Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υψηλότερα σε σχέση με το 2021, βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα, λίγο πριν μπούμε στον χειμώνα

Υψηλότερα σε σχέση με το 2021, βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα, λίγο πριν μπούμε στον χειμώνα, όπου αναμένεται σημαντικός εμπλουτισμός των υδατικών αποθεμάτων της.

Ειδικότερα, πληροφορίες του KarditsaLive.Net, από αρμόδια πηγή της ΔΕΗ, αναφέρουν ότι στην τελευταία μέτρηση που έγινε στις 2 Νοεμβρίου, το ύψος της στάθμης ήταν 785,49 μέτρα. Ακριβώς την ίδια ημερομηνία πέρυσι 785,04 μέτρα, που σημαίνει ότι φέτος έχουμε 45 εκατοστά επιπλέον.

Αυτό είναι σημαντικό με δεδομένο ότι το ομολογουμένως όχι πολύ ζεστό καλοκαίρι ακολουθήθηκε από ένα σχετικά άνυδρο φθινόπωρο, με λιγότερες, δηλαδή, βροχοπτώσεις απ’ ότι συνήθως. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αρδευτική περίοδος, στις 26 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε με την στάθμη στα 786,5 μέτρα, που σημαίνει ότι από τότε μέχρι αρχές Νοεμβρίου υπήρξε απώλεια 1 μέτρου. Σε κάθε, πάντως περίπτωση η στάθμη είναι κοντά στο 1,5 μέτρο πάνω από το οικολογικό όριο.

Θα πρέπει πάντως να επισημάνουμε ότι ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, αμφισβήτησε την ποσότητα νερού που υπάρχει στον εν λόγω ταμιευτήρα. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, τα φερτά υλικά που έχει εναποθέσει ο “Ιανός” στον πυθμένα, καθιστούν αδύνατο τον σωστό υπολογισμό των ποσοτήτων. Και επανέλαβε την ανάγκη χαρτογράφησης του πυθμένα για να υπάρξει εικόνα και κατ’ επέκταση ρεαλιστική απεικόνιση της χωρητικότητας.

Π.Κ.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Με πολύ κόσμο η συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη [ΦΩΤΟ]

Γέμισε με κόσμο το κέντρο της Λαμίας! Ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης ξεσήκωσε τον πολύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *