Wednesday , 27 May 2020
Home / featured / Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Σπερχειάδας- Μακρακώμης ενεργοποιούνται για την αξιοποίηση του κόμβου…

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Σπερχειάδας- Μακρακώμης ενεργοποιούνται για την αξιοποίηση του κόμβου…

Σε φιλικό κλίμα  και με διάθεση ευρείας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνάντηση των Εμπορικών Συλλόγων Σπερχειάδας και Μακρακώμης στις 12/4/2018.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί αναλυτικά η πρόταση του www.fonografos.net  που δημοσιοποιήθηκε με σχετικό άρθρο ( Δείτε το άρθρο εδώ )  για την αξιοποίηση του κόμβου Σπερχειάδας – Μακρακώμης μετά τα νέα δεδομένα στο τοπικό οδικό δίκτυο. Παρόντες από τον Εμπορικό Μακρακώμης οι κ.κ. Ιωάννης Καλοπήτας, Οδυσσέας Παπαευθυμίου και Σταύρος Σκαριώτης ενώ από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας σύσσωμο το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μακρακώμης κ. Ιωάννης Καλοπήτας, κάνοντας αναφορά στην πρόταση του www.fonografos.net επεσήμανε ότι διακρίνει  την αναγκαιότητα για αξιοποίηση του κόμβου με τοποθέτηση πινακίδων για τα αξιοθέατα των δύο πόλεων, να γίνει Τουριστικό Περίπτερο στα παλιά Δημοτικά Σφαγεία κλπ και για αυτό και ζήτησε την συνάντηση . Ως κατάληξη της συζήτησης ήταν εκατέρωθεν οι Σύλλογοι να συζητήσουν εσωτερικά οι Διοικήσεις και με τα μέλη τους ώστε να παρθούν σχετικές αποφάσεις. Στην συνέχεια από κοινού να δημιουργηθεί μία συγκεκριμένη πρόταση που να κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου ώστε να αποφανθεί σχετικά. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος μέσω του www.fonografos.net είναι ενήμερος για την πρόταση και ήδη έχει θετική στάση.

Μετά το πέρας της συνάντησης και την αποχώρηση του Εμπορικού Συλλόγου Μακρακώμης, υπήρξε ένα παρασκήνιο το οποίο όμως δεν είναι επί του παρόντος να ειπωθεί  διεξοδικά διότι βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά όταν χρειαστεί θα αποκαλυφθεί αν δεν υπάρξει η δέουσα συμμόρφωση.

Όπως σε κάθε δουλειά και επάγγελμα δεν πρέπει να υπάρχουν επεμβάσεις και υποδείξεις με ύπουλες σκοπιμότητες.

Εκείνο που θα πρέπει να υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους   είναι  ότι δεν γίνεται και δεν ανέχεται ο www.fonografos.net  να του προσβάλλεται η ανιδιοτέλεια και να υποδεικνύεται τι θα αναρτηθεί στην αρθρογραφία του και τι όχι!

Η δεοντολογία της δημοσιογραφίας  δεν επιτρέπει τέτοιες υποδείξεις αν και εφόσον ο όποιος  συντάκτης και μέσο ενημέρωσης επιζητεί την αλήθεια. Ειδικά όταν αφορά μία πρόταση μέσου ενημέρωσης που συζητήθηκε από δημόσια τοπικά συλλογικά όργανο. Είναι θέμα δεοντολογίας και όποιες τέτοιες νοοτροπίες, δεν μπορούν να μην κατακρίνονται

Δεν θα αναφέρουμε περισσότερα, δίνοντας μία χρονική ανοχή, εκείνο που αξίζει αυτή την στιγμή  και έχει  περισσότερο σημασία, είναι να σταματήσουν κάποιοι εκτός  Συλλόγου να σπέρνουν  ίντριγκες και να μην αναφέρουν συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις αλλά να υποκινούν κακόβουλες αντιπαραθέσεις.

Κάθε μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου εκλέχθηκε  λόγω της ιδιότητας του ως επαγγελματίας-έμπορος  και αυτόν τον αντίστοιχο κλάδο πρέπει να υπηρετεί με αξίες και να υπερασπίζεται όπως άλλωστε ορίζει το καταστατικό του.

Να κάνει προτάσεις, να επιλύει προβλήματα, να προβαίνει σε ενέργειες για το καλύτερο.

Πλέον σε αυτή την πόλη έχουμε χορτάσει από θεωρία, αδιαφορία, απραξία, ουδετερότητα & διπλωματία εκ τους ασφαλούς, επιζητείται θεσμικά η πράξη, η δραστηριοποίηση και να είναι δίπλα στον επαγγελματία. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και μακριά από το κοινό όφελος…

Αυτά προς το παρόν για το παρασκήνιο, μένουμε στη θετική έκβαση της συνάντησης των δύο Συλλόγων και γενικότερα ευελπιστούμε στην ευρεία δραστηριοποίηση φορέων και θεσμών ώστε η Δυτική Φθιώτιδα να γνωρίσει μεσοπρόθεσμα οικονομική και εμπορική ανάπτυξη.

About author

Check Also

Λαμία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (27 και 28/5) λόγω εργασιών για το δίκτυο οπτικών ινών

Συνεχίζονται οι εργασίες για το  δίκτυο οπτικών ινών στην πόλη της Λαμίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *