Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

18 Μαΐου – Διεθνής ημέρα μουσείων

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η διεθνής ημέρα μουσείων.

Αναφέρει σχετικά το Σωματείο «Φίλοι  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»:

Στόχος του παγκόσμιου αυτού εορτασμού είναι «να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Τα μουσεία ως ζωντανοί οργανισμοί κινητοποιούν, μορφώνουν, ενημερώνουν. Ως φορείς πολιτιστικής κληρονομιάς, συμβάλλουν στη δημιουργία συλλογικής ιστορικής συνείδησης και κοινής πολιτισμικής ταυτότητας. Κυρίως όμως επικοινωνούν την ιστορία στα νέα παιδιά μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τη διασύνδεσή τους με τα σχολεία. Οι δράσεις και ο ρόλος τους είναι κομβικής σημασίας για την πόλη καθώς διαδραματίζουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο για τη βιωσιμότητά της.
Οι «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» τιμώντας τη διεθνή ημέρα μουσείων ζητάμε:
 τη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Λαμιέων στην οδό Αριστοτέλους στην πλατεία Λαού.
 την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μουσειακής έκθεσης με επιστημονικές προδιαγραφές με εκθετήριο, χώρο προβολών και συζήτησης, οπτιακουστικά μέσα ξεναγήσεων κ.α. καθώς και την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (εξειδικευμένου ιστορικού) για τις ξεναγήσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Μουσείου
Ένα σύγχρονο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης μέσω της έρευνας και του διαλόγου με την κοινωνία μπορεί να εμφυσήσει το αίσθημα της μοναδικότητας της πόλης μας, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, προάγοντας την επαφή τους και τον ειλικρινή διάλογο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αλλά και την ανάπτυξη της πόλης μας.

Το Δ.Σ

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Σπερχειάδα υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών [ΦΩΤΟ]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη η μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδας, στην καρδιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *