Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βγήκαν εκτός τα δωρεάν γεύματα στους μαθητές, δυο σχολεία του Μεσολογγίου

Εξαιρέθηκαν από τα δωρεάν γεύματα στους μαθητές δυο σχολεία του Μεσολογγίου δηλαδή το 1ο και το 2ο Δημοτικό διότι όπως αναφέρουν πληροφορίες θεωρήθηκε ότι εκεί φοιτά η… ελίτ των μαθητών και άρα δεν χρειάζονται στήριξη!

Να εξηγήσουμε ότι κάθε χρόνο το υπουργείο Παιδείας προβλέπει κονδύλι για την παροχή γεύματος στους μαθητές των σχολείων. Τα δυο τελευταία χρόνια όμως τα χρήματα αυτά λιγόστεψαν και δεν αρκούν για όλους τους μαθητές.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία του Μεσολογγίου οι γονείς του 2ου δημοτικού κυρίως διαμαρτύρονται διότι ναι μεν πολλά από τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα όμως υπάρχουν και κάποια τα οποία προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Για τον λόγο αυτό οι Σύλλογοι Γονέων ζητούν από το υπουργείο να επανεξετάσει την στάση του και να αλλάξει τα κριτήρια. Θα πρέπει δηλαδή να αξιολογεί την κάθε περίπτωση και όχι ένα ολόκληρο σχολείο στο σύνολό του επειδή τυγχάνει οι περισσότεροι μαθητές που φοιτούν να προέρχονται από εύρωστες οικονομικά οικογένειες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα σχολεία του Αγρινίου όπου εκεί εξαιρέθηκαν περισσότερα σχολεία.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευρυτανία: Θλίψη για τον χαμό του Κ. Ζαλοκώστα….

Έφυγε από την ζωή  ο Κωνσταντίνος Ζαλοκώστας, πατέρας της Αντιδημάρχου  Παιδείας στον Δήμο Καρπενησίου, Σοφίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *