Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βιωματικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ με οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειώνστο 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Την Τρίτη φιλοξενήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του 25ου Δημ. Σχ. Τρικάλων η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας (τομέας Τρικάλων) μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, με σκοπό την πραγματοποίηση βιωματικού σεμιναρίου με θέμα: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ-Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Επιπρόσθετα δόθηκαν οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών τόσο στον σχολικό χώρο όσο και έξω από αυτόν.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν γονείς μαθητών/τριών καθώς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, στους οποίους δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν ξεχωριστά ο καθένας στην παροχή ΚΑΡΠΑ-μια τεχνική Πρώτων Βοηθειών εξαιρετικά χρήσιμη για την επιβίωση του ανθρώπου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τις οποίες έχει σταματήσει η αναπνοή ή ο καρδιακός παλμός-και στη χρήση αυτόματου απινιδωτή, όπως επίσης και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση λιποθυμικού επεισοδίου, αιμορραγίας κ.λπ.

Την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας αποτελούσαν οι διασώστες – εκπαιδευτές κ.κ. Βράντζας Ν., Μπάτζιου Ι. και Ρακοβίτης Β. τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και τις γνώσεις που μας παρείχαν.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κων/να Μπάλια

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ήττα για την Λαμία από τον Ιωνικό, εντός έδρας… [ΦΩΤΟ]

Ηττήθηκε η Λαμία στον αγώνα με τον Ιωνικό το βράδυ της Δευτέρας 30/1/2023. Με σκορ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *