Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπογράφηκε η σύμβαση μελετών για την ανάδειξη δύο πολιτιστικών μονοπατιών στο Δ. Δελφών

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Ο Δήμος Δελφών στρέφεται ακόμα πιο δυναμικά στην ανάδειξη περιοχών πλούσιου ενδιαφέροντος, προχωρώντας στην εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη περιπατικών -πολιτιστικών διαδρομών και την πραγματοποίηση έργων σε αυτές. Βούληση του Δήμου είναι το έργο να συνδεθεί και με την ανασυγκρότηση του Ελαιώνα, αποτελώντας σημαντικό τμήμα αυτού.

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση με τίτλο «Υπηρεσία σύνταξης φακέλου για την ανάπτυξη περιπατικών διαδρομών του Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ, αντικείμενο της οποίας είναι ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου δικτύου περιπατικών και πολιτιστικών διαδρομών, η ανάδειξης των σημείων ενδιαφέροντος τους, καθώς και η σύνταξη ενός ολοκληρωμένου φακέλου έργου, έτοιμος προς χρηματοδότηση σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η εν λόγω εργασία θα αποτελέσει συνέχεια της λεπτομερούς καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης των διαδρομών, των πολιτιστικών και θεματικών σημείων που περιλαμβάνουν, της σήμανσης που διαθέτουν, αλλά και των βελτιώσεων που απαιτούνται.

Οι διαδρομές που θα περιλαμβάνονται στον φάκελο έργου είναι οι εξής:

1) Αρχαίο μονοπάτι Κίρρα- Δελφοί, με μήκος διαδρομής 15χλμ

2) Μονοπάτι Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Χρισσού- Άμφισσα, με μήκος διαδρομής 7 χλμ

Ο Δήμαρχός Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της τουριστικής και πολιτιστικής στρατηγικής του, προσβλέπει στην ανάπτυξη περιπατικών και πολιτιστικών διαδρομών μέσω των οποίων θα αναδειχθούν περεταίρω σημεία ενδιαφέροντος. Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες του Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, για την υλοποίηση του έργου «Μονοπάτια Πολιτισμού στους Δελφούς». Στο σύνολό τους οι παραπάνω ενέργειες, με την πραγματοποίηση των έργων, θα βάλουν δυναμικά την περιοχή μας στο χάρτη ενός είδους τουρισμού που ανθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι τη σπουδαία ιστορία μας, αλλά και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οι Αρχές αναζητούν ιδιοκτήτη πίτμπουλ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης που το εκπαιδεύει να σκοτώνει γάτες

Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων γάτων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Εκτός από τα πέντε περιστατικά κακοποίησης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *