Saturday , 8 August 2020
Home / ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ / Δήμος Μακρακώμης / Συνάντηση με τον Θ. Παπαευθυμίου είχε η Οργάνωση Μελών Δ. Μακρακώμης του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον Θ. Παπαευθυμίου είχε η Οργάνωση Μελών Δ. Μακρακώμης του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Σπερχειάδα την Δευτέρα 3-2-2020, αντιπροσωπεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον τ. Δήμαρχο και επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευθ. Παπαευθυμίου και ζήτησε την άποψή του για τα ίδια ζητήματα που είχαμε θέσει και στον Δήμαρχο κ. Γ. Χαντζή.

  1. Για τον κίνδυνο να κλείσουν τα Σφαγεία Δυτικής Φθιωτιδας Α.Ε.. Ο κ. Θ. Παπαευθυμίου μας εξιστόρησε πως τα Σφαγεία ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 2011 μέσα στην κρίση, όπου λόγω έλλειψης κεφαλαίου κίνησης αλλά και μείωσης των προβλεπόμενων εσόδων λόγω μείωσης των σφαγών, έμπαιναν κάθε χρόνο μέσα αδυνατώντας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, που έτσι συσσωρεύτηκαν. Όμως όπως μας είπε, τα πραγματικά χρέη σήμερα των Σφαγείων, κατόπιν των ρυθμίσεων που έχουν γίνει, ανέρχονται περίπου στις 400-500.000 €. Συγκεκριμένα η οφειλή στο ΙΚΑ έχει ρυθμιστεί και εξυπηρετείται με 3.500 € το μήνα. Για την εκδικασθείσα αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα έχει επέλθει συμβιβασμός στις 40 περίπου χιλιάδες και μπορεί να κανονισθεί η πληρωμή της σε δόσεις. Επίσης ότι ο προτεινόμενος διακανονισμός από την Τράπεζα Πειραιώς για το δάνειο των 300.000 € που είχε ληφθεί από προηγούμενή του Διοίκηση, για καταβολή 20.000 € το χρόνο για 10 χρόνια. Είναι συμφέρον για τα σφαγεία, αφού διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις και μειώνεται και το αρχικό κεφάλαιο. Μας είπε δε, ότι ο πλειστηριασμός των σφαγείων μπορεί να διακοπεί, αν ο Δήμος αποδεχτεί να μπει εγγυητής στον διακανονισμό, όπως ζητά η Τράπεζα Πειραιώς  και αναρωτήθηκε γιατί η νέα Δημοτική Αρχή δεν το κάνει, δεδομένου ότι δεν πρόκειται ο Δήμος να επιβαρυνθεί, αφού τα σφαγεία πέρυσι πήγαν καλά (περ. 50.000 € κέρδος) και φέτος προβλέπεται να πάνε και καλύτερα. Επίσης είπε ότι ο Δήμαρχος πρέπει να προχωρήσει στον ορισμό νέας Διοίκησης.
  2. Για την επαναλειτουργία των Λουτρών Πλατυστόμου. Για το θέμα αυτό μας είπε ότι χρειάζεται πίεση & δραστηριοποίηση από τον Δήμο αλλά και φορείς για την άμεση νομιμοποίηση του αυθαίρετου τμήματος , ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης από το ΤΑΙΠΕΔ.
  3. Για τα γεφύρια: Για την γέφυρα στο Παλιούρι μας είπε ότι είναι δημοπρατημένο από την Περιφέρεια και η σιδηροκατασκευή από τι γνωρίζει θα γίνει σύντομα. Για την γέφυρα της Βίστριζας, τον οποίο θεωρεί σημαντικό κόμβο για την επικοινωνία και ανάπτυξη της Σπερχειάδας, με την Δ.Ε. Υπάτης μας επισήμανε ότι έγιναν γεωλογικές μελέτες πρόσφατα και θέλει τρέξιμο και πίεση από τον Δήμο για να προχωρήσει στην επόμενη φάση της μελέτης κατασκευής και δημοπράτησης. Τα χρήματα γνωρίζει ότι υπάρχουν στην Περιφέρεια. Και για την γέφυρα στο Περιβόλι θα παραδοθεί αρχές Καλοκαιριού.
  4. Για την ασφαλή αντιμετώπιση των καθιζήσεων του κεντρικού δρόμου του Γαρδικίου που απειλούν να κόψουν το χωριό στα δύο και να αποκλείσουν την διέλευση και πρόσβαση προς Πλάτανο, Κυριακοχώρι, Νικολίτσι αλλά και προς Οξυά, καταφύγιο Οξυάς, ο κ. Παπαευθυμίου μας είπε ότι θα πρέπει να μπει το θέμα στο Δ.Σ. και να σταλεί επιστολή και στην Περιφέρεια τόσο από τον Δήμο όσο και από το Κοινοτικό Συμβούλιο Γαρδικίου, αλλά και τον πρόεδρο του Πλατάνου κλπ. για την επικινδυνότητα και το επείγον του θέματος, ώστε να συμβάλλει.
  5. Για την αντιμετώπιση του σχεδίου εγκατάστασης του Βιομηχανικού Πάρκου των 74 συνολικά Ανεμογεννητριών, στην κορυφογραμμή της Οξυάς από την Σαράνταινα μέχρι τα Κοκκάλια και το Πικροβούνι, μας είπε ότι ούτως ή άλλως θα πρέπει να συζητηθεί και να πάρει θέση και απόφαση το Δ.Σ.
  6. Για την ελλιπή έως και ανύπαρκτη λειτουργία της Ανακύκλωσης αλλά και τα προβλήματα με τα σκουπίδια σε χωριά, ρέματα κλπ. ο κ. Παπαευθυμίου μας είπε ότι τώρα πλέον μπορούν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, αλλά αυτό κατά την γνώμη του ίσως συνεπάγεται αύξηση των δημοτικών τελών (ανταποδοτικά), αναφέροντάς μας βέβαια το θέμα της εντοπιότητας που θα έπρεπε να προβλέπεται στις προσλήψεις ειδικά στην επαρχία και σε τέτοιους τομείς.
  7. Για την ανάδειξη και περιπατητική αξιοποίηση του Πλατανοδάσους του Σπερχειού. Το προσπέρασε…
  8. Για την απειλή απώλειας της δημοτικής έκτασης που θα προκύψει από τον αναδασμό Ανατολικής Βίστριζας στο Καστρί και δεν έχει ακόμα αποδοθεί στον Δήμο. Μας είπε ότι θα πρέπει ο Δήμος και η Κοινότητα Καστρίου να ζητήσουν την υπογραφή της ανταλλαγής των εκτάσεων από τους Ιδιοκτήτες και ο Δήμος να τα δηλώσει στο Κτηματολόγιο.
  9. Για τα προβλήματα της καθημερινότητας, συνεργασία και στήριξη τοπικών – πολιτιστικών κλπ. φορέων και συλλόγων της περιοχής. Ανέφερε την αδυναμία της Τοπικής κοινωνίας να συνεργαστούν σε ικανοποιητικό βαθμό στα χρόνια της θητείας του που προσπάθησε
  10. Η οργάνωση, αφού ολοκληρώσει ένα κύκλο συναντήσεων με τις δημ. παρατάξεις, φορείς και εμπλεκόμενους παράγοντες, θα συζητήσει αλλά και θα οργανώσει ανοικτές συζητήσεις, για την ενημέρωση, ενεργή συμμετοχή και κοινωνικοποίηση με αυτόν τον τρόπο όλων των μεγάλων προβλημάτων με στόχο την συμβολή στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Μακρακώμης.

 

Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Φθιώτιδας

About author

Check Also

Δυτική Φθιώτιδα: Νέα επιδρομή αγριογούρουνων – 14 αγριογούρουνα σε αμπέλι! [ΒΙΝΤΕΟ]

  Νέα επιδρομή με 14 αγριογούρουνα σημειώθηκε σε αμπέλι στην Βίτωλη  του Δήμου Μακρακώμης,  μέρα μεσημέρι! ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *