Monday , 3 August 2020
Home / featured / Η γέφυρα στο Καστρί της Δυτικής Φθιώτιδας, ξεπέρασε και το γεφύρι της Άρτας!!!

Η γέφυρα στο Καστρί της Δυτικής Φθιώτιδας, ξεπέρασε και το γεφύρι της Άρτας!!!

Ο βουλευτής Φθιώτιδας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Μιχελής  με σημερινό (13/2/2019) Δελτίο Τύπου  αναφέρεται  στη γέφυρα στο Καστρί Δυτικής Φθιώτιδας στο Παλιούρι.

Ο κ. Μιχελής ισχυρίζεται ότι ο Στρατός διαθέτει τη γέφυρα τύπου belley  και αναμένει τις διαδικασίες από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης ώστε να της παραχωρηθεί και κάνει λόγο ότι δεν πρέπει να γίνεται πολιτική εκμετάλλευση….

(Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο  και εδώ  και εδώ αναφορικά με το έργο και το τι έχει συμβεί)

Ο Δήμαρχος Μακρακώμης όμως κ. Θύμιος Παπαευθυμίου είχε ενημερώσει σε ερώτηση του www.fonografos.net  και μας το έδειξε το έγγραφο ενώ  μετέπειτα το ανακοίνωσε και στο Δ.Σ. Μακρακώμης, ότι ο Στρατός απάντησε σε αίτημα του ότι δεν διαθέτει γέφυρα. Συγκεκριμένα   ύστερα από  αίτημα του Δήμου Μακρακώμης απάντησε η αρμόδια υπηρεσία του  Γενικού Επιτελείου Στρατού στις 30/10/2018, σημειώνοντας  ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμη η γέφυρα. 

Αν τώρα ο κ. Μιχελής έχει κάποια νεότερη ενημέρωση εκ μέρους του Στρατού, προφανώς η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης δεν το γνωρίζει και θα πρέπει να ενημερωθεί.

Σημειώνουμε επίσης ότι  ο βουλευτής Φθιώτιδας με την Νέα Δημοκρατία κ. Χρ. Σταϊκούρας που βρέθηκε πρόσφατα  στο Δήμο Μακρακώμης,  δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί εκ νέου όταν του τέθηκε το ζήτημα από φορείς και ενημερώθηκε για τα παραπάνω από τον Δήμαρχο κ. Παπαευθυμίου.

Τι έχει γίνει τελικά και ποιος έχει δίκιο; Αν κρίνουμε από τα έγγραφα, με βάση όσα δήλωσε ο Στρατός, δεν υπάρχει γέφυρα τύπου belley με ημερομηνία 30/10/2019. Αν σήμερα υπάρχει, με χαρά να δούμε η γέφυρα να τοποθετείται στα βάθρα που ήδη έχουν κατασκευαστεί και να το εγκαινιάσει ο κ. Μιχελής.

Όλα αυτά σε πολιτικό επίπεδο διαφαίνεται πόσο “εύκολα” μπορεί να κολλήσει”  η επίλυση  ενός θέματος ή η εξέλιξη ενός έργου και έτσι να ταλαιπωρούνται οι δημότες και στην συγκεκριμένη οι αγρότες  της περιοχής …

Θυμίζει το ανέκδοτο με τον πατέρα και τον γιο που έγινε δικηγόρος:

Ο γιος του δικηγόρου αποφοίτησε απ τη Νομική και πάει να πιάσει δουλειά στο γραφείο του πατέρα του.
-Πατέρα, τώρα στην αρχή, πρέπει να μου δώσεις μερικές υποθέσεις σου, να τις διαχειρίζομαι εγώ, του λέει, μέχρι να πιάσω δική μου πελατεία.
Ο πατέρας του δίνει δυο-τρεις υποθέσεις να πορευτεί και σε 2 μήνες πάει ο γιος στον πατέρα και τους ζητάει κι άλλες.
-Καλά, εκείνες που σου δωσα, τι γίνανε; ρωτάει ο πατέρας.
Πάνε αυτές! λέει ο γιος, με καμάρι. Τις ξεμπέρδεψα! 
Και τότε ο πατέρας, δίνοντας πέντε φάσκελα στο γιο:
Πάρ τα, κόπανε, που τις ξεμπέρδεψες! Εγώ, 30 χρόνια τώρα, έβγαζα μεροκάματο από δαύτες!

Άρα και εσείς κύριοι πολιτικοί αν βαδίζεται έτσι όπως στο ανέκδοτο, όπου και μεροκάματο  και ψήφους ζητάτε, έχει ξυπνήσει ο κόσμος μέσω του διαδικτύου  καθώς θέλει αποτελέσματα, ενώ να σημειώσουμε ότι το θέμα της γέφυρας “τρέχει” πάνω από 10 χρόνια….

Το Δελτίο Τύπου του κ. Μιχελή:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η γέφυρα στο Καστρί Δυτ. Φθιώτιδας

Με αφορμή τη μακροχρόνια πορεία (2015 έως σήμερα) αποκατάστασης της γέφυρας στο Καστρί Δυτ. Φθιώτιδας, δίδονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:

Η παλαιά πέτρινη γέφυρα χρειάζονταν παρεμβάσεις βελτίωσης. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Τμ. Φθιώτιδας) που ανάλαβε αυτό το έργο, προχώρησε βεβιασμένα, το έτος 2015, σε παρεμβάσεις χωρίς την άδεια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπούν αμέσως οι εργασίες με παρέμβαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ), καθιστώντας έτσι τη διέλευση από τη γέφυρα αδύνατη.

Ύστερα από αιτήματα κατοίκων έκανα παρέμβαση στο τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης από το Κ.Α.Σ.

Το Κ.Α.Σ. επισημαίνοντας την χωρίς άδειά του παρέμβαση σε «μνημείο νεωτέρων χρόνων», όπως έχει χαρακτηρίσει τη γέφυρα, απέρριψε και πάλι το αίτημα ανακατασκευής της.

Μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπ. Πολιτισμού (νέα υπουργός κ. Κονιόρδου) επανήλθα και πάλι. Βρέθηκε η συμβιβαστική λύση της κατασκευής μικρής γέφυρας, τύπου Belley, στην παραδίπλα περιοχή, με την υποχρέωση μερικής αποκατάστασης της παλαιάς πέτρινης γέφυρας. Με αυτή την προϋπόθεση το Κ.Α.Σ έδωσε άδεια εργασιών, οι οποίες και προχώρησαν.

Σήμερα έχουν γίνει οι εργασίες υποδομής και αναμένεται η τοποθέτηση της “προκάτ” γέφυρας belley την οποία προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός. Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής της περιοχής με αίτημα της να φροντίσει για τη συντομότερη επίλυση του προβλήματος.

Κάθε άλλο σχόλιο και πολιτική εκμετάλλευση περιττεύει.

Θ. Μιχελής

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

 

 

About author

Check Also

Στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου μετακομίζει η Δευτεροβάθμια λόγω επισκευών

Στα γραφεία του 7ου Γυμνασίου Βόλου θα λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου και μέχρι ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *