Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 07:56

    Στα ύψη οι πληρότητες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

    Στα ύψη οι πληρότητες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

    Για το επόμενο τριήμερο, αυτό της Καθαράς Δευτέρας (24/2-27/2), προετοιμάζονται ήδη όσοι θέλουν να ταξιδέψουν και αυτό φαίνεται από τις κρατήσεις που έχουν γίνει σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

    Σημειώνεται πως η χειμερινή σεζόν εξελίσσεται ικανοποιητικά, τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών και τα πρώτα θετικά μηνύματα φάνηκαν από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όταν οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών. Ακολούθησαν οι εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το τριήμερο των Φώτων, αλλά και σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων της νέας χρονιάς με υψηλές πληρότητες επίσης. Επιπλέον το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων ανέβασε κατακόρυφα την ζήτηση στα κοντινά καταλύματα.

    Σύμφωνα με στοιχεία από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates (που αφορούν σε ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν), στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 70%. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 486€ έως 906€. Το Μέτσοβο καταγράφει προ-κρατήσεις στο 76% για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 518€ για κατοικία 40-45τμ. σε απόσταση 180 μέτρων από τη κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα.

     

    Στα Γιάννενα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 85%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 341€ έως 391€ για κατοικίες 80τμ-120τμ σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της Πόλης. Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 89%, με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 651€ έως 911€.  Στα Τρίκαλα Κορινθίας οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 71%, με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 690€ έως 828€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

    Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις  στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα, να αγγίζουν το 88% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€.  Οι Αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ. 

    Στο Καρπενήσι οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 72% με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 549€ έως 864€, ενώ στην Καλαμπάκα, φτάνουν το78%, με το κόστος να κυμαίνεται από 221€ έως 409€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

    Σημειώνεται ότι τα ποσοστά προ-κρατήσεων αναμένεται να καταγράψουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου αγγίζοντας ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται μεγάλη κινητικότητα και σε "θερινούς" προορισμούς της Πελοποννήσου.

    Στο 98,6% οι προ-κρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα

    Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, στην Πάτρα για την τελευταία Κυριακή των αποκριών, τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις ( άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 729€ έως και 1.715€ . Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64τμ σε απόσταση 3,2χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ