Κυριακή , 3 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την περαιτέρω προστασία της γέφυρας στη Βίστριζα στον ποταμό Ίναχο (Video – Photo)

Το πανέμορφο φθινοπωρινό τοπίο στη Βίστριζα με τα «πλούσια» νερά από τα βουνά των Βαρδουσίων που ποτίζουν τον κάμπο της Δυτικής Φθιώτιδας και στη συνέχεια συναντούν τον Σπερχειό ποταμό.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την περαιτέρω προστασία της γέφυρας στη Βίστριζα στον ποταμό Ίναχο , στα όρια των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης.

Τα μηχανήματα έργων έχουν φύγει αλλά έχουν ξεχάσει κάτι πίσω που μπορεί να τους χρειάζεται….

Πρόκειται για ένα λάστιχο βαρέας χρήσεως και ένα μεγάλο προστατευτικό κάλυμμα -μουσαμάς- για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες
Καλό είναι οι αρμόδιες Αρχές να επικοινωνήσουν με την εταιρία προς ενημέρωση τους , να τα πάρουν, μην θεωρηθούν ως σκουπίδια και μολύνουν το περιβάλλον, που ούτως ή άλλως μεριμνά για την προστασία του, με βάση τις εργασίες της.

Ένα φράγμα μάλιστα ή έστω ένα μικρό, θα μπορούσε να συγκρατήσει νερά για την αξιοποίηση και τροφοδότηση του κάμπου κατά τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες. Περαιτέρω δε, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως όπως π.χ. για κολύμπι προς διασκέδαση και ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής, στις δύσκολες μέρες που βιώνουν για να μεταβούν στη θάλασσα.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο από το έργο, ευελπιστούμε σύντομα να ξεκινήσει και η συντήρηση της γέφυρας που ως γνωστόν αποτελεί μνημείο νεότερης ιστορίας.

 

Φάνης Σπανός
Ξεκινήσαμε νέες εργασίες, αρχικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να προστατεύσουμε την παλιά γέφυρα της Βίστριζας, η οποία είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα οδομηχανικής του Μεσοπολέμου.
Παράλληλα, δουλεύουμε ήδη για τη διευθέτηση του ποταμού και για την κατασκευή προσωρινής γέφυρας, ώστε να μην παρεμποδιστεί η κυκλοφορία.

Σε εξέλιξη είναι και η δημοπράτηση τρίτου, συμπληρωματικού έργου για την αποκατάσταση ζημιών, που έχουν διαπιστωθεί στην παλιά γέφυρα.
Η συνολική μας παρέμβαση έχει αρχικό προϋπολογισμού ύψους 2.600.000 ευρώ και θα διασφαλίσει ότι θα διατηρηθεί αναλλοίωτο ένα σύγχρονο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αλλά και η απρόσκοπτη η ασφαλής διάσχιση του Σπερχειού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Είκοσι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, προσυπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Είκοσι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, προσυπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας του να ψηφίσει «κατά» της …