Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υλοποίηση του προγράμματος «ΤΥΤΩ» βιολογική προστασία 2.568.021 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης σε εννιά Δήμους της Θεσσαλίας

Υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος «ΤΥΤΩ» για τη βιολογική καταπολέμηση του πληθυσμού των αρουραίων σε πληττόμενες περιοχές της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 359.639 ευρώ και αφορά τη βιολογική προστασία 2.568.021 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης σε εννιά Δήμους της Θεσσαλίας: Λάρισας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τυρνάβου, Τεμπών, Ελασόνας, Κιλελέρ, Σοφάδων και Ρήγα Φεραίου.

Σε πρώτη φάση εγκαθίστανται οι φωλιές σε επιλεγμένα σημεία για την αναπαραγωγή του αρπακτικού.

«Με σύμμαχο τη φύση ξεκινά η εφαρμογή ενός καινοτόμου προγράμματος για τη διαχείριση του πληθυσμού των τρωκτικών που καταστρέφουν τις αγροτικές καλλιέργειες στο Θεσσαλικό αγροτικό οικοσύστημα.

Είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με επιτυχία στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ) και για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας. Οδηγεί σε μείωση των δραστικών ουσιών που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί, σε ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων, σε εξοικονόμηση χρημάτων και σε αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας στα αγροτικά οικοσυστήματα.

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη και ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όταν μιλάμε για τη σπονδυλική στήλη η παροιμιακή έκφραση «για μια ζωή» μπορεί να εννοηθεί με δύο τρόπους, εξίσου σωστούς και σημαντικούς.

Ο πρώτος είναι ο κυριολεκτικός, καθώς η σπονδυλική μας στήλη καλείται να στηρίξει ολόκληρο το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *