πρόσφυγες – θύματα πολέμων, ακόμα και παιδιά. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στα κολαστήρια που λέγονται hot spots. Έτσι έχει αποφασίσει η ΕΕ με τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…
Το δικαίωμά μας στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στην ψυχαγωγία γίνεται πολυτέλεια και πανάκριβο χόμπι…
Έχουν αυξηθεί ο αυταρχισμός, η καταστολή και η τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται. Βαρεθήκαμε να ακούμε απειλές όταν αγωνιζόμαστε για να γίνει καλύτερο το σχολείο μας… Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη Γαλλία, που πριν λίγους μήνες η Αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης αλυσόδεσε και σημάδεψε με όπλο μαθητές που διαδήλωναν…
Έχει βγει από το αυγό της η ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή. Οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους είναι το πιο μαύρο πρόσωπο ενός κόσμου που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτιάχτηκε από τους εκμεταλλευτές και γι’ αυτούς δουλεύει! Αυτό είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι λίγοι καλοπερνάνε, βασανίζοντας τους πολλούς, γεμίζοντας τη ζωή μας με ανασφάλεια και προβλήματα στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε και να ζήσουμε.
Σε αυτόν τον κόσμο δεν χωράνε τα όνειρα, οι ελπίδες και οι ανάγκες μας…
Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος «κομπάρσου»! Θα κάψουμε αυτά τα σενάρια!
Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στη ζωή και το μέλλον μας!
Eμείς γράφουμε το σενάριο της ζωής μας!
Τα όνειρά μας για τη ζωή και το μέλλον μας περνούν από το χέρι μας να τα κατακτήσουμε! Γιατί, σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες:
Να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα όλοι, χωρίς διακρίσεις, με βάση την τσέπη μας.
Να πηγαίνουμε σε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει, δεν θα μας εξοντώνει όλη μέρα στη διαδρομή σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο.
Να έχουμε ελεύθερο χρόνο. Δυνατότητα να αθληθούμε όλοι δωρεάν σε σύγχρονες υποδομές. Να έχουμε πρόσβαση στην Τέχνη, στον Πολιτισμό. Να μπορούμε να ανακαλύπτουμε και να εξελίσσουμε τις κλίσεις, τα ταλέντα μας.
Να σπουδάσουμε το αντικείμενο που θα επιλέξουμε, να έρθουμε σε επαφή με την επιστήμη, την τεχνολογία και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Να μη βλέπουμε τους γονείς μας μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα, πώς θα μας σπουδάσουν.
Να ζουν αδελφωμένα και ειρηνικά οι λαοί, χωρίς πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.
Αυτό που μπαίνει εμπόδιο για να ζήσουμε καλύτερα είναι το σημερινό άδικο σύστημα που στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους για τους λίγους με την ένταση της εκμετάλλευσης των πολλών. Αυτό το άδικο σύστημα πρέπει να ανατραπεί!
Μπορούμε να το κάνουμε!
Παλεύουμε για αυτό που είναι πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό:
Για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Εμείς θα κάνουμε τη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ παντού.
Η οργή και ο θυμός που νιώθουν οι μαθητές μπορούν να γίνουν δύναμη κρούσης και ανατροπής, όταν συναντηθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Οι μαθητές έχουν επιλογή, ευκαιρία και συμφέρον: Να δυναμώσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές που έχουμε μπροστά! Να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους.
Γι’ αυτό και οι χιλιάδες μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου, που έχουν ένα ακόμη όπλο στα χέρια τους να ενισχύσουν αυτόν τον αγώνα, την πρώτη τους ψήφο, δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ψηφίζουν όπως αγωνίζονται. Όπως παλεύουν για να ζήσουν, να μορφωθούν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν παρά τα εμπόδια που συναντάνε. Ψηφίζουν ΚΚΕ!
Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στον αγώνα των μαθητών για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!
Οι μαθητές δεν θα κάνουν τη χάρη στα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος. Δεν θα στηρίξουν τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά ούτε θα απέχουν, δίνοντας την ευκαιρία να μιλάνε στο όνομα των μαθητών όσοι τους διαλύουν το παρόν και το μέλλον. Οι μαθητές κρίνουν και αποφασίζουν με βάση τη ζωή τους. Ξέρουν καλά τους κομμουνιστές. Από το σχολείο, το μάθημα, το φροντιστήριο, το γήπεδο, τη γειτονιά. Από την πείρα τους, που σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που δίνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνοι, πραγματικοί συμπαραστάτες τους.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος ψηφίζουμε και εκλέγουμε περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές και ευρωβουλευτές!
Στις εκλογές οι χιλιάδες μαθητές που ψηφίζουν πρώτη φορά …θα κάνουν τη διαφορά!
Μπορούν να γίνουν πιο δυνατοί, δυναμώνοντας το ΚΚΕ!
Έλα στα Μαθητικά μας Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου!
Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι τι λέει και για ποιον σκοπό παλεύει η ΚΝΕ!
Έλα μαζί μας, γνώρισε και δυνάμωσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!».

About Author

Check Also

56χρονη Ρομά χτύπησε υπάλληλο σούπερ μάρκετ για να αρπάξει χρήματα από το ταμείο

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, μια γυναίκα 56 ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *