Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υποστελεχωμένο είναι το νοσοκομείο της Ξάνθης με αποτέλεσμα οι πολίτες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σήμερα στις 17:00 το προσωπικό του νοσοκομείου, τοπικοί φορείς και πολίτες προχωρούν σε κινητοποίηση για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί.

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει ασθενείς και όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτή τη διαδήλωση», σχολίασε στο MEGA η Εριφύλη Παπαδοπούλου, εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης.


Όπως καταγγέλλεται, εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ΜΕΘ στο νοσοκομείο, ενώ γίνονται συγχωνεύσεις κλινικών εξαιτίας της υποστελέχωσης. Ακόμη η παθολογική κλινική λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς, ενώ θα έπρεπε να στελεχώνεται τουλάχιστον από οχτώ γιατρούς.

«Έχουμε πάρα πολύ καλούς γιατρούς και πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Από τη στιγμή που οι γιατροί δεν έχουν κίνητρο να έρθουν στην Ξάνθη, δεν θα έρθουν. Γίνονται συνεχώς προκηρύξεις για θέσεις γιατρών, αλλά αυτές οι προκηρύξεις είναι άγονες. Δεν έρχονται γιατροί», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε παλαιότερα στο νοσοκομείο της Ξάνθης πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες και επεμβάσεις, ωστόσο εξαιτίας της υποστελέχωσης πλέον οι ασθενείς μεταβαίνουν σε νοσοκομεία γειτονικών νομών προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πέθανε ο Γιάννης Φραγκούλης, ο θρυλικός «Τρομάρας»

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Φραγκούλης, ο θρυλικός «Τρομάρας»… Ο Γιάννης Φραγκούλης, γνωστός ως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *