Ακολουθήστε μας στο facebook

3.000.000€ για έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου

 

Χρηματοδότηση 3.000.000€ για αποκαταστάσεις οδών ανακατασκευές γεφυριών και έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΧΕΡΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ 9/7/2022 ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΧΕΡΟΥΝΕΣ» στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων». Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για:

➢ Την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού Αχερούνες με την εφαρμογή της μελέτης οριοθέτησής, η οποία προβλέπει διεύρυνση του πλάτους του ρέματος από 6,5μ κλιμακωτά στα ορεινά κομμάτια έως 17 μετρά στην εκβολή του. Οι όχθες του ποταμού εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού θα προστατευτούν με συρματοκιβώτια και με λιθορριπές.

➢ Να κατασκευαστούν εκ νέου τα 4 γεφύρια στις νέες διαστάσεις του ποταμού ανοίγματος από 7 έως 17 μετρά ανάλογα με τις θέσεις που υπάρχουν σε σχέση με την διαπλάτυνση του ρέματος.

➢ Αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου εντός οικισμού Αχερούνων με ασφαλτόστρωση και ανακατασκευή του παραλιακού τμήματος το οποίο έχει διαλυθεί τελείως.

Στην υπόλοιπη περιοχή θα γίνει αποκατάσταση της επενδυμένης τριγωνικής τάφρου στον δρόμο προς τον Πεύκο με σκυρόδεμα και ασφαλτόστρωση των κατεστραμμένων τμημάτων του δρόμου προς Διαπόρι, Σκυριανό άλογο και Μέγκλου. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε:

«Αντλούμε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ, από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για να θωρακίσουμε τον οικισμό Αχερούνες της Σκύρου, από νέα πλημμυρικά φαινόμενα. Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Δήμος Σκύρου αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός πλήρως μελετημένου έργου, που προβλέπει διαπλατύνσεις και έργα προστασίας στις όχθες, όπως και την αποκατάσταση των δρόμων και του παραλιακού τμήματος της περιοχής».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την Κυριακή 11/08/2024, ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς» στην πόλη του Αστακού

Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Κοινότητα Αστακού και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 11/08/2024, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *