Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“1η Μάη 2022. Πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση & τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”

Ανακοίνωση από  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2022. Πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση & τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Οι φετινές απεργιακές, πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις της Κυριακής 1 Μάη, σαν αυτή που γίνεται στη Λαμία, αποτελούν σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης για την καταδίκη της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων.

Πρόκειται για μια πολιτική εχθρική προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Μια πολιτική που έχει στον πυρήνα της το κυνήγι του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Αυτή είναι η πολιτική που οδηγεί καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια σε ολοένα και μεγαλύτερα αδιέξοδα και δυσκολίες, που τσακίζει τα μεροκάματα και τις συντάξεις, παραδίδει την Κοινωνική Ασφάλιση στα χέρια των ιδιωτών, ορθώνει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, μετατρέποντάς τα, από δικαιώματα, σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.

Είναι η ίδια πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση και στη φτώχεια τον λαό μας μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, τις συνεχείς ανατιμήσεις, την ενεργειακή φτώχεια. Αποτελούν πρόκληση οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και των κάθε λογής στηριγμάτων της στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα για την αύξηση-κοροϊδία του κατώτατου μισθού ή για τα επιδόματα πείνας, που παρουσιάζει σαν γιατρικό για τη φτώχεια.

Οι λαϊκές ανάγκες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν πρόκειται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Συνθλίβονται στις μυλόπετρες της λογικής “κόστους – οφέλους”, ενώ την ίδια ώρα δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, αλλά αντίθετα, εξυπηρετούν τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, για τις εξοπλιστικές δαπάνες ως προς το ΑΕΠ της.

Είναι η ίδια επικίνδυνη πολιτική που στρώνει τον δρόμο για το πολεμικό σφαγείο μέσω του βαθέματος της εμπλοκής(π.χ. Ουκρανία) της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, της αναβάθμισης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, της μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, επειδή «φιλοξενεί» αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, συμμετέχει ενεργά με αποστολές πολεμικού υλικού και ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δεκάδες χώρες στο εξωτερικό.

Σήμερα, η πάλη του λαϊκού κινήματος για το μεροκάματο, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για δουλειά με δικαιώματα, για ασφάλιση, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος, για πρόσβαση στην Παιδεία, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, όπως αυτοί εκδηλώνονται ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. από τη μια και Ρωσία-Κίνα από την άλλη. Η μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και αλληλεγγύης στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαών όλου του κόσμου!

Γι’ αυτό, το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλεί τα μέλη του, τους απογόνους των αγωνιστών, τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας να δώσουν το μαχητικό αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας την Κυριακή 1 Μάη, ώρα 10.00 στην Πλ. Ελευθερίας στη Λαμία.
ΛΑΜΙΑ 28 04 2022

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΚΚΕ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Νοσοκομείο Λαμίας

Η Τ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ του Κ.Κ.Ε. μας ενημέρωσε ότι αναβλήθηκε η  30/11/2022 επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *