Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βρέθηκε το οικόπεδο για την ανέγερση της νέας Φυλακής Χαλκίδας

Η  Ευβοιώτισσα Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ανέγερση της νέας Φυλακής Χαλκίδας, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Το egnomi.gr σας αποκαλύπτει σήμερα ότι έχει βρεθεί το οικόπεδο για την ανέγερση του νέου κτηρίου και μάλιστα έχει συγκροτηθεί και Επιτροπή, η οποία στην ουσία θα επικυρώσει την καταλληλότητά του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, αφού οι τελευταίες πληροφορίες, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι η νέα Φυλακή Χαλκίδας θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που δώρισε η Μητρόπολη Χαλκίδος.

Ωστόσο, η λύση με το οικόπεδο της Μητρόπολης στο Πέι Δοκού ναυάγησε οριστικά και αμετάκλητα, αφού το οικόπεδο δεν ανήκει τελικά στην Εκκλησία, αλλά είναι διεκδικούμενο στα Δικαστήρια.

Για το θέμα υπήρξε γνωμοδότηση ότι πιθανότατα θα χάσει την υπόθεση η Εκκλησία και σε κάθε περίπτωση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα υπήρχε καθυστέρηση πολλών χρόνων.

Με ενέργειες της κ. Νικολάου και άλλων παραγόντων του νομού, βρέθηκε οικόπεδο στο παλιό Πεδίο Βολής της Χαλκίδας, που βρίσκεται δίπλα σχεδόν στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Διαπιστώθηκε ότι το οικόπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, με σημαντικό επιπλέον πλεονέκτημα την γειτνίαση με το νέο Νοσοκομείο και την κοντινή απόσταση στην έξοδο της πόλης προς την υψηλή γέφυρα.

Οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτηρίου φυλακών στην έκταση αυτή έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας και υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης για την επιλογή του κατάλληλου χώρου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, για την ανέγερση νέου σύγχρονων προδιαγραφών Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας.

Η Επιτροπή που συστάθηκε, αναφέρεται τυπικά ότι θα αναζητήσει νέο χώρο. Στην πραγματικότητα όμως θα έρθει να επικυρώσει την καταλληλότητα του συγκεκριμένου οικοπέδου, στο παλιό πεδίο Βολής κάτι που θα γίνει και σύντομα.

Οπότε μπαίνει στην τελική ευθεία η ανέγερση του κτηρίου και απομένει το ζήτημα της χρηματοδότησης, με το μοντέλο που πιθανότατα θα επιλεγεί να είναι αυτό της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Να βάλει δηλαδή τα λεφτά ιδιώτης και να πληρώνει ενοίκιο ετησίως το κράτος.

Μάλιστα έχει εκπονηθεί και το κτηριακό σχέδιο, μέχρι και η μακέτα του κτηρίου, που βασίζεται στο σχέδιο του Καταστήματος Κράτησης Ασπροπύργου, στο οποίο θα μεταφερθεί η  Φυλακή Κορυδαλλού.

Η Επιτροπή, που θα επικυρώσει την καταλληλότητα του οικοπέδου στο Πεδίο Βολής αποτελείται από τους:

1. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων, Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Κ.Κ. Χαλκίδας, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή του τον ΧΑΡΜΑΝΤΑ ΧΡΗΣΤΟ, υπάλληλο του κλάδου ΔΕ Φύλαξης, Προϊσταμένου Τμήματος Φύλαξης του Κ.Κ. Χαλκίδας.

2. ΜΙΧΑΗΛ ΚΛΟΥΒΑ, Ταξίαρχο, Διευθυντή Γ.Ε.ΕΘ.Α./ΜΟΜΚΑ, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΡΟΠΩΝΙΑΤΗ, Συνταγματάρχη, Τμηματάρχη Μελετών Κατασκευών του Γ.Ε.ΕΘ.Α./ΜΟΜΚΑ.

3. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΡΝΟΥΤΟ, Υπαστυνόμο Α΄(257981) του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΡΑΚΟΥΛΗ, Αστυνομικό Υποδιευθυντή (254979) του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.

4. ΤΑΤΣΗ ΜΙΧΑΗΛ, Ταξίαρχο (241457) βοηθό του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας, με αναπληρωτή του τον ΚΟΥΦΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, Ταξίαρχο (238635), Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.

5. ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΑΒΑΝΗ-ΛΑΚΑΣΑ, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διαχείρισης Κρίσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, με αναπληρώτριά της την ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Με παγετό το πρωί της Τρίτης περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Με θερμοκρασίες που κινούνται ως επί το πλείστον κάτω από το 0 ξεκινά η Τρίτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *