Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 τίθενται σε ισχύ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Άμφισσας

Οι οποίες θα συμβάλλουν “ στην εξέλιξη της πόλης με τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα την καταστήσουν περισσότερο φιλική προς τον άνθρωπο, αλλά και το περιβάλλον”, όπως τονίζει η δημοτική Αρχή σε ενημέρωσή της στην οποία προσθέτει:

Ο Δήμος Δελφών, με στόχο την καλύτερη δυνατή κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης της Άμφισσας, και μετά από μία μακρά διαδικασία, μελέτησε, διαβουλεύτηκε και κατέληξε σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων το οποίο εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 12.10.21 (ΦΕΚ 5272 Β’). Βασικός στόχος αυτών είναι η δημιουργία ενός δικτύου οδών ήπιας κυκλοφορίας και δικτύου πεζοδρομίων, που θα επιτρέπουν την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, αλλά και την αρμονική συνύπαρξή τους με τα οχήματα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο πάντα των κυκλοφοριακών αλλαγών, πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και αποκατάστασης σημείων του οδικού δικτύου όπου υπήρχαν προβλήματα, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και οι απαραίτητες πινακίδες σήμανσης.

Ο Δήμος Δελφών, προς ενημέρωση των δημοτών, ξεκινά σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 τη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Η αφετηρία αλλαγών συνεπάγεται και την αλλαγή των συνηθειών μας. Έχοντας όμως ως στόχο τη δημιουργία μίας καλύτερης πόλης, οφείλουμε όλοι μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, με υπομονή και κατανόηση των νέων δεδομένων.

Η Άμφισσα αλλάζει, γίνεται περισσότερο φιλική, που σέβεται τις ανάγκες όλων!

Η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση της σήμανσης- η οποία αποτελεί την αφετηρία εφαρμογής της, επιφέρει τις εξής αλλαγές:

Η Οδός Σταλλού, από Θοάντου έως Πλ. Ησαΐα, θα εξυπηρετεί μετακινήσεις με κατεύθυνση από Θοάντου προς Πλ. Ησαΐα και από Θοάντου ως Μητροπόλεως να εξυπηρετεί αμφίδρομες κινήσεις οχημάτων με απαγόρευση της στάθμευσης εκατέρωθεν του άξονα της και με δια πλάτυνσή των δυτικών πεζοδρομίων.
Η οδός Εθν. Αντίστασης, από Καραϊσκάκη έως το πλάτωμα στη «συμβολή» με την οδό Ι. Γάτου, να εξυπηρετεί αμφίδρομες μετακινήσεις με απαγόρευση της στάθμευσης εκατέρωθεν του άξονά της.
Η οδός Ν. Κορδώνη, από Δ.Κ. Κοντογιώργου έως Β. Κανάτα, θα εξυπηρετεί μετακινήσεις με κατεύθυνση από Δ.Κ. Κοντογιώργου προς Β. Κανάτα. Θα χαρακτηρισθεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας.
Η οδός 103η, από Ν. Κορδώνη έως Λιανολοπούλου, θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από Ν. Κορδώνη προς Λιανολοπούλου. Θα χαρακτηρισθεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας.
Η οδός Δεστερλή, από Λιανολοπούλου έως Ν. Κορδώνη, θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από Λιανολοπούλου προς Ν. Κορδώνη. Χαρακτηρισθεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας.
Η οδός Μαχαίρα, από Πλ. Κεχαγιά έως Διάκου, θα αντιδρομηθεί σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση θα εξυπηρετεί μετακινήσεις από Πλ. Κεχαγιά προς Διάκου).
Η οδός Διάκου, από Μαχαίρα έως Ανδρούτσου, θα αντιδρομηθεί σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση (θα εξυπηρετεί μετακινήσεις από Μαχαίρα προς Ανδρούτσου).
Η οδός Κ. & Γ. Κορδώνη, από Γάτου έως Διάκου, θα αντιδρομηθεί σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση (θα εξυπηρετεί μετακινήσεις από Ι. Γάτου προς Αθ. Διάκου).
Η οδός Παπαχρήστου, από Ανδρούτσου έως Κ.&Γ. Κορδώνη, θα αντιδρομηθεί σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση (θα εξυπηρετεί μετακινήσεις από Ανδρούτσου προς Κ.&Γ. Κορδώνη).
Η οδός Γκούρα, θα εξυπηρετεί μετακινήσεις με κατεύθυνση από Αθ. Διάκου προς Μαχαιρά και να χαρακτηρισθεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας.
Η οδός Μαρκίδου, από Λιανολοπούλου έως Κόντου, θα αντιδρομηθεί σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση (θα εξυπηρετεί μετακινήσεις από Λιανολοπούλου προς Κόντου).
Η οδός Μητροπόλεως, μεταξύ ALPHA BANK και Πλ. Ηρώων, θα αντιδρομηθεί σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση (ήτοι να εξυπηρετεί μετακινήσεις από Ι. Γάτου προς Μητρόπολη) και η οδός Μητροπόλεως, μεταξύ Πλ. Ηρώων και Σταλλού, να εξυπηρετεί αμφίδρομη κυκλοφορία.
Το οδικό τμήμα/πλάτωμα, μεταξύ Ι. Γάτου και Εθν. Αντίστασης, θα εξυπηρετεί μετακινήσεις με κατεύθυνση από Εθν. Αντίστασης προς Ι. Γάτου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ελασσόνα: Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στις πρόδρομες δράσεις του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

Μία μεγάλη ποδηλατική γιορτή με μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Απριλίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *