Monday , 30 March 2020
Home / featured / Παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Γ. Ποντίκα για τις εξελίξεις στην ΕΠΣ Φθιώτιδας

Παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Γ. Ποντίκα για τις εξελίξεις στην ΕΠΣ Φθιώτιδας

Τα παρακάτω ανάρτησε ο  Προέδρος του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Γιώργος Ποντίκας αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΠΣ Φθιώτιδας και το Φθιωτικό ποδόσφαιρο συνολικά.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ποντίκα:

“Οι εικόνες που έκαναν το βράδυ της Τρίτης το γύρο της Ελλάδας δεν τιμούν κανέναν. Είναι εικόνες που αμαυρώνουν το φθιωτικό ποδόσφαιρο. Πρέπει γρήγορα να τις ξεχάσουμε και να τις αφήσουμε πίσω. Το άθλημα δεν παίζεται στις αίθουσες των Συμβουλίων και των Ενώσεων αλλά στο χορτάρι. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε. Πρέπει να επαναφέρουμε την κανονικότητα – για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση που είναι στα πάνω της-.
Η ΕΠΣ Φθιώτιδας διανύει μια νέα εποχή. Η αναδιάρθρωση, έφερε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Τους ευχόμαστε καλή θητεία στα νέα τους καθήκοντα!
Ερωτήματα υπάρχουν και είναι λογικό, ένα ωστόσο είναι το ουσιώδες. Κοιτάζουμε πίσω ή μπροστά; Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη!
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να βάλουμε “πλάτη”, ώστε το φθιωτικό ποδόσφαιρο να βγει από τα “λασπόνερα” και τις σκιές του παρελθόντος.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το οδηγήσουμε στο ξέφωτο και την διαφάνεια.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ο καθένας από την πλευρά του και με τις δυνάμεις που διαθέτει, να το ΣΤΗΡΙΞΕΙ.
Αυτό είναι εφικτό μ’ έναν και μόνο τρόπο, με την πολύπλευρη ΣΤΗΡΙΞΗ όλων μας, σωματείων, ποδοσφαιριστών, παραγόντων, επιχειρηματιών, ανθρώπων του ποδοσφαίρου γενικότερα. Άπαντες αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Σωματεία και παράγοντες “ματώνουν” οικονομικά ώστε να τα φέρουν “βόλτα” και να επιβιώσουν. Δυστυχώς δεν αντέχουν όλοι. Τα αποτελέσματα κάτι παραπάνω από ορατά.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με επιχειρηματίες της περιοχής, αποφασίσαμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να βρεθούν μέσω χορηγιών, πόροι, ώστε να καλυφτούν αρκετά από τα έξοδα των σωματείων της Φθιώτιδας. Γιατί τα σωματεία είναι το ποδόσφαιρο και όχι τα πρόσωπα. Άπαντες οφείλουμε να το σεβαστούμε.
Ως Πρόεδρος της μεγάλης ομάδας του Νομού, του ΠΑΣ Λαμία, αλλά και οι υπόλοιποι που πλαισιώνουν το Σύλλογο, ως άνθρωποι που ποδοσφαίρου της Φθιώτιδας, δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε αλλά παράλληλα και να μην οραματιζόμαστε μια καλύτερη επόμενη μέρα.
Θέλουμε ένα φθιωτικό ποδόσφαιρο ανταγωνιστικό, που θα κρίνεται μέσα στο γήπεδο, όχι στο παρασκήνιο και κάτω από το τραπέζι! Για αυτό θα βάλουμε πλάτη. Θα βάλουμε πλάτη γιατί το ποδόσφαιρο στο Νομό πρέπει και οφείλει να επιβιώσει. Του αξίζει ένα καλύτερο αύριο και γι’ αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί. Όποιος δεν θέλει να προσπαθήσει σημαίνει ότι δεν θέλει να γίνουν βήματα μπροστά. Θα είναι σαν να αποτελεί τροχοπέδη προς την πρόοδο και θα μας βρει μπροστά του.
Το πρώτο βήμα και δείγμα γραφής είναι τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Οφείλουν όλα τα σωματεία να δώσουν κανονικά το παρόν στους αγώνες δείχνοντας έτσι τη στήριξη τους σ’ αυτή την προσπάθεια, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία του τοπικού ποδοσφαίρου…
ΥΓ: Το καμάρι του Νομού και της Στερεάς Ελλάδας είναι ο ΠΑΣ Λαμία, ας τον πλαισιώσουμε με ένα ποδόσφαιρο που του αξίζει.-”

 

About author

Check Also

Πάμε μια εκδρομή στο ποτάμι; Τα πάντα ρει, ώρα για εκδρομή.

Πού; Σε τέσσερα υπέροχα ποτάμια κοντά και ολίγον τι πιο μακριά από την πόλη. Κρυστάλλινα ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *