Saturday , 17 August 2019
Home / featured / Μία καρδιά, μα τι καρδιά – “Πολιτικό καρδιοκτύπι”, από 14/2 διεκδικεί την Σπερχειάδα

Μία καρδιά, μα τι καρδιά – “Πολιτικό καρδιοκτύπι”, από 14/2 διεκδικεί την Σπερχειάδα

Να τι προσπαθεί σήμερα να ανταγωνιστεί  την γιορτή των ερωτευμένων!!!

Μας κοινοποιήθηκε  ένας νέος ανεξάρτητος συνδυασμός για την Δ.Κ. Σπερχειάδας με το όνομα “Σπερχειάδα  η πόλη της καρδιάς μας”.

Μάλιστα οι δημιουργοί του επέλεξαν συμβολικά  και συνδυαστικά με το όνομα του συνδυασμού να κοινοποιήσουν την δημιουργία του σήμερα, 14 Φεβρουαρίου! Προφανώς, επιθυμούν συνειρμικά να  δηλώσουν έτσι την αγάπη τους και το πάθος τους για την πόλη της Σπερχειάδας και πως επιθυμούν να την δουν .

Όσο αφορά ένα πολιτικό αυτοδιοικητικό φορέα, αποτελεί μία πρωτότυπη κίνηση που σε προδιαθέτει αρχικά ευχάριστα να το διαβάσεις,  μακρυά από ξύλινους πολιτικούς λόγους..

Μέσα από όσα  αναφέρονται, τονίζονται οι αξίες, οι αρχές και οι στόχοι και επιλέγεται έτσι με δημοκρατικό τρόπο η προσέλκυση μελών και φίλων με σκοπό  την υποστήριξη της πρωτοβουλίας.

Από εκεί και πέρα μένει το επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε πρόσωπα, απόψεις, θέσεις και ότι σχετικό ώστε να ενημερωθούν οι δημότες της Σπερχειάδας.

Την  σελίδα του συνδυασμού  στο facebook  μπορείτε να την βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/sperxeiadaipolitiskardiasmas/

 

Διαβάστε το κείμενο του ανεξάρτητου συνδυασμού:

Σας  παρουσιάζεται μία νέα φιλόδοξη πρωτοβουλία ενός συνδυασμού  για την Δημοτική Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης,  ενόψει  των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

“Σπερχειάδα, η πόλη της καρδιάς μας”.

Ο τόπος που αγαπάμε, ο τόπος που πρέπει να διαφυλάξουμε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και να “μεγαλώνει”.

Η παρούσα κατάσταση στο Δήμο Μακρακώμης, οι τωρινές πολιτικές συγκυρίες και με το δημοκρατικό βήμα που δίνει πλέον ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ (δίνει μεγαλύτερα περιθώρια πολιτικής άσκησης και δράσης)  , η κοινωνικοοικονομική  πραγματικότητα σε εθνικό επίπεδο, αποτελούν βασικούς παραμέτρους που επιδρούν σε τοπικό επίπεδο να υπάρξει μία νέα πολιτική πρόταση, διαφορετική από τις όσες σημερινές που έκαναν τίποτα. Και αυτό που λέει και ο σοφός λαός με την παροιμία “Αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει”. Για αυτό όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τις δουλειές μας  που είναι στην πόλη της καρδιά μας, την Σπερχειάδα ώστε να την απολαμβάνουμε και να την χαιρόμαστε, όπως της αξίζει!   Αναπτυξιακά σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι είδε αυτή η πόλη ήταν από ευεργέτες και κυρίως  από τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης τον Αθανάσιο Ακρίδα, μετά από αυτόν σχεδόν τίποτα. Αντιθέτως διάφορα πολιτικά κέντρα τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να απαξιώσουν το έργο τους αφού δεν έξειξαν την πρέπουσα αγάπη για την πρωτεύουσα της Δυτικής Φθιώτιδας (βλέπε Τουριστικό Περίπτερο των Αφών Κούκου, την Μπαλτσάκειο Βιβλιοθήκη, Νομισματικό Μουσείο  των Αφών Βότση κλπ).    Η παρατεταμένη  υποανάπτυξη του τόπου που κανένας δεν μπόρεσε να σταματήσει και να αποτρέψει, επιτάσσει την δραστηριοποίηση όλων μας, ώστε  να δοθεί μία νέα κατεύθυνση, πιο ελπιδοφόρα και αποτελεσματική για την πόλη της καρδιάς μας, την Σπερχειάδα. Κυρίως υποκινείται από  όραμα,  όπου πρωτίστως να δοθούν προτάσεις για λύσεις και στην συνέχεια  να υλοποιηθεί  ουσιαστικός και εφικτός στρατηγικός σχεδιασμός για την υγιή ανάπτυξη της πόλης, μέσα από ανοικτές συνελεύσεις με εποικοδομητικό διάλογο. Πρέπει ο κάθε ένας μας  να συνειδητοποιήσει ότι όλοι μαζί πρέπει να δράσουμε για τον τόπο μας…Οι εκλογές αυτές αποτελούν μία ευκαιρία βαρυσήμαντη, ίσως και κομβική για το μέλλον της Σπερχειάδας, που μας αφήνει  τώρα ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ με την απλή αναλογική να μπορείς να ορίζεις και να πράττεις για την πόλη σου.

Με απλά και λίγα λόγια για την νέα αυτή πρωτοβουλία, το παρόν κείμενο αποτελεί μία πρώτη γνωριμία αλλά και ένα κάλεσμα σε όσους νοιώθουν ότι αυτά που διαβάζουν τα συμμερίζονται και επιζητούν ένα καλύτερο αύριο με βάσεις συγκεκριμένες αρχές.

Οι βασικές  μας Αρχές συνοψίζονται και απορρέουν από τις παρακάτω έννοιες που πιστεύουμε ακράδαντα και πρέπει υιοθετούμε στο δημόσιο βίο μας. Και για  αυτές ζητάμε να δεσμευτούν  ότι θα τηρούν όσοι θα συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Ανεξάρτητος συνδυασμός της Δημοτικής Κοινότητας Σπερχειάδας που ξεκινά τώρα να δημιουργηθεί, προσδοκεί στην ουσιαστική και ανιδιοτελή δράση  από κάθε ψηφοφόρο-δημότη του Δήμου Μακρακώμης,  σε ΑΛΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ με τα μέλη του συνδυασμού.

Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να εργαστούμε με κοινό στόχο, πρέπει να υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑ μακριά από διχασμούς και μικροσκοπιμότητες που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Ο τρόπος με τον οποίο θα εργαστούμε όλοι για το κοινό όφελος, θα πρέπει να στηρίζεται στην ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τίποτα κάτω από το τραπέζι και τίποτα που δεν είναι νομότυπο και θεμιτό.

Υιοθετώντας και κάνοντας πράξη τις τρείς αυτές εκφάνσεις,   τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  για ουσιαστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι Σπερχειαδίτισσες και Σπερχειαδίτες ψηφοφόροι, αφού αναλογιστούν τα παραπάνω, να κρίνουν, να προβληματιστούν αντίστοιχα και να θεωρήσουν ότι μπορούν να συμπορευτούν και να δεσμευτούν σε αυτά, να αποτελέσουν συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία και να νοιώσουν όλοι περήφανοι για την πόλη της καρδιά μας, Σπερχειάδα.

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφια μέλη του συνδυασμού, 9 ο τελικός αριθμός, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της σελίδας μας  στο facebook  ώστε να υποβάλλουν την αίτηση για την υποψηφιότητα τους.  Σε περίπτωση που τα μέλη που υποβάλουν υποψηφιότητα είναι πολλά περισσότερα, δημοκρατικά θα πραγματοποιηθεί σχετική ψηφοφορία με όρους που θα αποφασίσουν τα μέλη,  για  τους  τελικούς 9 υποψηφίους.

Σε επόμενους  χρόνους θα αναρτούνται συνεχώς στοιχεία, θέσεις, υποψηφιότητες, απόψεις που σχετίζονται με τον συνδυασμό.

facebook.com/sperxeiadaipolitiskardiasmas/

 

 

 

About author

Check Also

Φιλικό για την Αταλάντη με τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Φιλικό αγώνα δίνει ο ΑΠΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ  με τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ την Κυριακή 18/8/2019 στο γήπεδο ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *