Saturday , 17 August 2019
Home / featured / Παπαδημούλης από Λαμία: “Οχι στην χαλαρή ψήφο σ’ αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές”

Παπαδημούλης από Λαμία: “Οχι στην χαλαρή ψήφο σ’ αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές”

Έκκληση να μην κυριαρχήσει η χαλαρή ψήφος και η αποχή σ’ αυτές τις ευρωεκλογές έκανε από τη Λαμία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνοντας ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και για τη χώρα και για την Ευρώπη».


Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «οι ερχόμενες ευρωεκλογές θεωρούνται ως οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και από αυτές τις εκλογές θα κριθεί αν η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, κράτος δικαίου και αν θα εφαρμόσει αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί στους πολίτες της ή αν θα οπισθοδρομήσει προς τα εκεί που την οδηγεί η σύμφυση το κράμα νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών επιλογών» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και πάλι στην «Προοδευτική Συμμαχία» και την ανάγκη που υπάρχει να θεμελιωθεί λέγοντας πως «έχουμε μπει οριστικά στην εποχή της απλής αναλογικής και των συνεργασιών» όπως τόνισε για να συμπληρώσει πως «το ευρωκοινοβούλιο εδώ και χρόνια δουλεύει με βάση τις συνεργασίες γιατί συγκροτείται με βάση την απλή αναλογική».
Μιλώντας για την κρισιμότητα των επιλογών στις ευρωεκλογές επανέλαβε πως «η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια δεν έχει όμως ακόμη βγει οριστικά από την κρίση και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη αξία να μπορέσει να έχει στο τιμόνι της προοδευτικές επιλογές, προοδευτικές συμμαχίες που θα μπορέσουν να αποτρέψουν μια οπισθοδρόμηση» όπως είπε.


Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις της συμμαχίας που δημιουργήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «ξεκίνησε πριν από τρεισήμισι χρόνια και έχει ήδη αποδώσει καρπούς» καθώς, όπως υποστήριξε, η Ελλάδα «έσπασε την απομόνωση, κατάφερε να αποκτήσει ερείσματα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Τσίπρα –και πέραν της ευρωομάδας της Αριστεράς».
Μάλιστα προσδιόρισε ότι τα ερείσματα αυτά και οι «επιρροές στους πράσινους, στους σοσιαλιστές και στη συμμαχία του νότου βοήθησαν τη χώρα και έφεραν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αυτά δεν είναι θεωρίες» όπως είπε.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξειδίκευσε ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα λέγοντας πως «χάρη σε αυτά βγήκαμε από τα μνημόνια, χάρη σε αυτά και το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών μπορέσαμε επί τρεις συνεχόμενες χρονιές να μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα, χάρη σ’ αυτές τις συμμαχίες και τα ερείσματα καταφέραμε να ακυρώσουμε το μετρό περικοπής των συντάξεων χωρίς να ακουστεί οποιαδήποτε κουβέντα από τις Βρυξέλλες. Χάρη σε αυτή την πολιτική προοδευτικών συμμαχιών καταφέραμε να κάνουμε μια σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό 11% για όλους και 27% για τους νέους να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις να μειώσουμε θεαματικά την ανεργία».

Ο κ. Παπαδημούλης διέγνωσε και μία αγωνία του εκλογικού σώματος να προχωρήσουν οι διαδικασίες συγκρότησης προοδευτικής συμμαχίας και στη χώρα λέγοντας πως «διαπιστώνουμε πως όλα αυτά που γίνονται τώρα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πριν. Δεν πειράζει όμως. Κάλιο αργά παρά ποτέ» όπως σχολίασε.

Τέλος επιτέθηκε στην πολιτική που ασκεί η ΝΔ σημειώνοντας ότι «κανένας στην Ευρώπη ακόμα και από τους νεοφιλελεύθερους δεν έχει τις θέσεις της ΝΔ για τις Πρέσπες» και επανέλαβε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κόμμα της ΝΔ είναι αυτό που φέρει την κυρία ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε έλλειμμα 15,1% το 2009 και βαρύνεται μαζί με το ΠΑΣΟΚ και για την τεράστια διασπαθίσει, πολλές φορές και με σκανδαλώδη τρόπο, του δημόσιου χρήματος, αφήνοντας ελλείμματα και χρέη που μας έσπρωξαν στα μνημόνια και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

About author

Check Also

Ένα γεωλογικό θαύμα στην Αριζόνα

Εντυπωσιακές φωτογραφίες στο φαράγγι της Αντιλόπης Ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα φαράγγια στον ...

One comment

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΠΥΡΗΣ

    Μα λόγω χαλαρής ψήφου και αποχής αναρριχήθηκαν στην εξουσία οι σημερινοί. Τώρα τσούζει;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *