Ακολουθήστε μας στο facebook

Δωρεά κλίνης ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λαμίας από τον Δήμο Λαμιέων

Ένα σημαντικό θέμα και επίκαιρο, θα συζητηθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μετά από εισήγηση του δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραϊσκου θα εισαχθεί για συζήτηση και έγκριση η προμήθεια και δωρεά μιας κλίνης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και του εξοπλισμού της, για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Επειδή στη προκειμένη περίπτωση, ο Δήμος πρέπει να περιφρουρήσει τον έλεγχο και τη διαχείριση των μεγάλων και απολύτως επικίνδυνων παραγόντων σοβαρότατου κλονισμού και αποσταθεροποίησης της δημόσιας υγείας του τοπικού πληθυσμού, οι οποίοι προέκυψαν όλως έκτακτα και απρόβλεπτα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, κρίνεται απαραίτητη η συμβολή του στην αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, που κατευθύνονται αποκλειστικά τόσο στην αποφυγή της διασποράς και των εν γένει αρνητικών συνεπειών, όσο και στην εξασφάλιση του απολύτως απαραίτητου εξοπλισμού και συσκευών που θα απαιτηθούν για τη θεραπεία των συνδημοτών μας, που νοσούν ή πρόκειται να νοσήσουν από τον ιό.

Ενόψει δε και της αύξησης των κρουσμάτων και επιβάρυνσης της επιδημιολογικής εικόνας και στη περιοχή μας είναι αναγκαία η συνδρομή του Δήμου μας προκειμένου να ενισχυθεί το νοσοκομείο με μία ακόμα κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας [ΜΕΘ], πλήρως εξοπλισμένη, για να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της ταχείας μετάδοσης του κορωνοϊού covid-19 και της έξαρσης των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή μας (θέση της χώρας σε καθολική καραντίνα).

Συγκεκριμένα η κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας [ΜΕΘ] και ο εξοπλισμός της, θα περιλαμβάνει : (α) κλίνη κατάλληλη για νοσηλεία ασθενών στην μονάδα εντατικής θεραπείας με στρώμα κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ, (β) αναπνευστήρα ΜΕΘ βαρέως τύπου πολλαπλών δυνατοτήτων, (γ) monitor κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ, (δ) αντλία χορήγησης υγρών και φαρμάκων, (ε) αντλία χορήγησης φαρμάκων με σύριγγα και (στ) βάση διαχείρισης τροφοδοσίας αντλιών (6) υποδοχών με στάτο αντλιών χορήγησης φαρμάκων.

Τη μία κλίνη ΜΕΘ ο Δήμος μας με τον ανωτέρω εξοπλισμό της πρέπει, όταν ολοκληρωθούν οι υπό του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες προμήθειας της, να τη δωρίσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 199 Ν. 3463/2006, καθόσον με την εν λόγω δωρεά από την πλευρά του Δήμου μας προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας προάγεται η προστασία της δημόσιας υγείας και ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και η εκπλήρωση της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, διότι με τον εξοπλισμό που προσφέρεται θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές του και θα αντιμετωπισθεί κατά το βέλτιστο η περίπτωση της εξάπλωσης του κορωναϊού COVID-19.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ και ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ [Απρίλιος 2024]

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει για τις νέες προκηρύξεις και τους νέους διαγωνισμούς.   Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *