Wednesday , 8 July 2020
Home / featured / Το Θ.Ε.Σ.Μα διοργανώνει τους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων από 19 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020

Το Θ.Ε.Σ.Μα διοργανώνει τους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων από 19 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020

Το Θ.Ε.Σ.Μα μετά από την πολυετή πορεία του στα θεατρικά και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει τους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων από 19 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα. 

 

3οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα), διοργανώνει στη Σπερχειάδα, τους «3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων», από 19 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020 στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ όπου θα τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προστασίας έναντι του νέου Κορωναϊού και θα λάβουν μέρος  επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Στην προκριματική φάση η επιλογή των έργων θα προκύψει από τριμελή ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών που θα παρακολουθήσουν όλες τις συμμετοχές.

Η κριτική επιτροπή δε, θα αποτελείται από τουλάχιστον εφτά ανθρώπους που θα έχουν άμεση κι ενεργή σχέση με το χώρο του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα (σκηνοθέτες, τουλάχιστον τρεις επαγγελματίες ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορογράφος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, συγγραφείς – μεταφραστές) και στη λήξη των αγώνων θα απονείμει τα εξής βραβεία:

t  Α’-Β’-Γ’ καλύτερης παράστασης

t  Σκηνοθεσίας

t  Μουσικής σύνθεσης

t  Μουσικής επιμέλειας

t  Σκηνικών

t  Κοστουμιών

t  Χορογραφίας

t  Κίνησης

t  Φωτισμού

t  Μακιγιάζ

t  Α’ ανδρικού ρόλου

t  Α’ γυναικείου ρόλου

t  Β’ ανδρικού ρόλου

t  Β’ γυναικείου ρόλου

t  Προγράμματος

t  Καλύτερης Αφίσας,

ενώ είναι σε θέση να θεσπίσει ή να καταργήσει βραβεία κι επαίνους.

Η επιτροπή κοινού αφού παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις των αγώνων θα απονείμει τα δικά της βραβεία: Α’, Β’, Γ’ Καλύτερης παράστασης κοινού και αγαπημένου & αγαπημένης ηθοποιού.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής εορτής του Θεάτρου θα πραγματοποιούνται σεμινάρια υποκριτικής, εκθέσεις καθώς επίσης και πολλά τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους του θεάτρου και της Τέχνης.

Όροι συμμετοχής

  1. Αίτηση συμμετοχής όπου θα αναγράφεται ο τίτλος και η διάρκεια του έργου, ο συγγραφέας και ο μεταφραστής (εφόσον πρόκειται για ξένο κείμενο) όπως επίσης και το ονοματεπώνυμο του υπευθύνου επικοινωνίας (email και τηλέφωνο)
  2. Βιογραφικό θεατρικού σχήματος
  3. Βιογραφικό σκηνοθέτη – επιμελητού της παραγωγής
  4. Συντελεστές και σύντομη περίληψη του έργου (σε ψηφιακή μορφή)
  5. Άδεια συγγραφέα ή του μεταφραστή ή της εταιρείας Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων ή άλλου νόμιμου φορέα.
  6. Αντίγραφο κειμένου του έργου
  7. Πρόγραμμα
  8. Αφίσα
  9. DVD (από παράσταση ή πρόβα)
  10. Φωτογραφίες της θεατρικής παράστασης (και σε ψηφιακή μορφή)

Διευκρινιστικοί Όροι:

Ø  Κρίνεται απαραίτητη η στελέχωση της παράστασης με τα σκηνικά και τα κοστούμια που προβάλλονται στο DVD

Ø  Στο θέατρο θα υπάρχει βασικός φωτισμός, ήχος και παρασκηνιακοί χώροι

Ø  Τα  έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον μεταφερόμενο θίασο.

Ø  Οι οργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θιάσων σε ξενοδοχείο για μια διανυκτέρευση και θα παραθέσουν γεύμα προ και δείπνο μετά την παράσταση στα μέλη του κάθε θιάσου.

Ø  Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να αποστείλουν αντιπροσωπεία κατά την τελετή λήξης για την παραλαβή των βραβείων τους.

Ø  Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 (σφραγίδα ταχυδρομείου), ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το 2ο 15ημερο του Αυγούστου.

Ø  Τρόποι αποστολής συμμετοχής:  Ταχυδρομικώς ή με Courier

Ταχυδρομική διεύθυνση:

Θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα)

Υπόψη κ. Μέρρα Κωνσταντίνου

Μελίνας Μερκούρη 1

35003 Σπερχειάδα

6974391690

Πληροφορίες:

https://thes-ma.blogspot.gr

Χορμόβα Αθηνά, πρόεδρος Θ.Ε.Σ.Μα, 6946535704

Μέρρας Κώστας, καλλιτεχνικός διευθυντής , 6974391690

Καραγιώργου Ειρήνη, έφορος Δημοσίων Σχέσεων Θ.Ε.Σ.Μα, 6982416388

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έπεσε η αυλαία για τους 2ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

Οκτωβρίου 07, 2019

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι 2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων που διοργανώθηκαν από το Θ.Ε.Σ.Μα στο κινηματοΘΕΑΤΡΟ Πάνθεον στη Σπερχειάδα. Η Τελετή έναρξης των Αγώνων έγινε το Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου 2019 με το τιμητικό αφιέρωμα στη σπουδαία ηθοποιό Μαίρη Ραζή και στη συνέχεια με την Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα να παρουσιάζει εκτός συναγωνισμού το έργο του TenesseWilliams«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι»σε σκηνοθεσία Κ. Μέρρα. Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.
Το διαγωνιστικό μέρος είχε ως εξής:
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 Κορινθιακό Θέατρο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ (Κ.Θ.Β.Ρ), «Τα Γουρούνια τραγουδάνε ακόμα» του Γιάννη Καλατζόπουλου
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 Θεατρικό εργαστήρι Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας,«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου
Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 Όμιλος φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς, «LEBENSRAUM – Ζωτικός χώρος» του Θανάση Τριαρίδη
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 Λαογραφικός Όμιλος Πολύγυρου Χαλκιδικής, «Οι Δούλ…

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων – 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019 στη ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Μαΐου 30, 2019

Το Θ.Ε.Σ.Μα μετά από την πολυετή πορεία του στα θεατρικά και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει τους 2ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων από 28 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου 2019, στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα. 

Σπερχειάδα, 30 Μαΐου 2019
2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα), διοργανώνει στη Σπερχειάδα, τους «2ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων», από 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019 στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ και θα λάβουν μέρος  επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. Στην προκριματική φάση η επιλογή των έργων θα προκύψει κατά 60% από πενταμελή ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών και κατά 40% από μέλη του Θ.Ε.Σ.Μα με εμπειρία, που θα παρακολουθήσουν όμως όλες τις συμμετοχές. Η κριτική επιτροπή δε, θα αποτελείται από τουλάχιστον εφτά ανθρώπους που θα έχουν άμεση κι ενεργή σχέση με το χώρο του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα (σκηνοθέτες, τουλάχιστον τρεις επαγγελματίες …

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων – 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019

Σεπτεμβρίου 18, 2019

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Το Θ.Ε.Σ.Μα μετά από την πολυετή πορεία του στα θεατρικά και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τους «2ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων» που θα διεξαχθούν από 28 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου 2019, στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα Μετά τη συγκινητικά μεγάλη συμμετοχή θεατρικών ομάδων στο κάλεσμα του Θ.Ε.Σ.Μα, η προκριματική επιτροπή (Κ. Ζέκος, Ευθ. Μπαλαγιάννης, Θ. Περιστέρης) μέσα από μία δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία επέλεξε 7 θεατρικά σχήματα κι άλλα 7 αναπληρωματικά. Έπειτα από δήλωση ‘κωλύματος’ κάποιων ομάδων το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ Κεντρική σκηνή Θ.Ε.Σ.Μα, «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του TenesseWilliams(εκτός συναγωνισμού)
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 Κορινθιακό Θέατρο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ (Κ.Θ.Β.Ρ), «Τα Γουρούνια τραγουδάνε ακόμα» του Γιάννη Καλατζόπουλου
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου …

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

 

About Author

Check Also

Κορονοϊός: Ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού που είναι θετικό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας

Σε συναγερμό οι τοπικές Αρχές για  το ζευγάρι Σέρβων που βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό. (Σχετικό ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *