Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας: Είχαν στήσει δίκτυο εκβιασμών – «Έδωσα 5.000 ευρώ για να απεγκλωβιστώ» λέει θύμα τους

Τον Νοέμβριο του 2023 ξεκίνησε η έρευνα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις για την υπόθεση των εφοριακών της Χαλκίδας, ύστερα από μια καταγγελία που έγινε στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι χθες οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 7 συλλήψεις μετά από έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Χειροπέδες πέρασαν στη διευθύντρια, τον υποδιευθυντή και πέντε υπαλλήλους της εφορίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άτομα που εργάζονταν στη συγκεκριμένη εφορία ζητούσαν χρήματα από πολίτες που είχαν φορολογικές εκκρεμότητες, προκειμένου να τους βοηθήσουν είτε να τις… τακτοποιήσουν έκνομα είτε να βγάλουν φορολογικά πιστοποιητικά.

Τουλάχιστον 17 επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας είχαν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης την οποία είχαν στήσει οι εφοριακοί της πόλης, εκβιάζοντας και αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.

Χθες το πρωί ειδοποιήθηκαν οι Αρχές ότι ένας πολίτης έχει έναν φάκελο με 10.000 ευρώ προκειμένου να τον παραδώσει στα μέλη του κυκλώματος, έγινε η έφοδος, ενώ εντοπίστηκε και ο φάκελος με τα χρήματα στο γραφείο της διευθύντριας. Η τελευταία, όπως ανακοινώθηκε, είχε τον ηγετικό ρόλο, ήταν το άτομο που έπαιρνε και διένειμε τα χρήματα στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, φρόντιζε να βρίσκονται τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις.

«Έδωσα 5.000 ευρώ για να απεγκλωβιστώ από τον εκβιασμό»
Θύμα της οργάνωσης, είπε στις Αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Παρέδωσα στην Προϊσταμένη, εντός του γραφείου της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης από υπαλλήλους της ανωτέρω Υπηρεσίας για βλάβη της επιχείρησής μου. Δεν είναι η πρώτη φορά καθώς και στις 17-05-2024, ημέρα Παρασκευή είχε ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο».

Θύμα η καταγγελία του οποίου «ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων» για να οδηγήσει σε συλλήψεις, είπε στις Αρχές: «Παρέδωσα το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για να απεγκλωβιστώ από τον εκβιασμό τους. Οι συνεννοήσεις έγιναν στο γραφείο της υπαλλήλου…».

News.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα

Κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ασκεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *