Friday , 7 August 2020
Home / featured / Το παιχνίδι της Κολοκυθιάς καλά κρατεί και τις Απόκριες στον Δήμο Μακρακώμης.

Το παιχνίδι της Κολοκυθιάς καλά κρατεί και τις Απόκριες στον Δήμο Μακρακώμης.

Συγκεντρώθηκαν οι 4 παρακάτω μετά τις γιορτές, για να οργανώσουν, να συντονίσουν και να προγραμματίσουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πληρώνει ο Δήμος Μακρακώμης.

Και όμως συμφώνησαν να διαφωνήσουν σε ότι αποφασίσουν ο καθένας από την πλευρά του,  έχοντας μαζί τους και τους αυλικούς τους.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα και την δικαιολογία ο ένας τα ρίχνει στον άλλον, βγάζοντας λάδι  τις πράξεις τους και ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στο «επίπεδο» του δημότη που  τελικά έχει ως αποτέλεσμα τον διχασμό των δύο κωμοπόλεων Σπερχειάδα  και Μακρακώμη.

Αυτοί θα είναι καλά και ο κόσμος δυστυχώς  θα τρώγεται….

Αλλά το παιχνίδι της Κολοκυθιάς καλά κρατεί.

Αν νομίζετε ότι δεν ισχύουν τα παραπάνω, μην τα λάβετε υπόψιν σας, αν όμως ισχύουν να πράξετε τα δέοντα.

Την ΠΡΟΣΟΧΗ σας όμως….

Μην ενωθείτε όμως, όταν σας το υποδείξουν  και  τα βάλετε με αυτόν που σας τα γράφει…. όπως  έχει γίνει και στο παρελθόν….

Απόκριες 2020 στον Δήμο Μακρακώμης: Ντόρος μεγάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες  σχετικά με  τις 2 συναυλίες που διοργανώνονται ταυτόχρονα στον Δήμο Μακρακώμης στα πλαίσια των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων 2020.

Με βάση τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν στις Τ.Κ. Σπερχειάδας και Μακρακώμης, την ίδια μέρα και ώρα. Κυριακή 1/3/20 και την ίδια ώρα ακριβώς στις 21:00 έχουν προγραμματιστεί α) συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Μακρακώμη και β) συναυλία του συγκροτήματος VEGAS  στη Σπερχειάδα!

Όπως είναι λογικό και επόμενο, αντιδρούν οι δημότες, καθώς το ότι συμπέφτουν ακριβώς οι συναυλίες, δημιουργείται  ένας «αναπόφευκτος» ανταγωνισμός και διχάζει τον κόσμο!

Γιατί οι αρμόδιοι δεν μερίμνησαν να αποφευχθεί αυτό;

Δεν το γνώριζαν ότι αν την ίδια ώρα γίνουν οι συναυλίες σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη θα προκαλέσουν αντιδράσεις και αναπόφευκτα θα υπάρξουν κόντρες σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Η μία συναυλία θα ακούει την άλλη και έτσι γίνεται το μπάχαλο….!

  • Θέλουν τον κόσμο διχασμένο και κάθε Τοπική Κοινότητα να κάνει τα δικά της…;;;;
  • Οι απόκριες θα έπρεπε να είναι πεδίο εκδηλώσεων όπου να ενώνει, φέρνοντας κόσμο στον Δήμο Μακρακώμης  και προσφέροντας διασκέδαση στους δημότες!
  • Και έτσι αποκαλύπτεται το παρασκήνιο,  γιατί δεν ήθελαν τον Βλάχικο Γάμο, που θα ήταν ενωτικός  για όλον τον Δήμο Μακρακώμης και επιπρόσθετα εξασφάλιζε πολλούς  επισκέπτες!

Γιατί το επέτρεψαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, οι Επιτροπές  Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Χαντζής που είναι Πρόεδρος των Επιτροπών, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτιστικών κα Αρβανίτη;;;

Έτσι όπως τα έκαναν, φαίνεται να το έκαναν για αυτούς και μόνο, αυτοί ευχαριστιούνται το γέλιο τους (γελάνε με αυτά που βλέπουν ως αντιδράσεις), με τον διχασμό των δημοτών;;;

Το πέτυχαν άραγε;;;

Τα συμπεράσματα βέβαια θα βγουν όταν  τελειώσουν οι Καρναβαλικές Εκδηλώσεις….

Με τον απολογισμό αν θα γίνει!!!

Οι δημότες  θα αντιδράσουν απέναντι τους;;;

Μάλλον και αυτοί συνεχίζουν την παράδοση του διχασμού Σπερχειάδας – Μακρακώμης αυτή την φορά με φόντο το Καρναβάλι….;;;;

Πάντως αν θέλουν να υπάρχει πολιτισμός και να μην υπάρξει διχασμός, η επιλογή είναι  η μία. Μία από τις δύο  Τοπικές  Κοινότητες να αποσύρει την εκδήλωση, ή τις εκδηλώσεις της…

Ας αποφασίσουν τι θέλουν……

About author

Check Also

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου, ετεροθαλής αδελφός του Ανδρέα

Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος σε ηλικία 92 ετών. Υπήρξε ...

One comment

  1. Κάτοικος Μακρακώμης

    Το σωστό θα ήταν η Μακρακώμη να μην προγραμματίσει συναυλία το βράδυ της Κυριακής.Εκείνη τη μέρα είναι το καρναβάλι στη Σπερχειάδα και ο κόσμος πρέπει να συγκεντρωθεί εκεί,το αντίστοιχο για τη Δευτέρα, ο κόσμος στο καρναβάλι Μακρακώμης,αλλά έπρεπε ο Κύριος Δήμαρχος να τραβήξει κάποια αυτιά αλλιώς ούτε ένα ευρώ για τίποτα.Γιατί ο απλός καθημερινός κόσμος αυτό που βλέπει είναι ότι θα σπαταληθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ για μερικές ώρες στις δύο κωμοπόλεις και ούτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν μπορούν να συνεννοηθούν…… και την επομένη αυτός ο κόσμος να έρχεται ξανά αντιμέτωπος με δρόμους που είναι μόνο για κυκλοφορία κάρων ,να βλέπει διαλυμένες παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς χωρίς καθαριότητα , μη επαρκεί φωτισμό Δήμου και πολλά άλλα… και το αποτέλεσμα είναι να σιχτιρίζει και να λέει ότι για καρναβάλια έχουν λεφτά για τίποτα άλλο άμα θέλουμε δεν έχουν…!!!! Υ.Γ. Όσο υπάρχουν μυαλά που είναι κολλημένα στη κόντρα Μακρακώμη-Σπερχειάδας δεν υπάρχει σωτηρία….!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *