Sunday , 9 August 2020
Home / featured / Το απερχόμενο Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας απαντά στις καταγγελίες

Το απερχόμενο Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας απαντά στις καταγγελίες

590_d3eab8a8a299d2e70df8129028d9b18a - ΑντίγραφοΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

Το απερχόμενο συμβούλιο σε απάντηση στα όσα γραφούν και λέγονται για το σύλλογο μας, ενημερώνουν ότι βλέποντας τη συρρίκνωση  των εγγεγραμμένων μέλλων του (συνταξιοδότησης -εγκαταλείψεις ) πήρε την απόφαση για εγγραφή νέων μελών στο σύλλογο χωρίς την χρηματική τους συνδρομή μιας και γνωρίζοντας την κρίση που περνά ο κλάδος.

Ο σύλλογος έχει προσπαθείσει και παλαιότερα για  εγγραφή μελών αλλά η απάντηση ήταν αρνητική με την πρόφαση ότι είναι σε άλλο σύλλογο ή οικονομική λόγοι.

Οι δωρεάν εγγραφές για το σύλλογο  έγιναν την τελευταία εβδομάδα αφού διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός των μελών που θα ψήφιζαν ήταν μικρός και δύσκολα θα συμπληρώναμε απαιτούμενο αριθμό μελών για την εύρυθμη λειτουργιά.

Προσπαθήσαμε να εγγράψουμε σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων της Σπερχειάδας για να υπάρχει σύλλογος δυνατός και διεκδικητικός για το καλό όλων. Δυνατότητα εγγραφής έχουν όσοι διατηρούν εμπορική & βιοτεχνική δραστηριότητα στη Σπερχειαδα, σίγουρα πάνω στο ενθουσιασμό μας για όσο μεγαλύτερη εγγραφή μελών στο σύλλογο να έγιναν κάποιες εγγραφές που δεν έπρεπε μιας και δεν ζητήσαμε από κανένα την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης του σκεπτόμενη ότι κάθε επαγγελματίας της πόλης μας γνώριζε αν θα έπρεπε να εγγραφή η όχι, άλλα δεν πιστεύαμε πως σε μια μικρή κοινωνία που μαστίζεται από τον παραγκωνισμό της αγοράς ,πως μια συλλογικότητα που σκοπό έχει την προβολή και την βοήθεια όλων τον καταστημάτων τις περιοχής να ψάχνουμε αν θα έπρεπε να γραφτή ή όχι στο σύλλογο.

Εάν το νέο Δ.Σ.  Του συλλόγου ή κάποια μέλη νομίζουν ότι έγιναν  λάθη  μπορούν να ζητήσουν εκ νέου την διεξαγωγή των εκλογών ξανά (μέχρι τα μέσα Μαρτίου μιας και είναι τότε οι εκλογές της ομοσπονδίας και πρέπει να έχουν τελείωση όλες οι εκλογικές διαδικασίες) και να υπάρξει ο απαιτούμενος έλεγχος  για της εγγραφές των μελών που πρέπει να είναι στο σύλλογο και θα έχουν τακτοποίηση και την ταμειακή τους εισφορά μιας και το απερχόμενο Δ.Σ δεν μπορεί να πάρει χρήματα από το ταμείο  του συλλόγου για την διεξαγωγή των εκλογών.

Ελπίζουμε σε μια σωστή απόφαση από το νέο Δ.Σ και τα μέλη και μια ομόνοια από τους επαγγελματίες γιατί ο εχθρός είναι κοινός και λέγεται οικονομική λιτότητα και όχι επαγγελματική ιδιότητα.

 

 

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Κατσίκας Ιωάννης                                                    Βλαχογιάννης Δημήτριος

 

Διαβάστε τι γράφτηκε:

Βάσιμες οι ανυπόγραφες καταγγελίες για τις εκλογές στον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπερχειάδας ;;;

 

6 Βάσιμες οι ανυπόγραφες καταγγελίες για τις εκλογές στον Εμπορικό  και Βιοτεχνικό  Σύλλογο Σπερχειάδας ;;;

Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για τον Εμπορικό  και Βιοτεχνικό  Σύλλογο Σπερχειάδας την Πέμπτη 29/1/2015, παρά το αρχικό καλό κλίμα, με το πέρας της μέτρησης της σταυροδοσίας, υπήρξαν κάποιες ισχνές αντιδράσεις.

 

Ωστόσο, αμέσως μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας, των αποτελεσμάτων των εκλογών, με μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Φωνογράφου, αναφέρθηκαν τρεις καταγγελίες πως  η διαδικασία εκλογής της διοίκησης του Συλλόγου είχε τουλάχιστον τρεις παρατυπίες που μπορεί ακόμα και να ακυρωθούν οι εκλογές της Πέμπτης 29/1/15.

 

1Η μία αφορά  κάποια μέλη  που δεν ανήκουν κλαδικά στον Εμπορικό  και Βιοτεχνικό  Σύλλογο, η δεύτερη για συγκεκριμένο μέλος με διττή ιδιότητα αυτή του δημόσιου υπαλλήλου και η Τρίτη για μέλος με επιχείρηση στην πόλη της Λαμίας.

 

Η σχετική διασταύρωση, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, του Φωνογράφου έδειξε τα εξής. Η πρώτη καταγγελία φαίνεται να είναι έγκυρη καθώς ο Σύλλογος απαρτίζεται από συγκεκριμένες κλαδικές κατηγορίες, οπότε & είναι βάσιμη η καταγγελία Μια τέτοια συμμετοχή δεν επιτρέπεται με βάση το καταστατικό, από διαφορετικούς κλάδους επαγγελματιών.  Αναφορικά με τον δημόσιο υπάλληλο, πρόκειται για συμβασιούχο (εποχιακό) σε υπηρεσία, γεγονός που  του δίνει το δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα σε σύλλογο, καθώς παράλληλα επαγγέλλεται κανονικά. Για τον επαγγελματία με έδρα την Λαμία, διατηρεί επίσης και εμπορική επιχείρηση στην πόλη της Σπερχειάδας και μάλιστα στον πιο κεντρικό και εμπορικό δρόμο, στην Λεωφόρο Κρίκου, οπότε μπορεί να θέτει υποψηφιότητα.

 

Σε κάθε περίπτωση, για την τήρηση της τάξης και της νομιμότητας, θα πρέπει οι καταγγελίες να σταλούν στην διοίκηση με υπογραφή για να εξεταστούν. Είναι βασικό, η δράση και το έργο του συλλόγου  να βασιστεί σε υγιής σχέσεις με επικεντρωμένους κοινούς σκοπούς.

 

Προς αυτήν την κατεύθυνση και πάντα σε πνεύμα σύμπνοιας, ο Φωνογράφος  οικιοθελώς προτείνει να δημιουργηθεί ένας ενιαίος Σύλλογος Επαγγελματιών στην Σπερχειάδα. Συνολικά όλες οι επιχειρήσεις  της πόλης είναι σχετικά λίγες. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι μέσα από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Σπερχειάδας να υπάρξουν αντίστοιχες  κατηγορίες όπου μέλη  θα ασχολούνται πιο εξειδικευμένα.

 

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια ενεργή συμπόρευση όλων των επιχειρήσεων που μέσα από ουσιαστικές αναπτυξιακές δράσεις, θα συμπράξουν τόσο στην γενικότερη ανάπτυξη της πόλης, όσο και στην πιο ισχυρή αντιπροσώπευση τους.

 

Το ενδεχόμενο αυτό προϋποθέτει βέβαια η διοίκηση να καλέσει τα μέλη σε Γενική Συνέλευση, με βασικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της. Κερδίζεται έτσι η ενδυνάμωση του συλλόγου με περισσότερα μέλη, θέτονται νέες πιο ισχυρές βάσεις συνεργασίας και τίθενται πιο διευρυμένοι σκοποί για το καλό όλων των επαγγελματιών της Σπερχειάδας.

 

Παραδείγματος χάριν πέραν του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, που μέχρι σήμερα ασχολούταν η Διοίκηση του συλλόγου πρώτο βασικό μέλημα είναι η διευθέτηση της κυκλοφορίας στην Λεωφόρο  Ν. Κρίκου και πολλά άλλα.

 

Το σίγουρο είναι ότι η τοπική αγορά της Σπερχειάδας θα πρέπει να δυναμωθεί ώστε να μπορέσει να αντέξει στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τους κόλπους της, τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Η ποιοτική και ποσοτική δραστηριοποίηση τους θα συμβάλει καθοριστικά στην εμπορική άνθιση της Σπερχειάδας.

 

Η Νέα Διοίκιση του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας (Φώτο)

 

1Η Νέα Διοίκιση του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Οι Εκλογές τού Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας  έγιναν την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015,  απο ώρα 17:00 μέχρι στις 20:00 που ανοίξαν την κάλπη  στο Συνεδριακό Κέντρο Αθ. & Μαίρης Ακρίδα στην  Σπερχειάδα

5Ψήφισαν 53  μέλη από τά 69 εγγεγραμένα

Τα αποτελέσματα  των εκλογών έχουν ως εξής:

Ολοι οι Υποψήφιοι για το Διοικιτικό συμβούλιο του Συλλόγου

6Το πενταμελές:

 • 1 – Μαργαρίτης Παναγιώτης   24
 • 2 – Σπανός Ντίνος   23
 • 3 – Ποταμιάς Νικόλαος   20
 • 4 – Παπαγεωργίου Βασίλειος   18
 • 5 – Αλεξίου Ιωάννα   17

4 Αναπληρωματικοι:

 • Πατακιάς Ιωάννης  12
 • Μήτσου Σωτηρία  9
 • Καραντζούνης Δημήτριος  8

 

 • Λάγιος Γρηγόριος  7
 • Μπήτου Παναγιώτα  2
 • Καραμέρης Ιωάννης

2Οι Υποψήφιοι Αντιπροσωποι για την Ομοσπονδία

Λουκάς Γιώργος  18

Κατσίκας Γιάννης  22

Βλαχογιάννης Δημήτρης  13

2 Αντιπρόσωπος γιά την Ομοσπονδία εκλέχθηκε ο Γιάννης Κατσίκας
7

 

About Author

Check Also

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου – Έγινε αισθητός στη Δυτική Ελλάδα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09:15 σήμερα το πρωί, σε πολλές περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *