Tuesday , 4 August 2020
Home / featured / Το «δαιδαλώδες οδικό δίκτυο της Οξυάς»

Το «δαιδαλώδες οδικό δίκτυο της Οξυάς»

Γ. Καραβίδας: …

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσα, μεταξύ και άλλων ερωτήσεων για θέματα του Δήμου μας, ερώτηση στον κο Δήμαρχο Μουζακίου για το δρόμο Μουζάκι – μοναστήρι Αγίας Τριάδας Οξυάς καθώς και για την οδική ένωση των οικισμών με το κέντρο του χωριού.

Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσαν τόσο τα πάμπολλα ζητήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη συγκοινωνίας που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή επικοινωνία μεταξύ των οικισμών του χωριού αλλά και μεταξύ αυτών με τον κεντρικό οικισμό όσο και στοιχεία έτους 2017, που είχα στην κατοχή μου, και διαβεβαίωναν για την ανάγκη σύνταξης αντίστοιχων με τα παραπάνω μελετών, προκειμένου να επιδιωχθεί η έναρξη σχετικών εργασιών.

Η απάντηση του κου Δημάρχου γνωστή και δε διαφέρει απ’ αυτή που ακούμε χρόνια τώρα. «Το δαιδαλώδες οδικό δίκτυο της Οξυάς είναι αδύνατο να συντηρηθεί». Μια απάντηση που έχει καταδικάσει και συνεχίζει να καταδικάζει ένα πανέμορφο και με πολλές προοπτικές χωριό στην πλήρη εγκατάλειψη.

.κε Δήμαρχε, θεωρώ πως οι δυσκολίες, όπως κι αυτές του κεντρικού αλλά και του εσωτερικού οδικού δικτύου της Οξυάς, πρέπει να μας προκαλούν για δράση και όχι να μας οδηγούν στην απραξία. Καιρός να αναλάβετε πρωτοβουλίες για τη δημιουργία των απαραίτητων στοιχειωδών, έστω, υποδομών και στο συγκεκριμένο χωριό αλλά και να συντηρείτε όσες απ’ αυτές (ελάχιστες, βέβαια) υφίστανται ήδη. Κανένα άλλο ορεινό χωριό του Δήμου μας, κε Δήμαρχε, με τα όποια προβλήματα όλα αντιμετωπίζουν και για τα οποία επίσης δεν πρέπει να αδιαφορούμε, δε βρίσκεται σε τόσο δυσχερή, όπως η Οξυά, θέση.

Θεωρείτε, κε Δήμαρχε Μουζακίου, ότι Οι Οξυώτες δεν πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους ή με το κέντρο του χωριού, που αποτελεί σημείο αναφοράς; Θεωρείτε πως ένας δρόμος, όπως αυτός από Μουζάκι προς το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Οξυάς, με την επικινδυνότητα που τον χαρακτηρίζει λόγω της στενότητάς του και που δεν επιτρέπει καν την πρόσβαση τουριστικού λεωφορείου, εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προοπτικές ενός θρησκευτικού μνημείου, όπως το προαναφερόμενο μοναστήρι; Ακόμα πιο πέρα, θεωρείτε πως ο ίδιος δρόμος δε θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμος και για τη γενικότερη συγκοινωνία προς την περιοχή της Αργιθέας, εξυπηρετώντας, παράλληλα, και άλλους, απομονωμένους σήμερα οικισμούς του χωριού; Θεωρείτε, επίσης, ότι η βελτίωση και η ασφαλτόστρωση του σχεδόν εγκαταλειμμένου δρόμου προς τον κεντρικό οικισμό της Οξυάς μέσω των οικισμών «Βαένια» και «Παλαιοχώρι», για τον οποίο σε πρόσφατη συμφωνία, που υπογράψατε με ενδιαφερόμενη για την κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού εταιρία, δηλώσατε και αποδεχθήκατε ξεκάθαρα ότι δε χρειάζεται καμία βελτίωση, δε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και συμφέροντα του Δήμου;

Γιατί, κε Δήμαρχε, ο Δήμος μας, που για χρόνια κι εσείς υπηρετείτε και σήμερα τον εκπροσωπείτε, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα παραπάνω; Μήπως ήρθε η ώρα;

Απαντήστε, γιατί είναι πολλοί αυτοί που ρωτούν και απορούν….

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

καταγόμενος από το χωριό της Οξυάς δημοτικός σύμβουλος,

αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

https://www.karditsalive.net

About Author

Check Also

Η περιοχή της Ελλάδας με τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού Στους 210 οι νεκροί από την COVID-19

Συνεχίζεται η επέλαση του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα, με τα νέα κρούσματα να αυξάνονται, την κυβέρνηση ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *