Monday , 19 August 2019
Home / featured / Χορηγία 60.000 ευρώ από τον ΟΛΒ για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ

Χορηγία 60.000 ευρώ από τον ΟΛΒ για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ

Ανταποδίδοντας στην τοπική κοινωνία τμήμα των ωφελημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του λιμένα

Χορηγία ύψους 60.000 ευρώ προς το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου, με αποκλειστικό σκοπό όπως το συνολικό χορηγούμενο ποσό διατεθεί για την αγορά ειδικά διασκευασμένου σχολικού λεωφορείου προς κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών της εν λόγω σχολικής μονάδας, ενέκρινε σήμερα με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τις οποίες η Ο.Λ.Β. Α.Ε. υιοθετεί, ανταποδίδοντας στην τοπική κοινωνία τμήμα των ωφελημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του λιμένα Βόλου, που τελεί υπό τη διαχείρισή της και ανταποκρινόμενη έτσι στο αίτημα μίας κοινωνικής συλλογικότητας που διεξάγει ήδη μία σημαντική προσπάθεια, για την επίλυση του προαναφερόμενου ζητήματος.

Όπως επισημαίνεται, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Β. Α.Ε. ότι η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα των παιδιών, των εφήβων και των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα αλλά και κριτήριο για την αξιολόγηση της προσφοράς δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός τονίζει πως “είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε τις γιορτές και το νέο έτος…”

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Χαιρετίζει την απόφαση του ΟΛΒ – Βολές κατά Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου

Την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΒ να προχωρήσει στην χορηγία ποσού για την αγορά του σχολικού λεωφορείου για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου για επίδειξη “πρωτοφανούς κοινωνικής αναλγησίας” διότι, όπως λέει, δεν ανταποκρίθηκαν στο θεσμικό τους καθήκον. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΒ με την οποία αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 60.000 ευρώ για την αγορά λεωφορείου που εξυπηρετεί τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι αν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και αντίστοιχη πολιτική βούληση, οι δημόσιοι οργανισμοί μπορεί να προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο ακόμη και σε τομείς που υπερβαίνουν το αντικείμενο τους.

Ταυτόχρονα βέβαια, αυτή η απόφαση, αναδεικνύει τις ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της καθήκον, αλλά και του Δήμου Βόλου, ο οποίος σε αυτό το θέμα επέδειξε πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.

Σε σχέση με το ζήτημα αυτό σημαντική είναι και η πρωτοβουλία που πήρε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου για την απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές με αναπηρία τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η υφυπουργός, στην συνάντηση με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ανέφερε ότι η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να συνδράμει έμπρακτα στις προσπάθειες στήριξης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, και ότι σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο θα μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση οδηγού του λεωφορείου, καθώς και για τη διαρκή κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του λεωφορείου (επισκευές, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

magnesianews.gr

About Author

Check Also

Ληστεία σε κατάστημα στην Αταλάντη…

Ληστεία σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 19/8/2019 στην Αταλάντη και συγκεκριμένα στην εταιρία ταχυμεταφορών δεμάτων courier ACS. ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *