Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ν. Σταυρογιάννης: “Τιμούμε τους 350.000 Έλληνες Ποντίους που εξοντώθηκαν με φανατισμό και βαρβαρότητα βάση σχεδίου”

Ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης με ανακοίνωση του αναφέρεται στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

“Στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας τιμούμε τους 350.000 Έλληνες Ποντίους που εξοντώθηκαν με φανατισμό και βαρβαρότητα βάση ενός σχεδίου, που ήθελε τον αφανισμό και τον ξεριζωμό τους από τις πανάρχαιες εστίες τους όπως και ολόκληρου του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η σημερινή Τουρκία, όπως και στην περίπτωση της Αρμενικής Γενοκτονίας, αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει την Ποντιακή Γενοκτονία, προσπαθώντας να συσκοτίσει την αλήθεια με ψεύδη και διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων.

Καθήκον της ελληνικής πολιτείας, αλλά και όλων μας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης για τη θυσία των Ελλήνων του Πόντου και η προώθηση διεθνώς της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας.Επιβάλλεται δε,εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών ηγεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλητικές και αναθεωρητικές θέσεις της Νέο-οθωμανικής Τουρκίας αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνει το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Έτσι μόνο οικοδομείται ένα ασφαλές μέλλον για τον Ελληνισμό.Έτσι τιμούμε πραγματικά τη θυσία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και τους αποδίδουμε τον οφειλόμενο σεβασμό αντλώντας γνώση και δύναμη από την ιστορία μας και επιτελώντας το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές.”

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ, για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League

Εντός έδρας αγώνας για την ομάδα μας στις  24/4/2024  Την ομάδα του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *