Tuesday , 14 July 2020
Home / featured / Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στην εκδήλωση “Μαζί για το Παιδί”

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στην εκδήλωση “Μαζί για το Παιδί”

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής 17 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να παραστεί και να χαιρετίσει την πολύ ενδιαφέρουσα Εκδήλωση – Ημερίδα  «Μαζί για το παιδί», την οποία διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Άμπλιανης Λαμίας «Η Αγία Παρασκευή» με κεντρικό θέμα την Εφηβεία.

Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ήταν κατάμεστη από Επισήμους, καταξιωμένους Επιστήμονες από το χώρο της ψυχικής υγείας και γονείς, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς σχετικά με την Εφηβεία, τους προβληματισμούς  που γεννιούνται, πως την κατανοούμε και πως την διαχειριζόμαστε.

Πιο αναλυτικά προσέγγισαν στην Εκδήλωση ωμίλησαν  με απλό και κατανοητό τρόπο το θέμα, αποσπώντας τα θετικά σχόλια του κοινού, ο κ.  Μπαρτσόκας Χρήστος, Καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδίατρος, κ. Κυμπουρόπουλος Στέλιος, Ψυχίατρος – Ευρωβουλευτής, κ. Γιώτας Νικόλαος, Κοινωνικός Λειτουργός – Ψυχοθεραπευτής, κα Ταγκούλη Ευδοκία, Παιδοψυχίατρος – Επιμ. Α’ Ε.Σ.Υ., κα Ντρέ Βασιλική, Επισκέπτρια Υγείας, κα Μιχελή Μαρία-Αγγελική, Ιατρός – Νευρολόγος, και η κα Παπαγεωργίου Γεωργία, Ψυχολόγος Ειδικής Αγωγής.

Τιμώμενο πρόσωπο της Εκδηλώσεως, ήταν η Ερίτιμος κα Μαρίνα Μαρτίνου, σύζυγος του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου, με την οποία ο Ποιμενάρχης μας συνδέεται με δεσμούς φιλίας, αλληλοσεβασμού, στενής συνεργασίας και αγάπης.

Την κα Μαρίνα Μαρτίνου ετίμησε η πρόεδρος του Συλλόγου  Μίνα Γαληροπούλου για την προσφορά της προς τον Σύλλογο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους διοργανωτές για την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική αυτή Εκδήλωση και υπογράμμισε:

«Την αξία της ενημέρωσης, η οποία όμως έχει αποτελέσματα,  όταν συνδυάζεται με την πάντοτε επίκαιρη διδασκαλία της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα με την σοφία της θύραθεν παιδείας και της ανθρωπολογίας, όπως την αναλύουν και την προβάλλουν οι άγιοι  πατέρες της Εκκλησίας μας».

Ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε με λόγους αγάπης και σεβασμού για το πρόσωπο της κας Μαρίνας Μαρτίνου και κάνοντας αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου υλοποιούσαν  κοινές δράσεις  προς ωφέλεια της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων.

Ειδικότερα ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαρία Κόκκορη», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της οποίας Αντιπρόεδρος τυγχάνει ο Σεβασμιώτατος και αρωγός η οικογένεια Μαρτίνου.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε το ακροατήριο για την αγάπη τους και ευχήθηκε παντοτινή την Ευλογία του Πανοικτίρμονος Θεού.

imfth.gr

About author

Check Also

19χρονη γέννησε μόνη της στο σπίτι – Νεκρό το μωρό….

  Η νεαρή μητέρα υπέστη ακατάσχετη αιμορραγία και νοσηλεύεται φρουρούμενη – Ο ιατροδικαστής θα ρίξει ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *